Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

zlikovski

Zeko, je olimpijec ljubosumen?

dexterboy

Predlagam, da mi tegale cepetavčka kličemo ljubkovalno Bine. Na to me je asocirala hčerka, ko vsake toliko kvatra želi da ji zavrtim Otročko odajo Zajček Bine. Toje, če je Zeko Zajček, je tole Bine. In ne, ne mislim tukaj čisto nič žaljivega, da ne bo kdo pomislil, da se hecam ali zagnjam norca.
Drugače je pa tale C5 z vsako sliko, ki jo zeko objavi, leši in lepši :)
No sedaj še spišem plin pa spat...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Zeko124

Bine aka avion veselo plava dalje, vendar mi še vedno nadležno sveti lučka za service in za napako na motorju...

CD player še vedno ne dela, se moram en dan do Tikija zapeljat da razdreva in ščistiva lečo. Ozvočenje je pa obup... Kaj priporočate? Da fajn špila za optimalen denar? Pa kak manjši (ampak res manjši, tolk da je) woofer?

Pa še na obisku pri kolegu, smo z garaže potegnili eno staro legendo... :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

priporočam, da denar namenjen ozvočenju nameniš amiju
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Citat od: garac;141903priporočam, da denar namenjen ozvočenju nameniš amiju

Eh, tisto je poglavje zase :). 2 ločena budžeta ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ziga_

Ozvočenje je takšno kot je in mislim, da za serijsko ni slabo. Drugače avtoakustičnih komponent imaš malo morje, sedaj vse odvisno kaj pričakuješ od sistema. Èe boš rabil kaj pomoči ali kaj opreme mi javi. Ti na tem področju lahko pomagam. Drugače pa lep cepetavček in obilo veselih predvsem varnih km.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

garac

E, zeko to je pa super novica, sam imam žal za vse samo eno plačo :(
Ampak ko bo velik...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Za začetek zamenjaj zvočnike. Spredaj ločen sistem s kretnico s kretnico, visokotonec daš na armaturo, zadaj navadne dvosistemce. Zvočniki niso več dragi, za zmeren denar dobiš kvalitetne, ki bodo bistveno boljši kot tovarniška vgradnja.

ziga_

Citat od: andraž;141909Za začetek zamenjaj zvočnike. Spredaj ločen sistem s kretnico s kretnico, visokotonec daš na armaturo, zadaj navadne dvosistemce. Zvočniki niso več dragi, za zmeren denar dobiš kvalitetne, ki bodo bistveno boljši kot tovarniška vgradnja.

Oprosti Andraž ampak tukaj si se zmotil. Saj niso zvočniki krivi. Kriv je ojačevalec iz radia, kateri nima toliko moči in kontrole, da bi dal lep signal na driverje. Èe bi zvočniki ''hreščali'', ker bi bili preslabi bi jih že odbil. PS: Drugače ima C5ka visokotončke od Harman :BigThumbs:. Zadaj je pa preč vržen denar vgrajevati zvočnike + tega se pokvari zvočna (stereo) slika. Èe želiš napredek zamenjaš spredaj ločen sistem in na ojačevalec, ter vrata poizoliraš, da popraviš zvočno sliko (nižji frekvenčni spekter). Èe se ti zdi da je še premalo bassa pa zadaj na ojačevalec še nizkotonec v BR ohišju.

Tiki

Tudi pomojem bi z malo boljšim radijem precej izboljšal zadevo... Èeprav se se danes peljal v temu cepetavčku, nimam pojma kako zadeva špila... :Hammer3:
Vem pa da če so zvočniki OK, običen recimo pioneerjev radio za dobrih 100€ že precej izboljša zadevo! (če nisi audiofil seveda)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

ziga_

Razlika je v drobižkih. Da ne bo koga zavedlo se je izmerilo Alpine avtoradio višje serije in ima samo 4x 20w in ne 4x 50w kot imajo vsi napisano. To velja tudi za ostale. To kar pa pišejo na enote je pa peak merjen bog ve pri katerih visokih frekvencah in s koliko odstotnim popačenjem. V audiofiliji se pa lahko pogovarjamo, ko so ojačevalci v vrednosti naših cepetavčkev. Èe bi se vgradilo vsaj zmerno akustiko v vozilo je potrebno odtegniti pas za približno cca 350€. Ko sem rihtal boljši polovici v 206ko je prišlo cenovno med 350-400€ (govora o novem radiu, sprednjem sistemu, 4kanalnem ojačevalniku (4x 70w), nizkotoncu, kompletu kablov in zaščita za njih...).

dvorjan

@Zeko: zamenjaj radio, pa bo. Original ima izhoda 4x15W, zato pa ni nic od njega.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

north

Prvo ga peli na tester, da ti povejo kaj je v okvari potem pa še ostalo pride tako bi jaz naredil ....
Citroën - Creative Technology

dexterboy

Khm... vse lepo in prav, ampak ali ne bi prej popravil pri Binetu stvari, ki so bolj pomembne kot radio? Akustiko lahko rihtaš tudi naslednje leto, sedaj prihaja jesen in nato je zima, ko temperature ne bodo ravno prijazne za skakanje okoli avta. Bo pa to, kar je napisal @ziga, žal kar držalo. Ako želiš muziko lepo v avtu imeti, so tiste cifre kar realne, recimo raje "vstopni rang". Poglej na zadevo še iz druge strani; bolje dati kakšen evro več v kwaliteten radio pa biti brez wuferja kot pa imeti komplet sklope od radija do ojačevalcev, zvočnikov in žic kupljenih na "buvljaku od bugara za bakšiš"...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Zeko124

Lučka za service se ve, zakaj sveti :). Se moram lotit en dan... Za zrihtat je samo še en predal, (katerega moram it na odpad iskat), kar se pa radia tiče - nikakor nebi rad pretiraval, ker v avtu nikoli ne nabijam muzike (kot je že Tiki napisal), vse kar bi rad, je kvaliteten zvok (in ne neko hreščanje) pri nizki glasnosti, zakaj pa je temu tako pa ne vem, ker se na to ne spoznam. Bi pa vsekakor rad, da zadeva tudi v nadalnje uboga obvolanske komande ;).

www.keramika-genorio.si