Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Pa ima kdo še kake cifre teh avtoklimarjev da ne iščem ko zmešan po netu?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Ja moja favorita sem ti povedal - Parkelj (Rakova Jelša, LJ) in Vili (Grosuplje). Oba obvladata popravila kompresorjev u nulo.
Kot rečeno - vedno kadar sem kaj rabil - sem raje pogledal kar v TIS, tak da shranjenih cifer nimam ...
Izogibaj se Beja (nekje pri LJ) ... nima pojma pa drag je za znort.
OK

LP
Primož

gigo

Citat od: Citroenovc;36400Ja moja favorita sem ti povedal - Parkelj (Rakova Jelša, LJ) in Vili (Grosuplje). Oba obvladata popravila kompresorjev u nulo.
Kot rečeno - vedno kadar sem kaj rabil - sem raje pogledal kar v TIS, tak da shranjenih cifer nimam ...
Izogibaj se Beja (nekje pri LJ) ... nima pojma pa drag je za znort.

Ravno njega sem hotel poklicat pa delajo samo do 17h. Ga bom vseeno jutri ali pa v soboto pa se bom pozanimal. Na forumih drugih znamk sem bral pohvale... bomo videli.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

garac

Beja je pri Pirničah, Jani Trček
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

psihopat100posto

R12 se da napolnit v MS, avtocenter Peugeot ga ponuja, Gigo na voljo je bil tudi en že predelan kompresor na novejši plin samo ga je glih danes en stric odpelal, smo zmenjeni da če ne bo pasal na njegovega 24v da ga vrne in bo pol spet na voljo! hehe
lp

Citroenovc

Citat od: psihopat100posto;36582Gigo na voljo je bil tudi en že predelan kompresor na novejši plin samo ga je glih danes en stric odpelal,

Dejmo enkrat dokončno razčistit - predelat ni treba NIÈ.

Samo spucat staro olje ven, nalit novo (druga baza) in to je to.

Pametno je pa obenem zamenjat še dihtunge in ležaje. Pol je garant za dolgo dolgo kompresor BP.

ÈE imaš možnost filat r12 - NE PREDELUJ! Ker r134 je hladilno občutno slabši plin - in sistem veliko več časa dela ...
OK

LP
Primož

mirchi

Nekajkrat sem že govoril o sesedanju riti na mojem MX-u.zdaj pa je stvar prišla tak daleč da jo je že težko dvignil.

Ni blo druge je blo treba ukrepat.
Najprej sem se lotil regulatorja višine,ga razstavil,očistil,rezultata pa ni
Po informacijah ki sem jih dobil,naj bi bil problem v antisink ventilu,akcija,najprej preverim tok,dela,snamempovratno cevko,ko je avto ugasnjen lepo zapre,olje ne teče nazaj,torej dela.
Po iskanju in spraševanju vseh možnih varjant,pregledu vseh ventilov in regulatorjev nisem mel več pojma kaj je narobe:Paint-Angry:

Ppol pa snamem povratno cevko na lovilni manšeti na zadnjem desnem vzmetnem cilindru pa sem mel v roku pet sekund v garazi loter olja na tleh:Paint-Angry:
Razderem most,zamenjam cilinder,vmes znorim zaradi zarjavete varovalke vpetja zalavfam in juhu avto dela:BigThumbs:
ni več premehek
ne seseda se več
jaz pa srečen ko otrok z novo igračko:BigThumbs:

Vožnja zdaj je ko dan pa noč v primerjavi s prej,vseh 8 krogl je na novo napolnjenih, oba regulatorja očiščena olje zamenjano...
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mickolino27

Zdravo fantje,

a je kdo ze kdaj slisal za R409a plin, meni je bilo predlagano, da ga uporabim kot nadomestek za R12? Ce ima kdo kaksne izkusnje ali informacije prosim za odgovor. Gre pa za kompresor in klimo v CX-u, letnik 1987.

Lep pozdrav
                                   Mitja

Citroenovc

Kliči Parklja pa vprašaj - meni je nekaj omenjal nek "nadomestni" plin - bi znala biti oznaka ravno 409 ...
OK

LP
Primož

psihopat100posto

Mickolino v MS se dobi R12plin, pokliči na avtobusni promet MS-servisna delavnica, prej je bila cena polnjenja 15 jurjev, da se prit skozi brez računa za 5 jurjev!

gigo

Danes je že prispel prvi izmed mnogih novih delov za XM-a. Ročica menjalnika. Èakam še na mypartz za nov del armaturke, stikala, opozorilni ekrani, števci, strešna obloga, sprednje pozicijske luči, tesnilo glave, novi ševroni, gumice in tesnila ter nekaj vijakov in detajlov.

:emot177:

CitroDS

vaaa pismo jaz bi tudi rabil novo ročico za prestavljat, ker mi je moja kar malo razpadla.
Kje si jo naročil in kakšna je bila cena?

Tale tvoj xm bo pa pri tebi do oldtajmerja se mi zdi, ker ga tak rihtaš pa pedenaš:emot112::emot112:

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Citroenovc

@gigo - ti misliš tesnilo glave menjat "kar tako" ali je katrega od njiju prebilo?
OK

LP
Primož

deyo

Èe se prav spomnem iz pogovora z Gigom, ga bo zamenjal "kar tako".

gigo

@majk

Naroču sem ga na citroavtu in čakal kar lep čas na njega. Cena 15 Eur.

@citroenovc

Tesnilo bom zamenjal ker sem začel zadnje čase kar nekajkrat dolivat hladilno v expanzijsko posodo. Res je, da nekaj tudi pušča izpod posode same ampak raje naredimo za sigurno. Èe bo potrebno brušenje bomo brusli če bo potrebno....   bomo vglavnem vse naredili.