Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

Citat od: deyo;30267@ gigo

Je konec ?krtanja?

Bo treba levo vilco obnovit. Morm najprej dobit čas, da to skinem dol in jo pošljem Vargalantu. Bom za preventivo ?e tudi desno dal pregledat in porihtat.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

mirchi

Je ne boš rabil nikamor počiljat.Zadeva je sestavljena da se preprosto ne obnavlja.V srednjem delu sta dve gumici ki ju preprosto z roko snames,zadaj pa isto.Pa ?e original niso tak drage.Ko ma? gumice pa rabiš ?e cirka uro pa pol cajta pa je
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

tct

fizika

Zdravo citroenarji: takole sem se spravil na svojega bolida in malo razstavil njegovo za?iljeno prednjo masko,ter lepo pobarval vse kar je blo ?e malce rjavo z zaščitno črno barvo, desno luč sem uspel sneti, leva pa mi je malo ponagajala pa sem na koncu popustil in zadevo raje pustil-šelel sem namreč pobarvati vsak del kovine, ki se ne vidi pa žal povsod ni ?lo...je pa MOTOR TURBO CT, l.94,?e vas kaj zanima le vprašajte!
Lp

gigo

Me veseli, da se ?e kdo ubada s sanacijo XM-ov ?e posebno MK1 modele. Ampak vseeno ne razumem zakaj si to pošel. ?e rja udari in je svoje ?e našela je ?e najboljše stvar zamenjat z novim oz. na novo izdelanim. Moje mnenje seveda.
Kar se tiče demontaže sprednje leve luči pa je potrebno imeti izredne ?ivce oz. predhodno znanje ker si lahko mimogrede nakopa? probleme (mehanske in psiholo?ke) ko odstranjuje? zajlo ter ?tifte. Pri XM-ih plastika tako zelo lepo poka, da joj.

Kaj si pa mislil sanirat ?e na avtomobiluč Ga misli? v boljše stanje spravit ali je to samo viknenda?ka šelja po maj?ih posegih.

LP
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

fizika

Ja, to je blo kar tako iz dobre volje, nimam ravno velik denarja da bi si privo??u nov nos, pa ga raj kar barvam, sem pa najdu vse potrebne ?raufe in matice za odstranitev luči, ampak je z desno roko desno luč ?e ?lo, pri levi pa z levo bolj te?je pa sem pustil...(je eden spodaj pod lučjo, ki drži ?e hupo). Rad ga malo ?edim da bo na stara leta zgledal zgleden, saj ve?, pa tudi vsaka zima in mraz naredita svoje, tako da rad vsako sezono malo "povoham". Pa ti, se lahka kdaj vidimo...

mirchi

Pohvalno.?e nas je nekaj takih ki jih mamo radi.Jaz se tudi pripravljam na posege .Me čakajo vrata pa bok od parkplaca,prednji odbijač od ograje in najnovej?e zadnji odbijač od slabih premz voznika za mano

@gigo nisem pozabil nate,mel sem tako gu?vo da preprosto nisem utegnil.

gigo

Danes sem po pošti prejel sprednje zavorne diske za mojo bežtjo. :emot177: Tokrat bom poskusil z AP znamko pa da vidimo razliko :emot26:. Jutri ali v ponedeljek pridejo ?e zadnji z vsemi zavornimi ploščicami.

Za info o cenah diskov za V6 MK1 Xm-ov:

- SPREDNJI ZAVORNI DISKI AP 283mm E26 CENA: 94 EUR
- ZADNJI ZAVORNI DISKI AP 224mm E9 CENA: 60 EUR
- SPREDNJE ZAVORNE PLO??ICE BENDIX 45 EUR
- ZADNJE ZAVORNE PLO??ICE BEDIX 20 EUR

Pri komparaciji cen sem zaenkrat preračunal, da so naj ugodnej?e cene delov za bežtjo pri Anetu iz LJ, Eurotradu iz N.Gorice in Motomatu.
Upam, da je info v pomoč lastnikom XM-ov.

Lp

gigo

Sedaj so prispele ?e zavorne ploščice. So pa res hitri madona! Sedaj čakam sam ?e na zadnje diske.

gigo

No tako roba je bila v soboto zmontirana pa smo naredili nekaj slik, jaz pa sem se navadil ?e nekaj trikov in informacij.

Hvala Vojko.

psihopat100posto

jaz nabavljam v GMT trgovini kar se da. Problemi so, ko je treba nabavit kak specifičen del in se naroča preko uvoznika. Zadnja tortica: se peljem in začne nekaj ružit pod havbo, vstavim, poslušam, ketna se drgne. Servis: diagnoza menjava španarja komplet. Koper pošlje nov komplet, vendar manjkata dva zobnika(vsak stane 7 evrov), ja ni problema bomo naročili in poslali, termin dobave so podaljšali že 4 krat(naslednji je 5.maj), še dobro da smo trenutno zadevo rešili z zobniki od navadnega V6, sicer ni idealno samo vozim se vsaj! :) Pa ko vprašaš v čem je problem ni odgovora,boli njih za tebe, so celo predlagali naj mi raje proda nov avto!?! :)):)): skratka potrošni materijal ni problema, bo še dolgo na voljo, samo kake dele pa bo kriza nabavljat, se bojim da bo marsikateri XM šibal na otpad, ob prvi taki pizdariji. Al pa nabavit še enega in pol z enim se voziš in drugega rihtaš, tablice pa menjaš po potrebi. :BigThumbs:
lp

gigo

Ja, jaz bom nabr? tudi zašel razmi?ljat o nabavi ?e ene V6-ke za kose ker je za specifi?ne dele res postala kriza (mislim, da ma bine ?e vedno eno V6-ko). In kot pravi? ti je vedno problem sanacija XM-a v enem razumevajočem roku, ne pa da si 2 tedna ali ve? brez avtomobila. Poleti bom vsidral dvigalko katero sem kupu od mehanika iz Op?in in dal obnovit elektromotorje pa bom stvari kar sam v bodoče odpravljal.

mirchi

Meni je ?e nekaj časa mijavkal napenjalec mikro jermena,na servisih na štajerskem koncu ni blo močno nabavit,niti zvedet cene,kli?em Novaka,vsaka jim čast,si vzame čas,preveri ceno, me pokli?e nazaj pove da stane komplet(ohišje s pu?o,Rolca z ležajem in amortizer?ek) nekaj čez 190 evrov pa čakat bo treba.

Sem si vzel čas pa je nastalo tole:

Kole??ek po dimenzijah popolnoma enak kot G4 SDI,cena32?
Amortizer?ek enak Vectra DTI,cena38?
Pu?o mi je zastruzil bli?nji strugar za pivo

seštevek 40?+popoldan v gostilni pa spet prede ko urca:funny34d:

Sem pa opazil drugi problem,da povzro?a glavobol.Te?e glava volana,kit za popravilo stane 28? sam to menjat.Sem delal na 2.1 pa je blo hudo,tu je ?e pa manj placa.

LuCit

Mene pa zanima če kdo ve a se da dobit nove eklajšte za XM te za ob strani ker mi je ta "aluminij" totalno zgnil. Oz če ima kdo kako pametno idejo kako zadevo sanerat.

fizika

Lucit Zdravo: po moje, da ne bi blo slabo če bi kupil od koga ki prodaja xm-a po delih, tud men že mal gnijejo pa razmišljam o tem...drgač pa ne vem, mogoče če bi Novaka vprašu... Lp TADEJ