Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Ali pa naredis na 120k km pa roka. =) Ce jih bo toliko se naklepal ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

rok.si

Ojla, jaz sem mesec,dva nazaj menjaval jermene na GSu in sta bila po 80 000  km kot nova, brez kakršnihkoli razpok ipd. Napenjalca pa sta bila že skoraj fuč, tulila in rožljala sta že kar malo zaskrbljujoče.

Vem, da nima veze z XM, je pa jermen jermen in ležaj ležaj.

mirchi

Je bil na obisku. 17tkm po popravilu. Olje,filtri pa nic drugega. Avto dela ko urca. Nic ne tece,poka smrdi. Lastnik zelo zadovoljen.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

psihopat100posto

17 jurjev je že prevozil, fajn! sem ga ujele ene 2 x na avtocesti CE-MB.
lp

mirchi

Je danes naredil tehnicnega,dobil tablice... Zdaj pa gasa!

pehorunkl

Citat od: mirchi;103710Ker so moje informacije razlicne,ve kdo tocno na kolko km se menja zobati jermen-sem snel pokrove,pa je kot nov. Eni pravijo 100 drugi 140. Vsak servis drugace. Glede na to da ne zene vodne pumpe,se bolj nagibam k drugemu.

Res je, podatki so različni, podobno kot intervali menjave olja. Mislim, da v knjigi piše 100000km. Èe želiš imeti avto še dalj časa, je pametno menjat prej, saj si najbrž ne želiš "duple" škode, ki jo povzroči na obeh glavah.... je pa to dober razlog, da nato namontiraš glavi iz motorja ES9JS...... 210 konjev, ha?????
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

deuche

Ker so mi prednje brenze tresle, da je hotelo volan odtrgat sem nabavil diske in ploščice. Ko sem razdiral sem naletel na problem, ki ga še nisem videl. Leva zunanja ploščica je tako zapikala v nosilcu, da jo čeljust ni mogla več povleči do diska in je bila stalno zračnost med ploščico in diskom 0,8mm. Ploščico sem razrezal s fleksom, da sem jo dobil iz nosilca. Menjal sem vse, ker je bilo že doma in nimam volje ne časa poizkušat vendar mislim, da je bil to vzrok tresenja in so sneti diski (praktično novi) v redu. Èe jih želi kdo vpet na stružnico in izmerit ali eventuelno poravnat jih šenkam, če ne gredo v staro železo.

GSclub

prejšnji teden sem zamenjal zapikani ventilator na brejku, za zrihtat so bili stiki na relejih ventilatorjev. narejeno pri Mirchiju. klima ni delala, pa je bilo potrebno samo očistit konektor na kompresorju.

pehorunkl

Citat od: deuche;106707Ker so mi prednje brenze tresle, da je hotelo volan odtrgat sem nabavil diske in ploščice. Ko sem razdiral sem naletel na problem, ki ga še nisem videl. Leva zunanja ploščica je tako zapikala v nosilcu, da jo čeljust ni mogla več povleči do diska in je bila stalno zračnost med ploščico in diskom 0,8mm.
Zato je verjetno smiselno 2x na leto pri menjavi gum malo podrezat ploščice s izvijačem, če se premikajo ali ne.... plus tega uč vržt na diske in debelino ploščic.... a kaj ko se nam mudi in mislimo, saj je itak vse okej....
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

mirchi

Po kroničnem pomanjkanju časa,sem se danes koncno malo posvetil mojemu. Levi končnik,puše vilic,olje. Cez kak mesec,ko bo delo končano,pa še jermeni.

fizika

Mirchi, če smem sam vprašat, kaj ti maš več xm-ov, mal me zanima, če bi lahko kdaj videl vašo zbirko...hvala, lp

ModelJT

Citat od: fizika;113007Mirchi, če smem sam vprašat, kaj ti maš več xm-ov, mal me zanima, če bi lahko kdaj videl vašo zbirko...hvala, lp

On ima pomoje največ XM-ov na osebo v Sloveniji.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Trenutno mam stiri. Enga za dele. Enga vozim,dva sta pa v fazi popravila in bosta naprodaj spomladi. Al pa ze mogoce prej.

fizika

Kateri so to, mislim motorji??

lp

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT