Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Ne. V trgovini mh je rekel,da ni dobavljiv,je pa en ampak nima istega premera.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

zlikovski

Te zadeve in kakšne osovine, jaz doma naredim za  6X ceneje, samo se mi ni dalo delat tega španarja, pa sem ga šel iskt v trgovino.

deuche

Meni je spet vsekala ena cev na zadnjem mostu. Ko sem jo zamenjal se mi avto zadaj več ne dvigne.
A se komu sanja kaj bi lahko bilo oz. če ima kdo kako dokumentacijo kjer bi si lahko prebral delovanje te aktive oz. el shemo po kateri bi lahko preveril, če nisem kako žico fental, ko sem na levi spustil most za enih 100mm dol.
Avto je, V6, 190km, letnik 97.

krtija

Update: na XM-u je zamenjan motor in sklopka in motorček ventilatorja. Dela kot urca. Velika zahvala Spačkolinu!!! Malo kasneje sledi še manjava volanske letve, filanje bunk in poliranje. Vesel sem kot radio.

mirchi

@deuche,si ga odzračil?

@krtija,rabil bi nekaj delov za vbrizgavanje za TCT,bo kaj naprodaj?

Veloce

Še enkrat vprašam. Kje bi dobil zadnje cevi iz sredinske bunke do posameznih bunk na zadnjih kolesih? Moram nujno zamenjati.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

krtija

@mirchi: injektorji in večina ostalih delov je ostala pri Spačkolinu, tako da ga lahko kontaktiraš. Zelo malo stvari je pasalo iz Xantie. Meni je ostala turbina, jermen vodna pumpa...tako da je še na voljo.

mirchi

Citat od: Veloce;92859Še enkrat vprašam. Kje bi dobil zadnje cevi iz sredinske bunke do posameznih bunk na zadnjih kolesih? Moram nujno zamenjati.

Pri meni.

deuche

Citat od: mirchi;92836@deuche,si ga odzračil?

V bistvu nisem ker pojma nimam kje naj bi to počel. Z aktivo nimam ne izkušen ne znanja in ne materiala, da bi jo preštudiral.
Na normalnih hidravličarjih brez aktive naj bi se sistem sam odzračil, razen zavor in pumpe, ki jo skozi by-pass na regulatorju pritiska. Brenz nisem tikal, pumpe pa tudi ni potrebno, ker rezervoar še ni bil prazen. Tudi prednji konec se normalno dviga in spušča samo zadnji je na tleh.
Torej kje misliš, da naj odzračujem?

vsx

Snet plastični kos na povezavi stabilizator-regulator ?

LP

mirchi

Spredaj na regulaturju pritiska probaj pa preveri vzvodovje regulatorja visine zadaj,kot je napisal vsx.lahko,da si snel plasticno spono,lh povezuje regulator z vzvodovjem,al pa je pocila objemka na stabilizatorju,kjer nastavljas visino. Z adnje zavore bos pa vseeno moral odzracit,ker so vezane na olje,ki dviguje zadnjo premo.

deuche

Regulator in njegovo vzvodovje sem prvo pregledal in je pb. Bom probal jutri ali po jutršnjim, ko pridem domov še  odzražit na bypassu vendar dvomim, da bo kaj pomagalo.

deuche

Klical sem prejšnjega lastnika, ki je enkrat omenil, da je avto po po menjavi ene od cevi ostal zadaj na tleh in je rekel, da je bil problem elektronika. Detailov ni poznal. Dal je številko mojstra, ki je na koncu (baje tretji) avto dvignil.

Kličem mojstra povem kaj se je zgodilo in za kateri avto gre in me tip prepričuje, da se bo dvignil  in naj čakam. Bolj kot mu razlagam, da bi se moral že stokrat, bolj trdi, da ni nič narobe in naj čakam. Na koncu obupam in zaključim debato. Naj gre v pm s temi malimi tajnami velikih majstorov.

Potem sem, poklical kolega, da sva tipala vsako cevko posebaj in narisala shemo kako je sploh zvezano na zadnji premi. Stvar delno naštudiral, čeprav mi delčki še niso čisto jasni.

Na ventilu aktive konektor dol. Ena žica je masa torej je druga +. Eno staro baterijo, dva kabla s čeveljčki gor in ventil naredi GRRRRRRRRK po tem dela pa samo še TK, TK ko mu daš ali vzameš napetost. E tu si caka, ventil oz. activa se je zaciklala. Nazaj gor original konektor, avto na tla, upalit in hidravlika dela normalno. Èe bi uni peder povedal za kaj se gre, bi končal ob 19.00 tako smo pa ob 2.00 zjutraj. Vendar kanta spet vozi.... :Hammer3:

superca13

Se pravi, da imaš/si imel problem v H.ventilu ali pa na inštalaciji do ventila. Ventil ni na direktnem 12V ampak ima pulzno napajanje. Mogoče si ga z direktnim priklopom z baterijo "zbudil in premaknil v pravi lego"? Direktni priklop ventila na +12 sicer ventil v kratkem času uniči.
Èeprav, na seriji 1 je kljub izklopljenemu H. ventilu (ki je samo eden centralni) avto dvigal, ampak bistveno počasneje.
Zgleda, da je pri tvojem z 2. ventiloma in antisinkom drugače.
No glavno da zdaj dela :)
PS
Tajne ni, če bi tisti majster vedel, kaj je naredil, bi ti tak povedal :P :)

deuche

Saj pravim, izgleda, da se je zaciklal. Sedaj dela, vsaj zadnjih 1k je.

Kaka je rezlika med 1 in 2 ne vem. V bistvu nič ne vem in izmišljam toplo vodo, ker nimam nobenega dokumentacije, tu se pa tudi ni nihče javil, da bi kaj imel. Na netu pa tudi nič ne najdem.

Da pa se majstr spomne čigav avto in kateri avto, ne ve pa kaj je delal se mi pa malo čudno zdi?