Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

mirchi, a gredo te jajca od xm končno na odpad, zdaj, ko si prišel do ohranjenega überwagna?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Glede iber vagna se ne vem,ga nisn mel cajta niti dobro pogledat.sklopko sem dal obnovit,pumpa je na obnovi,pa glava volana je pripravljena,glavni zavorni cilinder...tak da na odpad ne gre.. me pa sprasujejo, ce se mislim se naprej ukvarjat s francoskomi jajci zdaj ko mam koncno enkrat avto.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mirchi

Sem spet malo migal. mejana volanska letev z glavo volana,obnovljena sklopka in boschpumpa tudi čakajo... bo počasi

gregor

Citat od: mirchi;144500obnovljena  boschpumpa tudi čaka

Sem jo videl, ko je čakala na štelanje. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

mirchi

Koncno se je spet malo delalo. danes zmontiral pumpo,sobe,jermene,kolektorje,spoji turbine poravnani,cevi ociscene,egr ociscen...

Slik ne morem nalozit

gregor

Kaj misliš ti prej skup spravit kot jaz??
Se morm na pir oglasit ob priliki :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

mirchi

Upam da bo drugi teden laufal...

mirchi

Po vseh tezavah v lanskem letu sem se koncno spet spravil zraven. motor obesen. jutri dalje

Jogador

Da ne bo še eden Xm manj na cesti:BigThumbs:

Ti sam zrihtaj, da bo dober še za naslednjih 200k:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

danijeljerman

Fantje ima kdo kaki predlog? Imam xma 2.1td 80kw karavana (original je bil 3.0 v6) a test za dizel motor itd
ampak mi stoji že slabe 2 leti no se peljem tu pa tam ampak mi je začelo spuščati hidraulično olje pa spredaj bi rabil zamenjat oz obnovit homokenetične zglobe
se mi splača to popravljat?
in če kje bi lahko dobil rezervne dele po razumni ceni?
lp
Danijel

rsm23

Najprej boš moral povedat kje ti pušča? Lahko je zgolj kako tesnilo slabo, kar ni nek strošek, dočim nekatere cevi znajo biti precej drage (ranga nekaj 100 EUR).

Glede delov - veliko original delov za XMje že nedobavljivih. Najbolj bo  za novimi deli pogledal čez mejo - Avstrija, Nemčija, UK.
Rabljene dele pa lahko razumnih cenah dobiš pri komu ki ima kakšnega XMa v delih. Eden takih je tule na forumu psihopat100posto.

danijeljerman

kolkor sem opazil je spuščalo pri kolesih pri 3 olesih in pri motorju. A kakšne dele lahko naročiš še na cimosu? mogoče mam opcijo da bi dobil po nabavni ceni ampak še nisem šel v to ,ker so mi vzeli izpit ... no zdaj ga ponovno delam in sem malo razmišljal v tej smeri
saj bo potrebno še dosti drugih stvari pozamenjat npr. sklopko(cca 140eur) homokenetične zglobe , sprednje diske ker trese ko zabremzaš pa še električar bo imel dosti dela , ker pomalem je elektrika začela umirat najprej pot. rač potem notranja luč potem zadnja šipa , ampak motor pa vžge kadar hočeš in za čudo ga niti rja ni napadla kaj dosti poden na novo zaščitit in to je to kar se karoserije tiče.

mirchi

Odvisno kake mas namene z avtom. ce ti bo nsslednji dve leti stal pol nima smisla,drgac pa ce mas namen rihtat se nekaj delov najde pri meni.

danijeljerman

ja če bi se spravil rihtat sigurno ga ne pustim stat...
A si mogoče prišel kdaj gledat xma(v zadnjih vzdihljajih) na Trojane
najbolj me zanima cena da vem kje sem in kolko bi bilo treba , ker avto imam pri citroen mehaniku :) žlahta ampak ni ravno navdušen da bi to popravljal
mi je pa škoda avta ker je mala porabain tako udobne vožnje nima niti več kot desetletje mlajši c5

danijeljerman

Pa tudi bi vsak euro raje vtaknil v mojo barko kot da bi si kupil kaki drug avto. So me doma pregovorili da sem si kupu senica ,ki je bil vreča brez dna ,,, in če bi vse kar sem vložil v njega dal na xma bi bil danes že skoraj tip top
res motor je zlat ni pil olja poraba med 6-7l/100km , edino malo me skrbi kako spravit nazaj v pogon podvozje, hidravliko in homokenetične zglobe ker je predelan iz 3.0 v6 na 2.1td 80kw in zdaj katere dele bi pravzaprav rabil! ker najbrej mehanika potem pride na vrsto elektrika:)