Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

""Bi pa vsekakor rad, da zadeva tudi v nadalnje uboga obvolanske komande ;).""

Ko sem se pred tremi leti lotil tega opravila na moji blondinki, sem preklical celo Slovenijo. V Kopru so mi celo rekli, da morajo prej videti avto, preden povejo, če je to sploh mogoče in za kakšen denar. Potlej me je za 3 mesece minilo, da bi se sploh loteval tega podviga. Pa sem slučajno zasledil na netu caraudioempire, za firbec poklical, čez en teden bilo vse narejeno... Toliko, da veš, kaj te lahko čaka, ko boš želel imeti radio, ki bi ubogal tudi obvolanske komande.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ziga_

dexterboy vsi radiji imajo iste interne ojačevalne stopnje. Pioneer ima pri vseh enako, prav tako Alpine, Blaupunkt... Razlikuje se samo v nastavitvah zvoka za zunanje ojačevalce (časovne zakasnitve za vsak kanal - za nastavljanje stagea, spodnji-zgornji frekvenčni rezi za vsak kanal, nastavljanje strmine reza...) Kakor sem rekel razlika bo minimalna. Glede obvolanskih komand je pa tako, nekateri avtoradiji imajo opcijo dokupa raznih eksternih modulov, katere lahko povežeš z originalnim zaslonom in obvolanskimi komandami. Seveda to spet stane in na koncu, ko potegneš črto ne vem če se sploh splača.

Zeko: Saj ni potrebno ''nabijati'' glasbo do max. Ves ta update in pridobiš v veliki meri na barvi zvočne slike. Seveda je v končni meri tudi bolj glasen sistem, samo ne spet preveč. Odločitev je tvoja. Èe imaš opcijo priklopi kakšen drug avtoradio, da vidiš kakšna je stvar, da se ne boš opekel ob nakupu z dobro vero, da bo razlika kot noč in dan. Da ne bo pomote jaz govorim o kvaliteti zvoka (na nivoju poslušljivosti in ne audiofilije) in ne nekih SPL spremenljivkah. Aja ob menjavi avtoradia boš moral dokupiti tudi masko za avtoradio, če se ne motim je za cepetavčka mk1 10€. Ni neka reč samo toliko, da veš in da si ne briješ glave kako zapolniti praznino okoli radia. Drugače če bi te slučajno zanimalo imam jaz masko za radio in nek spodoben radio.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Xandrej

Kaj bo v zračni filter šprical če ima C5 MK1 zajem zraka spodaj pri kolesu?!?! Na C5 II so ga prestavili gor na masko...

zlikovski

Kupi en kolko tolko soliden avtoradio z mosfet-ovo elektroniko, pa bo solidno.
teh 4X15 ali pa 4X50 je precej nerealnih, odvisno je tudi kakšne zvočnike imaš,....

Romzi

Navedba "mosfet" na običajnih avtoradiih je nateg oz. zavajanje!
Ker je nekje v "ljudskem spominu" da so "mosfet" ojačevalci oh-in-sploh. So, če so izvedeni s pulzno-širinsko modulacijo, kar za sabo potegne majhna popačenja tudi pri max moči in zelo dobre izkoristke (v praksi to pomeni, da se stvar minimalno greje). Vendar tega ne pričakovat pri avtoradiih za 100-200€. Tako da omemba "mosfet" pri večini relativno poceni produktih ne pove popolnoma nič in k ničemur ne prispeva. Se pa fino bere :BigThumbs:

zlikovski

Nisem napiso da so oh in sploh, se pa pozna razlika v nizkih in visokih tonih, če hočeš malo  boljši avtoradio so cena nad 400€.
Je pa kot si napiso, vržejo en čip not, da malo pofiltrira EQ.

Zeko124

Lučka vstrajno sveti... Po navedbah mojstrov naj bi res bil filter, v kratkem se verjetno najavim v delavnico.

A je kaka druga opcija, kot menjavat radio? Tale prav fajn paše not, pa komande uboga pa to... ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ziga_

Ne druge opcije ni. Èe ti bo pa še to premalo pa ojačevalec.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Tiki

Zeko: Ne kompliciraj preveč z radijem ;) Tisto lečo bova malo spucala da bo normalno bral CDje pa bo =)) Raje tiste € prišparaj za amija...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Romzi

Citat od: zlikovski;141949Nisem napiso da so oh in sploh, se pa pozna razlika v nizkih in visokih tonih, če hočeš malo  boljši avtoradio so cena nad 400€.
Je pa kot si napiso, vržejo en čip not, da malo pofiltrira EQ.
Ne bom te prepričeval. Uživaj v nizkih in visokih tonih.:emot112:

Xandrej

Zdaj ne da bi zdaj tu nekaj bluzil. Jaz sem bil državni in južnoevropski prvak z original radijem v SQ (sound quality) zadevi.

Zeko124

No, za začetek se bom lotil filtra in predalčka, potem pa še radio... :). Menjaval pa ga zaenkrat ne bom.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

mirchi

Zeko,en nasvet. Odklopi akumulator,malo pocakaj,priklopi nazaj pa bo lucka verjetno ugasnila.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Mirči pri teh avtih vedno ko vgasneš avto se računalnik resetira in če je napaka prisotna potem jo bo prikazal pa če se vsi na glavo postavimo. Treba it na servis na tester pa pogledat kaj mu ne paše!

miklavz

No, pa še jaz malo:
Računalnik - če je napaka izginila potem akumulator odklopit za cca par minut pa nazaj. Èe še sveti se ne sekiraj. Res je varianta na tester - ampak tudi brez njega se bo sama izbrisala čez kak mesec, če se ne bo ponavljala. Imel enak problem. Predvsem v teh æasih, ko je vlage v zraku veliko in kondenzira čez noč tam, kjer ne bi smela. Èe je bencinar potem ti že logika pove, da AP lučka ne pomeni prav veliko.
Glede plina pa takole: greš v Novi sad - k Doroslavcu. Malo posrfaj pa ga boš našel. Reference odlične, masa nas je vgrajevala tam. On ti da račun, potrdilo o šolanju za vgradnjo - saj Doro sam ve, kaj mora dati. Naprava je tako ali tako iz EU. Na meji s Slovenijo prijaviš plin - pokažeš račun - in plačaš carino (oziroma DDV ali karkoli že). Skratka standardni postopek. Greš na homologacijo - oziroma preverko ustreznosti - sam sem šel v Radomlje. Prijaviš se na LPP (če se je kaj spremenilo naj me kdo popravi, minilo je že par let) in ti vpišejo v kartonček pogonsko gorivo LPG/bencin.
To je to. Ker so cene nizke tudi stroški niso visoki. S spanjem ter feštanjem v Nvem Sadu je edin problem kaka kilca več. Veš pa, da imaš kvalitetno vgrajeno kvalitetno napravo.
Torej, ni panike.
Èe te še kaj zanima pa javi.
LP M