Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Dela je itak vedno ogromno. Pa med delom se najdes kako pizdarijo. Se tolazim s tem da bo mir nekaj cajta. Rajsi zdaj postimam vec,kot pa se enkrat delam.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Zariban motor? Šestak?

Kaj pa je bil vzrok?
OK

LP
Primož

andraž

A to tisti bel, ki si ga lani kupil?

superca13

Tisti beli ja.
Zaribal je ojnični ležaj na 5. cilindru. Ležaj je zavrtelo v ležišču, stopilo, zrobilo in na prafaktorje zmetalo ven. Zvilo ojnico(ugotovil kasneje) glavno gred poškodovalo, opilke potegnilo v oljno črpalko...
Skušal sem najprej rešit s pranjem in menavo ojničnih ležajev ampak po 1 uri mirnega laufanja je zaskulako še novega, opet na 5. cilindru(zvita ojnica). Moral bi vse razkopat, dat brusit gred, nova ojnica itd...vsi deli niso več dobavljivi...
Najceneje je bilo zamenjat motor z drugim dobrim(ki sem ga k sreči imel).
Vzrok: bogve, je pa res, da je prejšnji lastnik moral nekaj ustvarjat, v avtu je že ob nakupu bilo 9 Litrov olja, hladen je včasih par sekund klopotal nato pa utihnil,  baje je enkrat cev za vodo počla in je voda komplet iztekla(verjetno se je takrat pregrel....).

LP
Superca13

Veloce

Fantje, a ne bi vi malo predstavili svoje limuzine?
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

superca13

Citat od: Veloce;102894Fantje, a ne bi vi malo predstavili svoje limuzine?

Može ;)
V naslednjih dneh (operem, poslikam, predstavim).
Včeraj sem ravno naredil prvih 100km z novim motorjem :) Deluje še bolje kot prej :)

LP
Superca13

mirchi

Ce bos krozil kaj v okolici Bistrice se priporocam za en krog.

superca13

Ni problem. Grem pogosto skoz Bistrico. Javi cifro, da te pokličem.

LP

mirchi

Veloce

Prosim za čim več indformacij, kako se obnovi hidravlična pumpa pri XM-u prva serija V6.

Se sploh da? Je mogoče to vzrok, da se hladen težje dvigne? Ko je vroč, se dvigne v trenutku.

Èim več informacij prosim.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Torej nihče nič ne ve? Ko se mrzel dviga se po stopnjah dviga in ne takoj v enem šusu. Ko se dviga po stopnjah, je slišati klikanje. Je to mogoče kriv kak regulator centralne bunke?

Aja, pa to. Ko čakam, da se dvigne se izpiše na displeju opozorilo za zavore.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Pumpa se po mojih informacijah ne da obnovit. Ko je hladen se itak dviga pocasneje zaradi hladnega in gostejsega olja. Kdaj si nazadnje ocistil filtre v rezervoarju. Klikanje pomeni,da imas vraj eno kroglo pod slabim pritiskom. Izpis na displeju ti javi,da ni pritiska. Dokler ni pritiska,ni zavor. Eden izmed vzroko za nizek pritisk je lahko obrabljen vzmetni cilinder.

Veloce

Vzmetni cilinder? Kaj je to na vsakem kolesu svoj?

Kako pa kontroliraš, katera krogla ima pravi pritisk?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Amortizer po domače.Pritisk v kuglah lahko preveri vsak,ki ma napravo za polnjenje.

mirchi

Evo,Xm ma nova kolesna lezaja,menjane nosilce amortizerjev,levi zglob,obe manseti,jermenico mikrojermena,dva pogona sip,volanski obroc... Drugi teden dalje.

Ker so moje informacije razlicne,ve kdo tocno na kolko km se menja zobati jermen-sem snel pokrove,pa je kot nov. Eni pravijo 100 drugi 140. Vsak servis drugace. Glede na to da ne zene vodne pumpe,se bolj nagibam k drugemu.