Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

fizika

Bravo Deuche, cestitam ob pogumu in popravilu, tud sam sem se kdaj spravil pod svojega bolida, in ga skušal naštudirat in popravit, elektroniko so se več ali manj izogibali meni pa se ni zdela noben bav bav... ampak dejansko tko je, če se bomo zanašali na naše šelebajzarje ne bomo daleč pršli, in tako je tudi v naši preljubi vladi, ker ne vladajo ta-pravi...

superca13

Jaz imam ogromno dokumentacije in priročnikov za Hydractive 1, kar pa ti lahko pomaga kot osnova. Hydractive 2 dokumentacijo že iščem.
Ko bom vse skupaj zbral, ti lahko pošljem. Zagotovo boš še kdaj rabil.
Itak da je čudno tole z majstri, mi smo z razlogom že skoraj vsi obupali in si raje večino sami popravljamo :)
Èe pa ni pravega orodja al kaj podobnega...pa na cit. servisu tudi radi pomagajo.

fizika

točno tako, bravo, edino nase se lahko 100% zaneseš!

deuche

Jaz bi pa raje uturil komu, če bi imel komu. Se mi enostavno ne da ukvarjat z vsakdanjimi zadevami kot je zadnji avto pri hiši. Èe bi bil to en lep primerek, ki bi bil za ga šparat OK, ker pa je to spet avto, ki ima funkcijo priti od A do B in nazaj ter stoji pod milim nebom tudi tedne na različnih lokacijah je pa to brez veze. Èe pa pač ne gre naprej pa pač treba šraufat.

@Superca za dokumentacijo se priporočam, čeprav upam, da bo nasprotno kot praviš in jo ne bom rabil.

@Fizika, elektronika in elektrika sta meni kar bau bau in se jih lotevam, samo ker se jim ne morem izognit. Pač ne maram abstrakcij kar ta štrom vsekakor je.

Veloce

Poznam tega tipa. Ima že nekaj časa razstavljen tale XM.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Ne vem al je kriva moja trma al kaj drugega,vglavnem,po prvem Lucas projektu sem se lotil še drugega.Ker sem dosti raziskoval,kdo bi popravil to pumpo in ker se jih vsi bojijo ko hudič križa Jelen ma pa cifro v vrednosti enga avta,ker sem mel eno,kisem jo lahko razdrl,brez,da kaj uničim sem šel malo študirat,kaj za vraga je na njih,da se jih vsi tak bojijo.

Pumpa s katero sem se ukvarjal,je delala skor normalno,je pa močno puščala.Posledično avto ni vžigal,ker je tlak padal,pa občasno je bil prosti tek visok.Optično sem videl kje teče,ampak je videz malo varal.

Da skrajšam.Ker je bil mehanski del pumpe o.k. sem krmilne ventile,ki so puščali razdrl(petkrat preden sem ugotovil kje točno teče)zamenjal kup o-ringov,menjal še en zrablen ventil zadevo danes sestavil,prevozil nekaj kilometrov in stvar deluje.Ne teče,ne cuka,prosti tek je o.k.,jutri zjutraj še preverim,če je tlak kaj padel,pol pa novim izzivom naproti.

Tak da če koga jebe pumpa zrihtam.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

GSclub

porabljen prvi tank po rihtanju pumpe. pumpa je popolnoma suha, do lučke za rezervo prevozil skoraj 1100 km, ko je puščala pa nekje 800-850.

mirchi

@gsclub,si ze skuril drugi tank?

GSclub

mirchi, ne še, ampak kaže podobno, kot pri prvem. bom poročal.

franc22

Spoštovani forumovci

Kje se nahaja rele črpalke za gorivo pri XM mu.
Hvala za odgovor.

PL Franc

zlikovski

Dobro bi bilo napisat kakšen motor imaš,....

Tiki

Spredaj v škatli pri računalniku, prvi z leve strani. (pri mojem 2.0i je tako)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

GSclub

Citat od: mirchi;100061@gsclub,si ze skuril drugi tank?

zdaj pa že. pumpa popolnoma suha, poraba pod 7, še nekaj stvari uredim, pa bo avto popoln.
se mi je pa začela prižigati lučka za previsoko temperaturo motorja, hkrati se vklopita oba ventilatorja, dogaja pa se običajno pri hladnem motorju. kje je senzor (2,1td)? bi lahko bil samo slab stik na konekorju?

mirchi

Vetilatorja se ze vklopita,vprasanje pa je ce termostat odpre pravocasno. Tipalo mas zraven naftnega filtra.

Poceni zrihtam lucas epic. Rabi kdo?