Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Majstri,ki to tilajo majo tudi priprave s katerimi preverijo tlak v njih.Èe je pa fuč pa ko jo odteguje zagne brizgat olje iz bunke,kar pri izpravni ni videti.Glavno najlažje preveriš,če postaviš avto v najvišji položaj.Kpo je avto dvignjen do konca mora regulator tlaka nehat škloca.ali pa škloca na 30-40 sekund.če je glavna hin škloca na vsakih par sekund.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Se pravi avto postavit v najvišji položaj in poslušat "škljocanje"? Zanimivo. Bom probal. No, bom šel po vrsti. Po tem testu bom najprej dobro spucal filtre LHM, potem počakal en dan, da vidim, če se napaka ponovi. Èe se bo, zamenjam centralno bunko oz. preverim črpalko, zamenjam LHM,....
Avto nameravam obdržati tako rekoč za vedno in ga bom zrihtal, da bo tip-top.

Pa zanimivo, da sem mislil, da je avto črn. Včeraj pa malo bolj pogledal in barva je neka mešanica med izredno temno sivo oz. svetlo črno. Zanimiva barva.

Sem pa ugotovil, da je bil spredaj enkrat butnjen na voznikovi strani, kar je videt na stiku med masko in haubo, ter na celem blatniku na voznikovi strani. Bilo mi je rečeno pri nakupu, da ni bil nikoli poškodovan.
Seveda je potrebno ostro oko, da se vidi, ker je dokaj lepo popravljeno. Namreč okrasna letvica na blatniku za kolesom pod napisom V6 štrli na ven, namesto, da bi bila poravnana z linijo ostalih letvic, po kateih teče linija iz vrat. To s strani sploh ni videt, ampak iz vrha. Ker sem picajzel, bom enkrat, mogoče čez par let razmontiral prednji del in dal to poravnati. Ko vidim take stvari, dobim kar ošpice.
No, načeloma pa avto ni slab. Vzdrževanje pa mu tudi ne zamerim, ker konec koncev bo drugo leto že polnoleten fant.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

No, probal sem postavit avto v najvišji položaj, pa škljoca tam na cca 20-30 sekund. Je pa slišat jermen pumpe, ki ga moram res zamenjat.
Kolk pa stane hidravlična pumpa? Namreč ko ga dam v najvišji položaj, zadnji konec lepo dvigne, prednjega pa do nekega položaja, potem pa 2 krat do 3 krat stopenjsko. To ne more biti OK, vsaj zdi se mi.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Zdej sem govoril z Novakom in ga vprašal kako je glede črpalke, če rabi več časa, da nafila pritisk, pa je rekel, da samo novo lahko kupim in da se črpalk ne obnavlja. Nova pa pride cca 600-700€!!!

Centralno bunko bom drugi teden zamenjal, to sem pri njemu zmenjen.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Spredj štekajo vzmetni cilingri(amortizerji),Maš eno luknji pod bunko na strani.Malo olja vlij not,pa bo kar boljše.Pumpo pusti zaenkrat,pol pa rabljeno gor,če bo ta odpovedla.

Veloce

Sem že dobil rabljeno. Bomo videli, kako se obnaša. Malo bolj mi razloži to o vlitju olja v bunke spredaj. Èe j luknja spodaj, kako lahko vlijem olje noter? Se da to iz vrhnje strani naredit, al je treba avto dvignit?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Èe pogledaš amortizer od zgoraj maš na vrhu na čnem delu,kamor je pritrjena bunka en plastčni čep.Na večini ga ni več,so dol popadali.Tam not kani nekaj kapljic olja,al pa malo wd40,da se vodilo malo podmaže.

Veloce

Počutim se, kot da edini "utrujam" tu na forumu.

Kako se menjajo pragovi na XM-u in kje dobit nadomestke? To bi pa res prosil, da mi pomagate.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

krtija

Pred cca. štirimi leti sem na prejšnjem XM-u hotel menjavati pragove. Kupil sem jih nove original pri Merlaku. Mislim, da je bla cena nekaj čez takratnih 30000sit za oba. No na koncu sem jih prodal, stari XM je bil za dele, kupil pa sem drugega. Povprajšaj najprej na servisu za nove pa boš pol naprej razmišljal.

LP

Mike666

Jaz sem si pragove sam na firmi spigal!

Veloce

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Na, takole. Menjati bo potrebno nosilec bunke na sovoznikovi strani, ker je začel gniti. Malo sem pregledal zadevo in guma dejansko ne nosi nič, ampak samo zadevo ščiti pred zunanjimi vplivi. No, moja je na enem koncu lepo popokala in spodaj je na kovinski kapi nastal mehur, ki je pod pritiskom nohta počil. Na voznikovi strani pa izgleda še OK.

Sranje.......ali pa ne. Bo pač avto počasi renoviran. No, po 3000km prevoženih do sedaj samo hvalnice tej limuzini.

Bom pa počasi menjal še vžigalne kable, cevi klime,.....

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

psihopat100posto

bi blo fejn če bi malo poslikal sproti in nam pokazal.
lp

GSclub

XM pušča vodo pri šibedahu. baje so krive zamašene cevke za odvajanje vode, ki so speljane po sprednjih stebričkih.
se je kdo tega problema že lotil in kako ga je rešil?
kje so cevke nataknjene zgoraj in kje se končajo spodaj?
na katerem koncu se zamašijo?

hvala in LP.

psihopat100posto

najverjetneje spodaj, je mel tast isto težavo na audiju, mislim da so z "foršpanom" skozi preluftali malo, bom vprašal kak točno so rešili stvar, lahko pa tudi, da je šlo tesnilo na šiobedahu, nov ca.100EUR.
lp