Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Citat od: aXe-XM fan;141600ja :) predstavljaj si, da 4 leta sediš skupaj v klopi z Zekotom. Nemogoče je, da se nebi nalezel Citroënov :) in sedaj ob priliki je nenadoma Dejzi pristala v mojih rokah :)

Hehe,pol je Zeko tak ko ena citrogripa. Parkrat odpre usta,pa si okuzen.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Zeko124

@Janez, to glede Diane ni panike, mislil sem glede pregovarjanja, čigav je ... boljši?

Vglavnem vsakemu svoje, osebno se z veseljem vsedem tako za volan enega, kot drugega avta na slikci :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

aXe-XM fan

Citat od: mirchi;141608Hehe,pol je Zeko tak ko ena citrogripa. Parkrat odpre usta,pa si okuzen.

Seveda. V življenju moraš nekaj počet, drugače je preveč dolgočasno vse.
LP

Tiki

Ja fantje presenečajo! :BigThumbs: Obema čim več udobnih ter varnih kilometrov, šraufanje pa tako ali tako spada zraven...:Hammer3: :emot112:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Citroenovc

E to bi meni pojasnilo, zakaj sem videl par dni nazaj Dejziko prd nekdanjim Agrogradom :-)
OK

LP
Primož

Zeko124

Citat od: Citroenovc;141621E to bi meni pojasnilo, zakaj sem videl par dni nazaj Dejziko prd nekdanjim Agrogradom :-)

Misliš pred bivšim agrogradom? Jo boš še kdaj tam videl, zdaj mamo mi skladišče tam :BigThumbs:

Danes sem ga spet dobil malo v roke, OOOO je doma :).

Aja, na Dejzi smo pa danes prvič po enem tednu tankal. 18 L smo spravli noter. Varčen voz... ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Lovro

Zeko, čestitam ti za nakup, naj ti dobro služi!

Me je pa ravno znanec spraševal, kako je s homologacijo plinskega sistema, montiranega v Srbiji. Se da to homologirati pri nas in kaj moraš imeti s sabo? Ima kdo kake izkušnje?

Zeko, si se že kaj pozanimal, preden še jaz kličem na homologacijo?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Lovro

Aha, vidim, da poteka še ena debata o plinu. Bom spremljal tam, da ne bom smetil te teme.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

miklavz

Ojla! Vsak dan, ko boš odlašal z vgradnjo plina te bo "koštal"; plin je pa le cenejši od benza. Torej, nič čakat pa ali k Doroslavcu v N Sad ali pa v BG; sam imam exclusivko avtomatik, na plin laufa že drugo leto, hčerka je dobila mojo staro Xantio, na plin laufa že 300 kkm, vse vgrajeno v NS; cena sitnica - tam okoli 500 €. za razliko od lokalcev on dejansko nastavi sistem da dela bp do neskončnosti...
Torej, vsak dan, ko boš čakal te bo koštal.
LPM

Zeko124

@Miklavz, z vseh strani dobivam ta ali ona mnenja, čakam pa junaka, ki mi bo iz prve roke povedal kako in kaj je s papirji. Mulc s starim avtom... pa majo strici v modrem kaj za najt - po možnosti nehomologiran plinski sistem.

Z avtom se še spoznavam, zaenkrat sem zadovoljen, a obenem tudi odkrivam napake. CD player ne dela (al pa sem jaz kaj zeznil, CD enostavno izpljune čez nekaj sekund), predal v desnih vratih mi je odpadel, ker se je izgubila ena plastika (pri levem sem še pravočasno ugotovil, da je treba delat nežno z njim) in moram en dan skočit na kak odpad da zrihtam tisto, verjetno bom čez čas od kril še kaj. Tudi brisalce moram kupit nove, sem spoznal včeraj v nevihti.

V motorju je bilo ful premalo olja, sem včeraj v sili natočil not Castrol, ker ni bilo drugega na Petrolu... In nekaj mi štoka ko je mrzel. Kar mi ni všeč.

V rokah nimam niti slovenskih niti angleških navodil: kdo ve, a so že kje na forumu? Rabil bi pa npr. podatek, če se da in kako volan naštelat po višini in globini, kako se da na nulo km na računalniku (recimo ko greš tankat)... pa vklop pralnikov žarometov?

Včeraj je mene in fotra peljal v Bologno, prevoženih okrog 900 km ob slabih 8L porabe.

Pa še oderuške cene bencina... :argue1:

www.keramika-genorio.si

xpuser

Citat od: miklavz;141733Ojla! Vsak dan, ko boš odlašal z vgradnjo plina te bo "koštal"; plin je pa le cenejši od benza. Torej, nič čakat pa ali k Doroslavcu v N Sad ali pa v BG; sam imam exclusivko avtomatik, na plin laufa že drugo leto, hčerka je dobila mojo staro Xantio, na plin laufa že 300 kkm, vse vgrajeno v NS; cena sitnica - tam okoli 500 €. za razliko od lokalcev on dejansko nastavi sistem da dela bp do neskončnosti...
Torej, vsak dan, ko boš čakal te bo koštal.
LPM

Zasa vem da bi se ziher kdo vame zaletel in na koncu bi z nehomologirano plinsko jaz plačal vso škodo...:funny34d:

ziga_

Navodila: http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=339

Na levi strani za volanskim obročem imaš eno ročko. Tist potegni dol in si naštimaj volan. Za višino ga ročno premakneš gor ali dol in hkrati tudi lahko ven in notri. Ko si nastaviš željeno drži volan v tisti poziciji in tisto ročko vrni na mesto.

Porabo lahko zbrišeš tam ko s pomočjo obvolanskih komand hodiš po meniju.. Tisti knof držiš in se ti tam vse nastavi na začetno stanje. Za KM pa imaš na števcu dve črni palčki vn. Ena je regulacija osvetlitve, druga pa če ga držiš ti povrne tiste KM na 0... Toliko nekako iz glave. Navodila imaš pa gor.

Ko boš menjal brisalce pa previdno. Se metlice ne dvignejo, kot pri ostalim. Malo se namatraš in gre. Za pranje žarometov pa ne vem, tega nimam. Aja porabo imaš pa kar vredu za 136KM 2.0 bencinarja. Upam, da rešiš situacijo z plinskim sistemom.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

dexterboy

Zeko, zakaj nisi tankal v IT, tam bi še več dal :emot15:

Ja, seveda, lepo je brati poste o hidravliki, le tako naprej.
Za avtoradio lahko povprašam naslednji teden, ko dam vmesnik za komande v xsaro.
Èe te zanima, sporoči, da si pravočasno zapomnim :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

zlikovski

Glede CD-ja probaj dat not navadno posnet CD 700MB WAV format pa z najmanjšo hitrostjo zapeči CD.

Citroenovc

Citat od: ziga_;141775Ko boš menjal brisalce pa previdno. Se metlice ne dvignejo, kot pri ostalim. Malo se namatraš in gre.

Lp

Recimo pomaga, da ugasneš avto in enkrat tapkneš ročko za brisalce navzdol - potem se bodo brisalci postavili v navpični položaj - kjer se lepo tudi dvignejo in se menja metlice ... ;)
OK

LP
Primož