Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

hvala, prosim vprašaj še za podrobnosti. mogoče veš, kje se cevke končajo spodaj? predvidevam, da nekje pod plastično zaščito prednjih blatnikov.
LP.

mirchi

Danes sem zacel.In to
Tam,kjer ponavadi koncam.Elektrika.V armaturi ni svetika skor nobena lucka,ura tak tak,displej obcasno...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mirchi

psihopat100posto

kaj maš to za enga peseka?
lp

mirchi

Nemska boxerka. Se mlada.

gigo

Èe bo še komu potrebovalo. Na francoskem forumu je nekdo lepo predstavil menjavo lučk.

http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=101025
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

mirchi

Èe bi avto kupil nekdo,ki nima delov,pa ne popravlja sam bi obupal predno konča.

Zamenjal vsa olja in filtre,očistil LHM filter.Lhm je najbolj podoben brozgi temno rjave barve.
Ugotovil napako na ABS-u,zamenjal sprednji levi senzor,
zraven opazil,da ne gorijo zavorne luči,krivo stikalo,zamenjal,
Zadaj zamenjal žarnice,ki niso gorele,
povari izpuh,zamenjal strgano gumico,
Popravil stikalo za nastavitev vzvratnih ogledal,oksidirano,kot bi ga nekdo polival z vodo,

Pa še na polovici nisem...

Tiki

Hehe, @mirchi: Èe ga nebi ti vzel, bi se vrjetno jaz ubadal s temi napakami... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

mirchi

Ker se šipa na voznikovih vratih ni odpirala sem danes razdrl .Šok nikjer mehanizma,motorčka...ehn kos smrekove late prišravfan na vrata,da gor drži šipo!MATER ŠALABAJZERI VSAJ MOTORÈEK AL PA VZVODOVJE BI NOT PUSTILI!:argue1:

Iščem komplet mehanizem za odpiranje šipe na voznikovih vratih za serijo 2.Od serije 1 ne paše.

Tak sfušanega zanemarjenega in neizpravnega avta že dolgo nisem videl!:argue1:

superca13

Citat od: mirchi;87527Ker se šipa na voznikovih vratih ni odpirala sem danes razdrl .Šok nikjer mehanizma,motorčka...ehn kos smrekove late prišravfan na vrata,da gor drži šipo!MATER ŠALABAJZERJI

Take šalabajske bi jaz tudi z veseljem :argue1::breaking_pc:
Na mojem XM sem tudi našel taki šalabajs : manšete na zglobih pritrjene s plastičnimi vezicami, povratni LHM vodi iz cevi za vodovod, zanič releji kar prebrikani z žicami itd itd.
Banda šalabajzerska!!! :breaking_pc:

Fajn porihtaj Mirchi :)

LP
Superca13

zlikovski

Potem pa se jaz lahko pohvalim, da je še na mojem vse porihtano kot mora bit.
Seveda tu gre pripisat mnogo mojemu očetu.

deuche

Citat od: mirchi;87527Ker se šipa na voznikovih vratih ni odpirala sem danes razdrl .Šok nikjer mehanizma,motorčka...ehn kos smrekove late prišravfan na vrata,da gor drži šipo!MATER ŠALABAJZERI VSAJ MOTORÈEK AL PA VZVODOVJE BI NOT PUSTILI!:argue1:

Iščem komplet mehanizem za odpiranje šipe na voznikovih vratih za serijo 2.Od serije 1 ne paše.

Mirči pa niste avto zastonj kupili po taki ceni kot ste ga (pa še to jaz ne bi). Malo se samo sprašujem kaki si ti mehaničar, da si ocenil, da boš ta avto s par sto evri, če se ne motim s 400 spravil v normalno stanje?

Ja v avto  so v ljubljani vdrli. Šipa ni popustila je pa zato mehanizem. Na cesti zrihtaš kar zrihtaš za dobrih 200€ pa za štrapac avto ne kupuješ novega. Takrat je bil ABC danes vinjete. Koj kurac rabiš šipo dokler klima dela?

Jeste, avto je zapuščen in se v njega v treh letih razen najnujnekšega ni vložilo 0€, razen, kar je treba, da vozi. Že opran ni bil od marca 08, ko naj bi šel v prodajo. Sem že napisal, avto se je izplačal in bil ohranjen v floti še dve leti po tistem, ko je bil že odpisan. Èista ekonomska računica, če pa misliš, da bi moral jaz odpisan avto vzdrževat za to, da bi ti dobrega dobil v roke se motiš.

Èe rihtaš stikalo ogledal zrihtaj še šibedah, da ne bo več voda nanj tekla (samo v enem položaju avta), če ne boš vajo ponavljal.

Veselo šraufarijo ti želim.

deuche

Citat od: superca13;87568Take šalabajske bi jaz tudi z veseljem :argue1::breaking_pc:
Na mojem XM sem tudi našel taki šalabajs : manšete na zglobih pritrjene s plastičnimi vezicami, povratni LHM vodi iz cevi za vodovod, zanič releji kar prebrikani z žicami itd itd.
Banda šalabajzerska!!! :breaking_pc:

Fajn porihtaj Mirchi :)

LP
Superca13

Superca, če se ne motim si kupil ti tistega belega za 500€. Zakaj nisi vzel pri prijatlu nekaj podobnega za mislim da 2500€? Pa to je 5 X več za na prvi pogled isti avto (razen barvnega tona). Za kaj le?

Meni bo ta, ki sem ga vzel tudi požrl kar nekaj. Èeprav imam na mailu, da je avto tehnično brezhiben, je v k volanska letva, nosilci motorja (že šlo 250€), ne dela tempomat, ne dela gretje ogledal in šipe, pušča hidravlika na vsaj 7mih mestih. Bil je poceni in prodajalcu sem zaupal, pa ga lahko sedaj držim samo za klimo, ki je obljubil, da gre na njegov strošek. Jebat ga drugič bom šel avto sam gledat, pa ne samo bežno kot predzadnjega, temveč kot da je XY tip.

Za svoje napake in še za škrtost, ker nihče noče odpret denarnice za pošteno ohranjen avto lahko kljuftate in monitorje razbijate samo sami sebi.

superca13

@deuche: jaz sem imel zelo veliko srečo, da sem našel generalno gledano še bolj opremljen avto, v enakem stanju,  z enakimi kilometri itd....kot sam pravilno opažaš, za smešno nizko ceno.
Sem pač bil v pravem trenutku hiter in na pravem mestu. Za potencialno finančno razliko sem uspel avto spravit v zavidljivo dobro stanje in ga povrhu še registrirat. Èe odmislim porabljen čas mojega dela, mi je ostalo še za pivo :) Drugega razloga ni. To ti lahko moj prijatelj, ki ima tudi zelo dobrega XM-a z realno ceno, kadarkoli potrdi ;)
Jaz se samo bunim nad šalabajzerskimi rešitvami, ki jih najdem v vsakem nabavljenem rabljenem avtu. Tako kot Mirchi. Kot da originalni nadomestni deli ne obstajajo. Kdo zdaj škrtari? :)

LP
superca13

mirchi

@Superca je dal vsaj vezice gor,da ni poškodoval zglobov.Je preprečil nadaljne poškodbe,to ni šalabajzerstvo.

Šalabajzerstvo je,da človek ve,da mu pušča strešno okno,ve,da mu teče po šalteju in da bo zato ncrknil,pa se mu jebe.ne more nastavit špeglov(varnost)zaradi tega,pa mu je težko porabit pol ure za snemanje,letvic na stebru pa sčistit odtok,al pa dat 20 evrov da to naredi nekdo drug.Šalabajzerstvo je,da rajši vohaš  izpušne pline v kabini,kot pa potegneš en mali var okoli cevi,se je boljše fiksat,Šalabajzerstvo je,Da se tako dolgo voziš brez zavornih oblog,da požre disk,da se vidijo hladilne rebre pol pa daš nove ploščice n avto pa rečeš da trese,ker se niso vlegle(to je pravzaprav nategovanje)

@deuce ne moti me ,da je avto za porihtat,vedel sem,da je zjeban,zato je bla taka cena,ampak,ko vidim,ka namerno nekdo uničuje avto,pa je na to ponosen in se celo pohvali,to mi pa dvigne pritisk.Kak dolgo si se vozil brez zavornih luči,Se kaj ceniš,da se upaš vozit s takim avtom,oz,se zavedaš,da s takim početjem ogrožaš druge?

Praviš,da šajbe ne rabiš,ka si policaju vrata odprl,da si mu prometno dal?
Èe ne bom računal dela bom avto spravil v stanje kot je treba,v vednost znam tudi kaj popravit,ne samo menjat Zdaj vidim da ne za 400 evrov ampak bom ga pa.Takega avta ne dam naprej,nočem met človeka na vesti zaradi malomarnosti nekoga drugega.Pa avto res ni dobil nič,niti tistega,da bi bil izpraven.

Èe sem prav razumel si mehanik,in to z ugleedno službo,pa baje restavriraš in popravljaš,me res zanima,kdo se vozi s tem in koliko je se nepoškodovanih.