Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

krtija

Mislim, da kompresor klime ni isti, vsaj ko sem jaz menjal ni pasal iz 2.0 na 2,0 TCT. Pa ne me za besedo držat...

psihopat100posto

Lucit se bom pozanimal za kolko jo proda, dostavim pa ti jo lahko v LJ.
lp

gigo

Citat od: Citroenovc;36235Hmnja - a svojega si že dal kdaj predihtat?

Jaz sem pred leti to naredil pri BX - in je potem kompresor delal ko urca vrsto let ... So pa zamenjali vsa tesnila, mislim da tudi ležaje, seveda vse oprali, sveže olje ... Pri posegu sem bil zraven - tako da vem, da tako silno zajebano to tudi ni - in zato tudi ne sme bit preveč drago.

In kdo je specijalist za popravilo kompresorjev oz. komu si dal to zrihtat?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Jah tle je manjši problem.

Takrat je še delal Vintar na Brdu (LJ) - ki pa je pred časom zaprl delavnico. Klimo mi je porihtal u nulo.

No, ampak sta še 2 odlična avtoklimarja (izkušnje z njima pri Safrane + tudi drugi ju zelo pohvalijo):
- Parkelj (LJ)
- Andoljšek (Grosuplje)

Èe si zbereš med njima enega - mislim da ne boš falil.
OK

LP
Primož

gigo

Citat od: Citroenovc;36264Jah tle je manjši problem.

Takrat je še delal Vintar na Brdu (LJ) - ki pa je pred časom zaprl delavnico. Klimo mi je porihtal u nulo.

No, ampak sta še 2 odlična avtoklimarja (izkušnje z njima pri Safrane + tudi drugi ju zelo pohvalijo):
- Parkelj (LJ)
- Andoljšek (Grosuplje)

Èe si zbereš med njima enega - mislim da ne boš falil.

Maš kako številko ali mnaslov za Addolška?
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Citroenovc

Vili Andoljšek, avtoelektrika

tak ga jaz po imeniku najdem ...
OK

LP
Primož

gigo

Vili Andolšek iz Grosuplja ne vzdržuje več klimatskih naprav že 2 leti. No vsaj te z R12 plinom. Opremo je prodal. Ukvarja se samo še z r134-ko.

Citroenovc

Aja pa tko reči, da bi rad r12.

Ja tu pa nobenega praktično več ne bo. Oz od avtoklimarjev - noben meni poznan (pa da je bil preverjeno maher).

No ostane ti predelava na 134.
Načeloma to pomeni:
- kompresor dol, predihtat, novo olje
- očistit komplet vse ostale cevi, kondenzator, uparjevalnik, ipd z dušikom
- zamenjat vsa tesnila (o-ringe) na spojih
- za miren sen - jaz bi dal narest še nove gumi cevi (ni drago če daš delam kakim majstrom za cevi - samo ne samemu klimarju pustit)
- rabiš še nov sušilec (mogoče tudi presostat - to preveri)
- za ekspanzijski ventil nisem ziher a je nujna menjava al ne
Hmm, mislim da je to to ... Potem pa lepo r134 noter (pa upoštevat, da se ga da manj - mislim da okrog 80-85% mase r12) in bo zadeva delala ... je pa r134 hladilno slabši - tako da bo bolj pogosto delal kompresor ...

JE PA ŠE ena možnost - Parkelj mi je rekel, da obstaja še nek nadomesten plin namesto r12 - samo je pa drag, ker bi moral nabavit celo jeklenko, ker ga nima na zalogi ...
OK

LP
Primož

LuCit

Al pa če se sam lotiš menjave ležajev in tesnil na kompresorju, je to en na fiat forumu že delal in baje tudi uspel.

Citroenovc

Citat od: LuCit;36361Al pa če se sam lotiš menjave ležajev in tesnil na kompresorju, je to en na fiat forumu že delal in baje tudi uspel.

Pa sej to sploh ni problem. To naredi vsak avtoklimar. Pa ni drago.

Pravi konkreten problem je filanje z r12. zadeve praktično noben več nima.

tak da še najbolj realna rešitev je kar sem zg napisal ... predelava na r134 ...
OK

LP
Primož

gigo

Priskrbet si plin r12 je najmanjši problem. Imet nekoga, ki pa ima ustrezno opremo za ga pregledat pa predstavlja kažin.

Nove cevi za vaše klimatske naprave ti izdelajo v Prit d.o.o. iz LJ za male pare in takšnih dimenzij ter vkrivljenosti kot vam srce poželi. Rad bi pa videl to dokumentirano obnovo kom presorja iz fiat foruma.

Citroenovc

Citat od: gigo;36369Priskrbet si plin r12 je najmanjši problem. Imet nekoga, ki pa ima ustrezno opremo za ga pregledat pa predstavlja kažin.

Nove cevi za vaše klimatske naprave ti izdelajo v Prit d.o.o. iz LJ za male pare in takšnih dimenzij ter vkrivljenosti kot vam srce poželi. Rad bi pa videl to dokumentirano obnovo kom presorja iz fiat foruma.

Ja če je pa priskrbet si r12 plin mali problem ti - pol pa nimaš težav - mašina za filanje je enaka - samo prepričat moraš klimarja, da bo šel samo zate očistit jo z dušikom, zamenjat olje, ki ga bo dodajala, ipd ...
Pobaraj Parklja, če je pripravljen ...
OK

LP
Primož

gregor

Hitre spojke za r12 verjetno še ima vsak avtoklimar, še moj brat jih menda ima, pa se z avtoklimami bolj izjemoma ukvarja. Za dodat olje, zvakumirat, spustit plin iz bombe v hladilni sistem pa res ne rabiš neke hude mašine.
Je pa res, da ne zgleda tako fensi, kot mašina na kolesih, ki sama dela, in na koncu napiše "končano". Pa malo znanja je treba imet, da veš, kaj ti manometri kažejo.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gigo

R12 je kao pr Tonyu sam ga nism vprašal če se da mu pregledat in sanirat kompresor. Zadnjič je bil bolj mnenja da ga zamenjam z drugim. Tako, da eno rešitev rabim zdej preden začne kurit ko zmešano.

Citroenovc

Jah pol pa SPLOH NI problema ...

Ti lepo najdi enega klimamojstra, ki ti bo obnovil kompresor (tudi rabljenega boš itak moral dat predihtat in zamenjat olje v njem) ... pa naberi še ostali potrošni material, ki se ga more zamenjat (sušilec, oringe, ipd); no če ti klimar še spuca sistem z dušikom - je to že ludnca.

Pol pa do Tonyja, ki naj ti nafila plin. In SI ZMAGAL!
OK

LP
Primož