Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Raje kupi kar vse štiri, pa raje še malo potegni s servisom.

LukaKST

Bom še enkrat premislil tudi to varianto, ja. =)
LP.  Luka

LukaKST

Evo.
Od danes na novih sprednjih zimakih (srednji cenovni razred), zadnji Eskimo sta bili v bistvu še v redu in ji bom raje spomladi privoščil 4 dobre letne pnevmatike. =)
Morda celo nova platišča (Activa ali kaj drugega iz njenega obdobja... ;)

Èaz 3.000km pa glavni servis. Bom poročal.

Aja, ker ima Xantia tako simpatično osebnost, da vsake toliko ponagaja,
se mi je pri podiranju zadnje klopi 'zataknil' sredinski pas in dela naslonjala ne morem postaviti v izhodiščni položaj.
Danes se mi s tem ni dalo ukvarjati, je bila že tema...bom skušal s par potegi in pomiki ven/noter.
Èe to ne bo šlo, ima kdo kakšen predlog?

LP.  Luka

Jogador

Sicer ne vem, kam se ti je zataknil, ampak če ne gre drugače, snemi/odšravfaj naslonjala, mislim, da je  vsak del klopi s 4imi vijaki samo pritrjen...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gregor

Citat od: LukaKST;170234Aja, ker ima Xantia tako simpatično osebnost, da vsake toliko ponagaja,
se mi je pri podiranju zadnje klopi 'zataknil' sredinski pas in dela naslonjala ne morem postaviti v izhodiščni položaj.
Danes se mi s tem ni dalo ukvarjati, je bila že tema...bom skušal s par potegi in pomiki ven/noter.
Èe to ne bo šlo, ima kdo kakšen predlog?
Dokler sedež ni pokonci, ti pasa ne bo spustil. Ko je pokonci ali skoraj pokonci, imaš pa pas našpanan in zopet ne bo spustil.
Ga lahko tolk dvigneš da naprej podreš sedalni del? v tem primeru lahko potem odšraufaš šrauf ki spodaj drži pas. Ali če ti uspe pod sedežem, iz druge strani, ki jo lahko umakneš.
Zdaj zakaj se je to zgodilo, je pa druga zgodba. Na pasu bi moral bit en pastičen čepek, ki pas zadrži, da ti ga ne potegne predaleč not v sedež. Lahkoda ta čepek manjka, ali pa je plastičen okvir na sedežu(tam kjer gre pas noter) zlomljen in ti je pas lahko predaleč not potegnilo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

LukaKST

Hvala za odgovora! =)

K sreči sem imel podrt tudi sedalni del, tako da bom verjetno lahko pristopil do vijaka, na katerem je vpet pas.
Zdi se mi, da se je zgodil drugi scenarij, ki ga omenja gregor: plastiečni pokrovček na vrhu sedeža se je pri podrtju naslonjala premaknil (sicer ni videti zlomljen) in zato se je pas zaskočil. Bom vedel za drugič.
Danes nisem imel časa, bom zadevo uredil jutri ali vsaj do konca tedna. Premalo svetlobe je v tem letnem času popoldan, garaže pa nimam. =(

Ima pa Xantia očitno 'tiste dni' v mesecu. Včeraj je namreč prenehala delovati na plin.
Brez opozorila, ob preklopu (slišnem) na plin, ko se je motor ogrel, je bilo, kot bi nekdo zaprl dotok goriva, torej kot da plin sploh ne pride do injektorjev/motorja.
Na pogled se ni nič snelo, nikjer ni vonjati plina, tako da sumim, da je nekje ovira v pretoku.
Teoretično na nivoju filtra, vendar se mi zdi bolj verjetno, da imam ali na rezervoarju ali distalneje v sistemu kakšen ventil, ki se ne odpre.
Bom peljal nazaj k majstru in poročam.
Testira moje potrpljenje, čeprav ji privoščim skrbno nego. =P A se ne predamo, smo tako blizu 300.000km na števcu, da je škoda obupati. =D

Lp.  Luka

miklavz

Citroenovc

Kombinacija slabših gum zadaj in novih spredaj te lahko precej stane ... Èe si se že odločil za nakup le 2 - naj bo boljši par zadaj.
Lahko sicer spet začnemo debato pro:con, ampak če mi ne verjameš - se pozanimaj npr v šoli varne vožnje na Vranskem, čemu je to tako.
OK

LP
Primož

LukaKST

@citroenovc:
Dinamika vožnje mi je precej jasna, ker sem sam že dal skozi tri tečaje varne vožnje/napredne vozne tehnike. =) Hvala za skrb. Zadnje gume niso slabe, so zgolj rabljene.
Za svojo uporabo zimskih gum vem iz lanskih izkušenj, da potrebujem dobro trakcijo spredaj, da prilezem do službe tudi, ko cesta ni optimalno splužena.

@miklavz:
Èe bi vedel, kje sta locirana, bi že preveril, ker je to tudi moja ideja. Žal v teh dneh nimam ne časa ne prostora ne svetlobe, da bi iskal. Sem se dogovoril za četrtek, da mi, ko bom v službi, to uredijo.

Še tri novosti:
- uspel sem popraviti zadnjo klop - odvil sem spodnji vijak za pas in tako 'rešil' naslonjalo iz njegovega prijema
- mislim, da se poslavlja levi volanski končnik ali vsaj kakšna puša na levi sprednji roki - oglaša se pri vožnji čez grbino in/ali hkratni vzdolžni sili na kolo (npr. prestavljanje iz prve v drugo, kjer je nezvezen prenos sile oz. neenakomerno pospeševanje). Poleg tega pri desnem zavoju (ob obremenitvi leve pnevmatike) oprijem malce 'preskoči' oz. se usede na mesto z blagim 'preskokom'.
- očitno je prenehalo delovati stikalo (druge stopnje) ventilatorja, ker mi pri mirujočem vozilu ne dela in se avto segreje do cca. 95 st. C
Vidim, da bo treba čim prej na glavni servis, računam da bo v roku dveh tednov opravljen.

LP.  Luka

Citroenovc

No, če poznaš zadeve - pol OK. Saj če imaš v glavi varovalko - potem gre. Jaz sem lani sicer zavestno žrtvoval trakcijo in vseeno dal zadaj nove.

Èakaj, kdaj se ti zalaufata ventilatorja? Laufa samo na prvo stopnjo ali pri 95 zalaufa na polno oba? Daj z štos na odroševanje, ko zažene avtomatsko tudi klimo (saj jo ima?) pa poglej ali oba delata takrat.
OK

LP
Primož

Jogador

Ali pa premešaj releje med sabo za test, če je kaj narobe z enim, ti nato prva stopnja ne bo delovala...
"Watch this..."

pubi2cv

Ventilatorji pri teh letih radi crknejo...čisto možno je, da sta ti šla oba k hudiču....tako se je zgodilo meni. Sem nabavil rabljena...novi so pregrešno dragi. No, zdaj pa jih že ene 4 mesece vozim v prtljažniku, ker nimam časa zamenjat..haha...:Hammer3:

Jogador

Citat od: pubi2cv;171328Ventilatorji pri teh letih radi crknejo...čisto možno je, da sta ti šla oba k hudiču....tako se je zgodilo meni. Sem nabavil rabljena...novi so pregrešno dragi. No, zdaj pa jih že ene 4 mesece vozim v prtljažniku, ker nimam časa zamenjat..haha...:Hammer3:

Samo potem se sploh nebi zagnala, nebi mrknila samo druga hitrost?
"Watch this..."

LukaKST

Vedno bolj se mi zdi, da ne delujeta sploh, sem poslušal, vklapljal klimo in ni vrtenja. =(
Upam, da je kakšno stikalo ali rele, sicer že voham strošek.
Za trenutne temperature in vožnje, ki jih opravljam, sicer niti ni takšen problem, vendar bo treba urediti ob naslednjem servisu.
Èe bo vse po sreči, ga bo deležna že naslednji teden (spisek del se daljša=).

V ostalem:
- odpravljena napaka na LPG sistemu, zapacan je bil MAP senzor (od plina),
ki je javljal previsok tlak in zato ni odprlo ventila. Po menjavi deluje vse kot mora. =)
Danes sem jo še opral, ker je bila umazna od dežja in celo snega v petek zjutraj.

LP.  Luka

pubi2cv

Èe sčistiš kontakte od onih relejev spredaj za masko (nogice rade oksidirajo od soli itd), pa se ventilatorja še vedno ne zganeta, je velika verjetnost da sta smrt storila. Nič neobičajnega.....