Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

2.5 td.97,331000
V uporabi vsak dan. Verjetno najboljsi in najbolj hvalezen avto kar sem jih mel. Z njim naredil 130000 v stirih letih brez nekih velikih problemov in stroskov.
2.0i,92,200000,v prvi barvi in v res dobrem stanju. Potreben manjsih popravil,pa gre v prodajo.
2.1d,93,290000,se kar dober. Mehansko dober,popravljen,potreben popravila pragov in prask pol gre v prodajo.
3.0 24v,avtomatik 99 140000 pocasi kosam po delih,
2.5td v delih,
2.0 v delih. To je za enkrat to. Ne vem pa tocno,kolko jih je ze slo cez moje roke.
Jih je pa trenutno na dvoriscu 5 voznih. Dva sta na popravilu.

Aja pa se 2x gs super 1.3. Oba bez. En za vozit,en za dele.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mirchi

Evo spet smo malo delali. En tct je porihtan,Je blo po dolgen cajtu fajn delat bencinarja,pa občutit navor ki ga zmore.

Se je pa pojavlo kar nekaj Xm-ov za zrihtat,tak da bo december pester. Sem pa opazil,da majo ljudje res probleme z 2.5 TD motorji. Očitno sem res srečnež(trkam),da se na mojem motorja še sploh nisem dotaknil.

Mi pa pije živce daljinc,pa že sko nisem več tak pametn,da bi vedel,kaj še naj naredim. Enkrat dela,enkrat ne,menjam sprejemnik in oddajnik,enkrat dela,enkrat ne,menjam že tretjega,enkrat dela,enkrat ne. Pa ne morejo bit trije daljinci fuč:Hammer3:,ve kdo,kje bi se lahko skrivala napaka?

amipick

Hladen spoj na daljincu ali na sprejemniku.To pomeni da je kak kontakt na vezju slab in enkrat ima stik,drugič pa ne.Rešiš tako da polotaš vse kontakte na novo.
Jaz sem imel isti problem na CX-u.Ko je blo vreme suho je delal b.p.,ko je pa blo mokro,pa ni tel delat niti pod razno.Sem se pozanimal kolko stane nov sprejemnik in daljinec,ma je blo "malo" preveč.Po nasvetu kolega sem prelotal vse kontakte in zdaj dela v vseh vremenskih pogojih,je kot nov.
Pa še lepše lovi,praj sem moral prav ciljat senzor,da je delalo,zdaj pa je dovolj,da daljinec približam vratom.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

antasi

mirchi
sem prebral da imaš gsa  za dele
imaš mogoče še kaj delov
prosim kontaktiraj me 041 935697
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

GSclub

Citat od: mirchi;116039Evo spet smo malo delali. En tct je porihtan,Je blo po dolgen cajtu fajn delat bencinarja,pa občutit navor ki ga zmore.

ja, moj. menjan hladilnik, grelec kabine, popravljen ventilator kabine, ABS in cel kup malenkosti. najbolj se pozna, da ne pušča več cev od ICja do motorja. avto je med 2 in 3,5k obrati popolnoma spremenjen, v višjih obratih se niti ne pozna toliko.

deuche

Citat od: mirchi;116039Sem pa opazil,da majo ljudje res probleme z 2.5 TD motorji. Očitno sem res srečnež(trkam),da se na mojem motorja še sploh nisem dotaknil.

Ma ni tu toliko sreča v igri kolikor je pametna eksploatacija.

mirchi

Ne bom se več hvalil.Nikoli. Ker mi je centralno pilo živce,moje lotarske sposobnosti so pa bolj.... sem poklical Xandreja,(hvala)da mi stvar poštima.In med preizkušanjem pilota se je strumno in veselo sfuzlalo računalniku. Ko sma pilota poštimala,sedem v avto,vtipkam kodo.....tiho,svetita rdeča in zelena...vzamem ,kontakt,ponovim triljonkrat,nič.Odklopim akumulator,probam večkrat..nič.Kličem g. Matjaža,vprašam za nasvet,upoštevam njegova navodila...nič! Diagnoza:računalnik se je zaklenil. ZMAGALI SMO. Ker je vrtnar prepovedal neprimerno obnašanje in izražanje na forumu,vam ne bom povedal,kako sem se počutil,in kaj si mislim o ... ki si je zmislil tisto .... tipkovnico in ...varovanje. Dobit prevoz(hvala zlatko),akcija za drug računalnik(hvala janko) nazaj v MB,zadevo zamenjam,TAKOJ odklopim ..... tipkovnico pa sn jo tak vrgel po parkplacu da nič ni ostalo od nje V mojem avtu tega .... sranja ne bo nikoli več pa če mi dela daljinsko al ne. Èe pa še kdaj nabavim citrona ki ma to še not vtrgam vun pa magari z zobami!
 Skratka avto spet gre,centralno upam da dela sn pa mel popolnoma zajeban dan zaradi ene.... saj veste kaj mislim:argue1:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

deuche

Samo kako, da si to pri vsem poznavanju XMov nisi že prej ven vrgel mi pa tudi ni jasno... Samo ponavadi začne crkavat   na obroke, pa ko ga dobiš da prime ga rukneš ven.

Pa dalinc menda ni vezan na računalnik???

superca13

Mirchi, rdeča +zelena lučka lahko pomeni še kaj drugega: slabe mase, slab stik na relejih ob računalniku.
Meni sta se obe prižgali 2X: enkrat zaradi mas, drugič zaradi relejev.
Avto seveda ni vžgal pa da ga iz Triglava dol potisneš ;)

mirchi

Citat od: deuche;116288Samo kako, da si to pri vsem poznavanju XMov nisi že prej ven vrgel mi pa tudi ni jasno... Samo ponavadi začne crkavat   na obroke, pa ko ga dobiš da prime ga rukneš ven.

Pa dalinc menda ni vezan na računalnik???

Vrgel sem ga že prej ven. Daljinc je vezan na računalnik. Èe se mu kaj sfuzla,ga ravno s tipkovnico na novo programiraš. Ravno zaradi tehga sem jo nazaj priklopil. Prav tako od letnika 98 dalje,če ga odkleneš s pilotom naslednjih 15 sekund ne rabiš tipkat kode. Zjegalo ga je pa verjetno ravno tisto zaklepanje pa odklepanje.

Xandrej

Ja jebemumilu prav si se mi zasmilil včeraj... Jebat ga kaj češ. daljinec dela avto zdaj tudi pa je. Nisem pa te mogel jaz peljat kam ker sem bil sam v službi... Sorry... :BigThumbs::BigThumbs:

mirchi

Andrej ni panike sn pa bil jezn ko ris. Glej videl sem,da si sam pa ti sploh nisem rekel.
Superca ja sem pomislil tudi na to,ampak zaradi sranja s piloti sem kar izključil. Oksidiranosti me je naučil moj beli V6. Sem dolgo rabil da sem ga pognal.

deuche

E svašta. To nisem vedel. Al konec dober, vse dobro.

psihopat100posto

Ko sem nabavo V6-tko je blo prvo kar sem naredil, da sem izkopil vnašanje kode, zgleda da sem se prav odločil! :)
lp