Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

kaj zdej jokaš..kupu si ga kakršnega si..če si se nategnu si se..jebat ga..
če je prejšnji lastnik pač sam vozu je to njegova stvar..
če je pa namerno skril napake potem pa nej se mu vrne vse parkrat..

sej je bil ja zastonj..greš v mestu 20 km/h prehitro pa več plačaš..

za tak denar si kupu jajca..in če si si zakrival oči da ne..potem si sam sebe nategnu.

aja..ti si ga kupu zato da ga boš naprej prodal al zato da ga zrihtaš in imaš?

mirchi

Ej ne kapiraš.VEDEL SEM DA BO TREBA DELAT!Za tak dnar ne morš dobit dobrega avta.Pizdim zato,ker vidim kaj ljudje delajo z avti,kapiraš.Pa ko vidim kak skrivajo napake,pa Ko človek ve,da ker ne popravi malenkosti naredi skode trikrat več,prej bi pa s pol ure cajta pa malo volje stvar odpravil.

Pizdim zaradi kurčevega odnosa folka do vozil,ne zaradi tega,kak avto sem kupil!!!

Avto je kupljen za kolega,je bil zraven jaz ga bom spravil nazaj na cesto,0n ga bo vozil!

Èe bi ga kupil za preprodajo,bi dvakrat premislil če bi ga prodal naprej,bi ga verjetno zrihtal pa zvozil do konca,slabih avtov ne prodajam naprej,jih raje dam v dele,se vedno rabijo.

Veliko ljudi je kupilo avte od mene,so tudi na forumu,še noben me ni šinfal,al pa rekel,da sem ga nategnil,nimam kaj skrivat,mam čisto vest glede tega!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

deuche

Citat od: mirchi;87661Ej ne kapiraš.VEDEL SEM DA BO TREBA DELAT!Za tak dnar ne morš dobit dobrega avta.Pizdim zato,ker vidim kaj ljudje delajo z avti,kapiraš.Pa ko vidim kak skrivajo napake,pa Ko človek ve,da ker ne popravi malenkosti naredi skode trikrat več,prej bi pa s pol ure cajta pa malo volje stvar odpravil.

Pizdim zaradi kurčevega odnosa folka do vozil,ne zaradi tega,kak avto sem kupil!!!

Mirchi, očitino ne znaš narediti razlike med ljubiteljskim avtom in odpisanim avtom za katerega je vsakega € in minute škoda. Še do registracije, ki veš, kdaj izteka in to je to.

Tudi ponujen je bil prvo, da gre za dele na oglasu, ki je bil tu objavljen za še nižjo začetno ceno, pa je tip malo počasen jaz pa ne rabim polnega dvorišča. In za odpisanega je pač kurčev odnos z moje strani sprejemljiv. Konec koncev sem tudi po telefonu vsakemu povedal, da avto ni ljubiteljski in je zato taka cena. Pa se še vedno najde bedak (ne ti ali kolega), ki hoče denar nakazat brez avto pogledat, kar pa jaz ne razumem.

Najdel se je pa samo en dovolj brihten goricjan, ki je jasno vprašal kaj je na avtu za naredit in po zaključku tel pogovora povedal, da ga ne zanima več in ne bo hodil gledat, ker gre še za kaj drugega, kar bi ti sicer moral videti na licu mesta pa nisi. Èe pa kdo misli, da bo v oglasniku napisan spisek napak se pa tudi moti. V končni fazi bi taki zaletavčki, ki kupujete samo z srcem brez glave samo za gušt plačali verjetno tudi še enkrat toliko, če bi toliko nastavil.

Jebiga, jaz sem sedaj namenoma kupil relativno iztrošenega bencinarja z istim namenom, da se zvozi in me je baš brigalo, ko je prodajalec razlagal kje je potolčen in kaj je za poklepat in ko sam ni bil zadovoljen z barvanjem me je tudi za to en K brigalo, ker je avto kupljen z namenom narediti določeno št. kilometrov in vsak nadaljni je samo plus in točka, ko se začne razmišljat o naslednjem.

V končni fazi so tudi pri prejšnjem XMu, ki je bil res dober (in drago prodan) lastnika pri pooblaščenem servisu odrli, ko norca, ker je bedak (čeprav to ni) peljal z mano avto na ervis in rekel, da pride čez teden po njega in naj naredijo vse kar mislijo, da je potrebno. Jaz sem ga sicer debelo gledal oni so ga pa izkoristili in odrli pa verjetno avta tudi taknili niso.

Jaz sem se res vozil, brez ploščic, ker se ni izšlo, da bi zdržale dokler se rešim avta, vendar jih takrat, ko sem bil doma niso dobavli do mojega odhoda. Kdo jih je menjal še ne vem in bom to razčistil s fotrom, vem le da me je delo koštalo 30€. Kako jih je upal montirat na tak disk kot praviš pa mi tudi ni jasno. To pa je kot radi pravite šalabajzanje, ko zaračunaš storitev in jo napol opraviš.  

Kar se zadnjih luči tiče imaš prav, dve sta delale dve pa ne, vendar sem ocenil, da do izteka registracije bosta ti dve že še zdržali. Konec koncev si to lahko tudi sam takoj opazil na licu mesta.

Auspuh ni ropotal in ne vem zakaj bi ga moral dvigat, gledat in švasat. Kar pa v kabini smrdi pa bi ti tudi moral ločiti od auspuha oz. izpušnih plinov.

Za zavorne luči pa definitivno ni v redu, čeprav si ti to verjetno opazil, ko si za kolegom vozil domov. Meni ni nihče nikoli omenil, da ne delajo. Sedaj bo kdo rekel, da jih je treba kontrolirat vendar...

Sedaj mi pa še razloži, kaj ti ocenjuješ kot skrito napako in jo nisi mogel videti, ko si avto gledal. Mislim, da se vse, kar si do sedaj naštel vidi iz avijona.

Tako avte bom ene vzdrževal ene pa namerno "uničeval", ko/če pride čas za to, pa naj Mirčija pa še kakega fanatika to še tako jezi. Na koncu jih bom pa še pošteno drago prodajal norcem, ki jih bodo hoteli drago plačat, ker očitno drago je dobro poceni bi pa tudi moralo biti.

Tiki

Pa jaz mislim da imam "slabega" XMa? Malo heca fantje, brez zamere. Vaju razumem oba =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

mirchi

Sem malo delal...
Ker nikjer nisem nasel mehanizma za pomik stekla v vratih sem vzel komplet od serije 1.en kos instalacije pa rele ,ki je pri enki namescen na tapeti,pa ker je moje znanje o avtoelektriki bolj slabo sem dal stvar zvezat bliznjemu avtoelektricarju in vse skup spila kot je treba.strosek v primerjavi z novim sitnica,pa ce slucajno crkne za enko ga hitro dobis.Odtocne cevi za sibedah ociscene,vsa elektrika spila,zavore postimane,izpuh tudi,olja,filtri,podvozje,ocisceni zarometi,pocasi bo na cesti.

zlikovski

Ko bo spomladansko srečanje, ga pripelji da vržemo oko. Èe se nemotim je ta V6?

mirchi

2.1 TD karavan.Težko ga boš videl na srečanju,drugi teden ga prevzame nov lastnik,po začel spet nabirat kilometre.

deuche

Citat od: mirchi;88696Sem malo delal...
Ker nikjer nisem nasel mehanizma za pomik stekla v vratih sem vzel komplet od serije 1.en kos instalacije pa rele ,ki je pri enki namescen na tapeti,pa ker je moje znanje o avtoelektriki bolj slabo sem dal stvar zvezat bliznjemu avtoelektricarju in vse skup spila kot je treba.strosek v primerjavi z novim sitnica,pa ce slucajno crkne za enko ga hitro dobis.Odtocne cevi za sibedah ociscene,vsa elektrika spila,zavore postimane,izpuh tudi,olja,filtri,podvozje,ocisceni zarometi,pocasi bo na cesti.

Mirči, brez zamere, samo res ne razumem ali ne vidiš pravih problemov ali jih ne želiš videti???? Jebeš se z malenkostmi ne vprašaš pa kljub temu, da sem ti nakazal, kaj je za narediti. Ali veš kdaj je bil menjan zobati jermen in vse kar spada zraven? V kabini si kao vohal izpušne pline in zraven kljub vžgani klimi imel meglo na šipi. Morda pa vse eno niso izpušni plini? Vozil si za avtom in opazil, da ne delajo stop luči, nisi pa videl zadnje leve roke? Kot XM expert si pogledal zgornje vpetje prednnjih, recimo jim amortizrjev? A ti sklopka ni nenormalno trda? Zategni ročno, probaj speljat in vohaj? A si opral motor in ugotovil ali pušča semering odmične ali tesnilo glave?

Pa, ker si šest postov nazaj pisal, da med drugim pizdiš zaradi skrivanja napak, mi povej, kateri od teh "dragih" problemov ni dobro viden in se tebi zdi skrit?

garac

jaz vidim, da piše podvozje poštimano, torej sem spada tudi roka, nosilci amortizerjev tudi...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Lezaji na rokah menjani,grelec postiman,ko sem razdrl armaturko,jermen pumpa spaner naroceni,nosilci naroceni,motor bom pral,ko bom menjaval jermen.to da je za menjat sem ugotovil ze na primorskem.bolj me skrbi cukanje,nevem je pumpa al kaj drugega.lufta ne vlece vec tester pa ne pokaze nic.Mogoce ves kaj jebe?potenciometer za plin sem ze menjal.
Zadnji most in sprednji nosilci s pa itak na skoraj vseh pet minut pred smrtjo,to je hiba,ki sem jo vzel v zakup in je novi lastnik vedel za njo.Imeli smo namen enga uvozit,pol pa se je po naklucju pac kupil ta.
Mi pa ful lepo zveni tisti ekspert.:-)bi blo fajn ce bi blo res,pa je zal se dalec od tega,se pa ucim,na vsakem nekaj novega.

deuche

Ti si pa res okužen z XMi. Škoda, da si tako daleč, bi ti še mojega dal malo porihtat.

Da cuka jaz nisem opazil. V katerih režimih ti to dela? Ker je avto zadnji dve leti stal, velikokrat s praznim tankom in vsak mesec vozil le po teden dni ter je zelo poredko videl bencinsko črpalko in evro dizel, bi jaz začel pri gorivu. Kaj je bilo v filtru, ko si ga menjal? Èe nisi najdel vode poglej injektorje, ker niso bili nikoli narejeni in znajo biti slabi, čeprav pali dobro. Ko boš menjal jermen ti pa tudi ni problem pumpo nest prekontrolirat, če imaš že vse podrto.

mirchi

Tisto cukanje mi še vedno pije živce.Diagnoza-pumpa!Šel na pooblaščen servis,pa so pokazali toliko interesa,da nebi o tem,priklopli na tester,ker ni blo napake,se sploh niso potrudli,da bi kdorkoli karkoli ugotovik,ker baje oni takšne stvari ne popravljajo,jim servis,za črpalke in šobe popravlja,pokasirali,20 evrov,pa idi.

poiskal,nekaj boschmojstrov.Ko slišijo za kateri tip pumpe gre,naenkrat nomen nima več cajta pa ne vem kaj...
Ko končno po moji vztrajnosti le najdem nekoga ki bi popravil me vrže cena! 300-500 evrov.

Lucas EPIC gre dol.gre Bosch gor,jo vsak popravi za 100 evrov.

deuche

Ali si ti pumpo dal testirat ali ugibaš?
Si injektorje probal?
Morda ti tudi to kaj pomaga http://www.frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?t=30645&postdays=0&postorder=asc&start=0
Kolikor sem imel jaz priliko videt so boschove pumpe samo na 2,5 in na 2,1 samo lucas razen starih na zajlo.
Èe boš predeloval na zajlo je bila par let nazaj ena nova na voljo v KP in ponujena za 150€ in glede na to, da teh avtov ni več zna še vedno ležat v tistem skladišču. Lahko vprašam, če želiš.

mirchi

Tipala,inštalacijo,šobe pregledal.Ni nidet napake.Pol drugega kot pumpa verjetno ni,diagnostika pa napake ne pokaže.Gre gor ona na zajlo,jo že mam hvala.

GSclub

poiskal,nekaj boschmojstrov.Ko slišijo za kateri tip pumpe gre,naenkrat nomen nima več cajta pa ne vem kaj...
Ko končno po moji vztrajnosti le najdem nekoga ki bi popravil me vrže cena! 300-500 evrov.

Lucas EPIC gre dol.gre Bosch gor,jo vsak popravi za 100 evrov.[/QUOTE]

Kdo bi to naredil za tak denar? Ali naredi vredu? Tudi moja zafrkava, bo treba nekaj naredit. Za obnovo EPIC pumpe sem dobil okvirno ceno 250-1500 evrov. Predvsem me moti razpon možne cene.