Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

No, pa sem še jaz pristal na hidravliki... Èisto nepričakovano :).

Gre se za C5 prve serije, 2.0i 16v, 100 kW exclusive. Avto je iz uvoza, letnik 2002, leta 2005 pripeljan iz Italije, od takrat vse do danes v lasti prijatelja, ki ga je tudi ljubiteljsko vzdrževal.

Pri 190.000 je vtrgalo mikrojermen klime in posledično še nevem kaj že, takrat so bili premenjani vsi jermeni, napenjalci, sklopka... Od takrat avto laufa BP, prevoženih pa je trenutno 230.000.

Edini večji problem tega avta je... no, ne tolk poraba, pač pa cene bencina. In sem v dilemi, predelat na plin ali ne? Berem razne prispevke, poslušam razna mnenja, pa vsak pove malo drugače... Dober plinski sistem presega vrednost avta in se mi izplača v nekje 30.000 kilometrih. Za srpske variante sem slišal da morda niso najboljša odločitev? Vsekakor se nebi rad nategnil za tak vložek.

Avto se za moje skromne pojme pelje fenomenalno :BigThumbs:

Upam da bo služil nekaj časa...

Slike pa drugič, ko ga operem, danes sem dol pobral samo odvečne nalepke, ki so mi parale živce od starih vinjet, "otrok v avtu", ipd.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ziga_

Zakaj pa nisi vzel kakšnega 2.0 Hdi? Poraba je nizka in ni problema. Mogoče ni najhitrejši na cesti 109KM, ampak ni takšna reč. Sam imam porabo 6,5l/100km.

Lp
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Zeko124

Citat od: ziga_;141521Zakaj pa nisi vzel kakšnega 2.0 Hdi? Poraba je nizka in ni problema. Mogoče ni najhitrejši na cesti 109KM, ampak ni takšna reč. Sam imam porabo 6,5l/100km.

Lp

Kot sem napisal, nisem mel namena niti kupvat takega avta, ampak je tako naneslo, prevagala je cena. Ker dizlači dosegajo najmanj dvojne cene, pa ta avto sem že dlje časa poznal in je preverjen.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Gox

Pol pa srečno vozi, pa po pameti a ne :BigThumbs:

mirchi

Jooj Zeko,bencinarja? Aja saj ma fotr dizla,bo tisti vec letel...

Sem se spomnil,pa sem moral,mogoce pa ni dalec od resnice...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

dvorjan

Ja, srecno voznjo dec. Zdej pa klapo v avto pa en izlet v Srbijo po plin.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

Oooo :) si pa presenetil ;)
Naj ti dobro služi.
Èe nebo težka noga, se za porabo ne sekiraj, če ga pa parkrat touchdown-aš, pa se poraba hitro pozna.

Xandrej

Njbolji avto z najboljšim motorjem si nabavil. jebeš te dizlake... Pol pa samo šraufajo... Ta motor dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela....

Srečno vožnjo!

north

Srečno vožnjo sva že dva mlada citroen voznika...
Citroën - Creative Technology

dexterboy

To pa je prijetno presenčenje, @Zeko124, prav lep uvod v jesenski čas in veseli december :BigThumbs:
Želim ti veliko kilometrov, vozi po pameti, za plin pa zveš naslednji teden, kako se obnese Srbija. Drugače pa, kot je omenil @Xandrej, ta motor dela in dela in dela... Računaj na še enkrat roliko km preden ga pelješ v zasluženi pokoj :funny34d:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

devil

čestitke zeko :D zdej lohk z avtom prideš na obisk ne pa s kolesom :emot112:
:funny34d:

sop

@zeko... car!:BigThumbs:

yamaha20252025

Zeko, ti samo uživaj in vozi.
Ob zmerni vožnji tudi poraba ne bo visoka.

PA cenejši je za vzdrževat od diesla...
JAz se za plin NE bi odločil, škoda stroškov...pa predno se ti povrne.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dvorjan

Glede na to, da tak C5 ob normalni (ne pa za vsako ceno varcni voznji) pije ene 9l/100 km bencina in 10l/100km plina, je nalozba v plin se kako smiselna.

Sicer pa bi jaz tak avto najprej vozil 2-3 mesece, da vidim, ce z njim vse stima in ce mi sploh odgovarja, sele potem bi sel na vgradnjo plina.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

Žan, čestitke. In srečno vožnjo. Pa naj ti dobro služi.

Kar se plina tiče - najprej se malo spoznaj z avtom, prvih nekaj tankov boš itak verjetno imel višjo porabo, ker se boš še "učil". Potem boš pa videl realnost in se tudi lažje odločil.
OK

LP
Primož