Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Da še jaz vprašam par stvari. Ko avto prižgem mrzel, se ta lepo dvigne zadaj, ko se pa dviga spredaj, je slišati rahlo "čivkanje" oz enkrat rahlo zacvili.

Potem zacvili še enkrat dvakrat, potem pa nič več. Kaj bi bilo to?

Pa še to. A je v ročnih menjalnikih potrebno kaj menjavati olje? Se mi zdi, kakor da bi bilo pri nizkih hitrostih rahlo slišati menjalnik. Ali je to kaj drugega. podoben zvok zvoku, ko greš v rikverc.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zlikovski

Lahko je da je amortizer, ali pa guma na kateri je amortizer.
Glede olja, to pa itak da se mora menjavat, jaz ga menjavam ko drugič manjavam motorno olje potem menjam tudi v menjalniku.

Mike666

Enako menjam jaz. Vsaki drugi ali pa tretji servis menjam še olje v menjalniku.
Zadnjič sem glih mel eno Dyano na popravilu ker je menjalnik šel.
No ko sem odprl je 100% da je bilo še prvo olje. Dyana pa letnik 1980. Da o špenah ne govorimo. za pol dlani sranja not.

Veloce

Rad bi vprašal še nekaj. Zjutraj, ko vžgem avto, moram čakat skoraj eno minuto, prej, kot se dvigne. Ko je vroč, ali vsaj malo vroč, pa takoj. je to normalno? Bunke so bile nafilane.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

Lahko je centralna bunka slaba.

Citroenovc

Mah to ti je pa čar hidravlike ;-)

Imam v spominu, da se je prijateljev 3.0 ravno tako obnašal ... Tak da ... lahko si pikolovski pa se spustiš v iskanje napake ali pa se sprijazniš ... pa saj minuta hitro mine ... pa čisto resno mislim ...
Je pa tako - recimo BX se tudi sedaj, ko laufa po 1x na 1-2 meseca dvigne biiiistveeenooo hitreje kot npr Majina Xantia, ki je na cesti praktično vsak dan ... tak da ...
OK

LP
Primož

Veloce

In kje se nabavi nova centralna bunka, ter koliko stane? Mislite, da je za očistit kak regulator ali filter - CXFranc je omenjal čiščenje filtra LHM?

Drugače, ko se dvigne in segreje, ni težav več. Tudi lepo požira grbine.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Mah, včeraj je zjutraj rabil 3 minute, da se je dvignil. Potem sem ga cel dan vozil, večkrat se je ohladil, pa spet dvignil brez težav takoj. Danes zjutraj po več kot 12. urah stanja se je dvignil takoj. zdej pa razumi to zmešano žabo. Najprej bom spucal filtre, pa bom videl potem. Zaenkrat dela izredno lepo. Pa še moja žena ga je začela vozit. Najprej teror, potem se je nekako privadila, danes pa sem ji pokazal, kje je ročna - spet: " pa kje si ta jajca staknu, zakaj nisi en normalen avto kupil?"

He, he,.......

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

zlikovski

LAhko da je pumpa slaba, nedela zadosti pritiska in potem traja, ko je že enkrat pritisk kot praviš v sistemu se hitro dvigne ko pa en čas stoji pa je drugače, pomojem pumpa.

andraž

Zaradi slabe centralne bunke je tudi moja DS rabila celo večnost, ko je nekaj časa stala, da je zlezla v delovni položaj. Ko je bil avto ogret, pa je bilo potrebno nekaj sekund, da se je to zgodilo. Po menjavi centralne bunke in menjavi LHM-a, so te težave izginile. Centralna bunka se dobi recimo pri Novaku in pri večini ostalih citroen servisov in je cca. 65 Eur. Toliko sem zanjo dal jaz, je pa bila to menda neka akcija. Je pa originalni Citroenov nadomestni del. Verjetno bi bilo smiselno tudi očistit filter LHM-a in zamenjati ves LHM. Potem vsaj veš pri čem si.

Mike666

Naj prvo svojega XM-a spozna pol pa mu svetujte.
Do zdaj čše je vse noralno.
Menjaj vse bunke z novimi (cena 33€ 1 kom) pol bo pa mir!

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Zgleda, da bo treba nekje začet. Naslednji teden kolektorji, potem gumi nosilci, potem bunke,...

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

mirchi

Moje mnenje glede vrstnega reda:najprej bunke,pol gumi nosilci,pol kolektor.
Razlaga:Èe so bunke izpravne,nosilci trpijo do 50% manj,zaradi kolektorja pa razen nepijetnega zvoka ne more prit do nobene poškodbe avta.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

Glede na to, da so bile bunke obnovljene, kako ugotovit, v kakšnem dejanskem stanju so? Kako se ve, ali je samo centralna bunka fuč?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT