Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Kolegi, eno vprašanje.

Mojega lepotca bi rad porihtal, pa je žal moj mehanik nekako žalostno zame prešel na "moderna vozila" in za mojega XM-a nima časa.

Iz izkušenj, kje se na primorskem nahaja kakšen majster, ki še z veseljem vzame tako kroto v roke in da ni zlatar?

Ali pa če kdo od vas kej šraufa.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Gox

Je kar nekaj XM majstrov na forumu ... verjetno še najboljši, bi bil Mirchi ... samo je pa na drugem konci Slovenije.

Kakšni posegi pa te čakajo?

Potem ti bodo "majstri" lažje svetovali dalje, na koga se obrnit.

LP

Veloce

Posegi so naslednji:

- menjava gumi nosilcev prednjih teleskopov
- malo dela okoli prednjega izpušnega kolektorja - vijak je zlomljen, (kaj narediti?)
  Predlagano je, da se kolektor malo odvije in da tesnilno maso tam, kjer je vijak zlomljen in zadevo stisne, ali pa druga
  varianta, ki zahteva vzet motor ven in zadevo konkretno popraviti, kar zna biti drago)
- menjava cinšpule oz. kar že ima. Kapo sem zamenjal.
- redni servis
- mikrojermen
- klima pušča - to bi res rad popravil
- zadnje hidravlične cevi zamenjat na kolesih, ki gredo na zadnji most.

Toliko za enkrat.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Glede nosilcev,sasa,ma ceno z dostavo in montazo. Glede kolektorja, ce je sprednji,vezno pa hladilnike ven,pa se stvar sanira,kot je treba,ob enem se popravi klima(zatesni),glede zadnjih cevi,skor nemogoce je snet cele. Skor vsaka pikne v zadnjem vzmetnem cilindru-kombinacija al-fe.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

superca13

Eno mini vprašenje: ve mogoče kdo, kje točno ima stari V6 napisano številko motorja? Na zadnji strani bloka, napisano v vodoravni liniji?
En kup cifer je naklamfanih gor...pa ne vem kaj od tega je št. motorja.
Hvala! :)

LP
Superca13

Veloce

Citat od: mirchi;101337Glede nosilcev,sasa,ma ceno z dostavo in montazo. Glede kolektorja, ce je sprednji,vezno pa hladilnike ven,pa se stvar sanira,kot je treba,ob enem se popravi klima(zatesni),glede zadnjih cevi,skor nemogoce je snet cele. Skor vsaka pikne v zadnjem vzmetnem cilindru-kombinacija al-fe.

Kakšna je cena za menjavo gumi nosilcev teleskopa? Malo nejasno si napial. Nosilce že imam.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

Citat od: Veloce;101418Kakšna je cena za menjavo gumi nosilcev teleskopa? Malo nejasno si napial. Nosilce že imam.
malenkost. pa stare moras vrnit, saj veš.

psihopat100posto

za zamenjati nosilce rabi mehanik pol ure dela max, zadnje lajtunge sem glih kar mogo zamenjati na mojem, cena 2-eh lajtung(zavorna+desna stran) + hidr.olje + delo 200 EUR, stare lajtunge je blo treba odžagat ven, ni blo druge varijante.
lp

Veloce

Citat od: GSclub;101421malenkost. pa stare moras vrnit, saj veš.

Vem. Takoj, ko bodo sneti dol.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Gox

Citat od: gigo;55137Moja najujša nončna mora so bili pragovi in poroznost glave (V6 motor). Pragovi so navzven kazali solidno ohranjenost ampak ob malce boljšem pregledu smo ugotovili da jih je potrebno menjat. Dobil sem jih preko vez za enega črnega in enega belega ( hvala Sandi) drugače pa so norci takrat hoteli 400+.

Zdej sem se spomnil na avtorja teme XM v delavnici ...

@Gigo

Kako je s tvojim XM? Imaš še?

Kolkor se spomnim si nabavil kar precej novih delov, je projekt še aktualen?

gigo

Brez skrbi. Beštja ne gre nikamor. Počasi kupujem stvari in kopičim garažo. Hočem veæino narediti sam pa je zelo dolgotranja zadeva. Ko bom končan ga predstavim kot se spodobi.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

mirchi

psihopat100posto

Gigo motor kaj kurblaš, da ti nebo zapikal? pa zanima me, ti si ga dal barvat celega a ne, kaka je bila cena če se še spomniš, kdo ti je barval?
lp

mirchi

Gro v delavnico tudi moj! Ne zdrzim vec,pa se rabim ga. Bo pa dela.
Zobati jermeni,
Desni lezaj,
Leva polos,
Regulator pritiska,
Pomik sipe v soferskih in zadnjih vratih,
Izpuh,
En ABS senzor,
Rocka tempomata,
Glava volana,
Olja,filtri,
Nosilci amortizerjev,stanje kugl,
Pol se pa tehnicni pa akcija naslednjih 100 jurjev

superca13

Moj pa je ravno včeraj zaključil s posegi v delavnici. Dobre 3 tedne sem rabil, da sem odstranil in zamenjal zariban motor, vse sterilno spucal, nadomestnega na novo zadihtal, prešraufal iz enega na drugega vse razen golega motorja, nova sklopka,  pretesnil še vse v zvezi s klimo in z LHM-om: zadihtal regulator, korektorje, zamenjal vse manšete...dela je bilo za v iber božjo mater! Upam, da tega več ne bo treba nikoli počet.
In spet smo veselo na cesti :)

LP
Superca13