Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Aja stari so kolko je star avto... 2006 letnik. Na letnih imam nove (lanske) 4 ki pa so v rezervi pa so tudi novejši ene 2009 ali pa kasneje...

Ja res to je res bedarija. Zimske gume so že za letos ko bom dol vrgel pa je treba z novimi nadomestit ali pa navadne noter to je to...

Dr. MadMan

Kar se tiče senzorjev lahko iz prve roke povem da javijo puščanje gume že po 100m če se to zgodi med vožnjo. Èe pa ste se ravno usedli v avto pa se senzorji oglasijo po cca 200 do 500 metrov vožnje. Tist ki je prijavil da rabijo 10 minut prodaja buče in nima pojma o stvari.
@Xandrej senzor te lahko hecar zaradi starosti (peša baterija) ali pa so ga pihnili mimo pri inicializaciji. Postopek je tak da najprej gumo napumpaš na vsaj 3,8 (jaz pumpam na 4) nato opraviš postopek inicializacije prek Lexie/diagboxa in orodja za aktivacijo senzorjev nato spustiš tlak v gumi na predpisan nivo in ponoviš inicializacijo prek Lexie/diagboxa in potem zadeva dela tako kot mora.
Ni mi pa jasno zakaj za vraga kekci v Magneti Marelli niso sprogramirali navigacije da prikazuje vsaj tlak v gumi. Ker senzor v BSI pošilja podatke o tlaku v gumi in tudi temperaturo gume.  Sem sicer že gledal če bi se dalo to kje vključiti pa mi nikakor ne uspe.
Skratka če imate senzorje se jih splača vzdrževat, če jih pa kdo sovraži in bi se jih rad znebil se pa lahko oglasi pri meni jih izklopim v računalniku in ob naslednji menjavi gum jih vzamem ;-)
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

Prosurfer

Ne vem no, teorija senzorjev gor ali dol.

Vem le, da na mojih serijskih platiščih s senzorji javlja, da je tlak OK, enako pa javlja na zimskih neserijskih platiščih (z navadnimi ventili), in to tudi po več kot 500 m vožnje.

Èe zna kdo to razložiti, bi bil hvaležen, da vem, koga je treba obesiti za jajca (nekoga bo očitno treba).

StefZ

Citat od: Dr. MadMan;171346...Tist ki je prijavil da rabijo 10 minut prodaja buče in nima pojma o stvari....

No no. Nič nisem buč prodajal. Govoril sem iz lastnih izkušenj, ko mi je na eni odletel pnevmatiki odletel ventilček in sem imel nekaj časa gor navadnega. Da je javil, da manjka ena guma je rabil skoraj 10 minut (mogoče minuta gor, dol). Iz štepanjca čez center do bežigrada, kjer je začel piskat, ali pa iz štepanjca na obvoznico in je začelo piskat, ko sem se peljal mimo grosuplja...

Očitno ne delajo pri vseh enako. Mogoče še en feature znamke :Hammer3:

MSrougeZX

Tudi pri DS4 javlja občasno pri zimskem kompletu napako...in to različno v 300km vožnje po AC ene 5-krat...včasih recimo 2-3 dni nič pol pa javi lahko tudi 2x na dan...mah brezveze...bomo dali izklopit na servisu in pika.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Gox

Pri kolegu na C4-ki javi nekje po prevoženih 50km ... "takarat sporoči da nima koles" :)

superca13

Meni se pojavi napis SERVICE + ena ali več koles ni pod nadzorm... tudi po cca 50km.
Èe pa ga ročno preverim...s tipko Check...pa jasno vedno in takoj kaže, da nobeno kolo ni v kontroli.
Bo treba še na zimske zmontirat te ventile, to cviljenje s servisom zna bit včasih nadležno.

Dr. MadMan

to logično. Ker sistem poskuša še vedno vzpostaviti komunikacijo s senzorjem, ki ga ni in to včasih traja kar nekaj časa.
Èe menjate senzorje za navadne ventilčke si pri tem izključite računalnik za nadzor tlaka ne pa jamrat da vam pol ne dela OK. ;-)
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

miklavz

Računalnik javi ko preideš skozi 40 km/h na uro odčitavanje senzorjev. Èe enega ni potem čaka, čez nekaj časa pa javi, da ga ni. Èe pa tlak pade naenkrat pa reagira v enem ciklu - manj kot sekundi - da je guma počena. Èe pa tlak pada pa javi pod določeno velikostjo da je guma prazna.
As simple as that. Odlično deluje, ima vgrajeno logiko, samo baterije je pa treba menjat.
LPM

Xandrej

Kak pa te baterije menjaš če je vseskup zalito?

meni malo kaže malo ne se ne sekiram. Spomladi bo spet vse delalo normalno. Ali pa sedaj kolo dol pa gumo dol pa drug ventil... Ker so gume še samo za to sezono bom to delal spomladi če bom...

Prosurfer

Še enkrat - imam navadne ventile na platiščih z zimskimi gumami in do zdaj ni napisalo oz.  izpisalo NIÈ v povezavi z navadnimi ventili (ne glede na hitrost vožnje), ne samodejno, ne ob pritisku na tipko CHECK (v takem primeru je bil izpis, da je TYRE PRESSURE OK). To je sicer držalo, ker sem to ročno preveril pri polnjenju koles z zrakom, ampak sistem pač blefira oz. ima kasno paljenje (več dni, več km vožnje).

S temi kolesi sem od menjave prevozil cca. 20 km, seveda hitreje kot 40 km/h. Do danes nič opozorila.

Danes pa - ko stisnem tipko CHECK, izpiše TYRE NOT MONITORED. In to je vse. Samo od sebe pa še vedno nič. In tako mi je tudi všeč, da ne gnjavi, če funkcija že nima smisla.
Torej citro nateg z dolgo lajtngo.

gule

Kot sem že enkrat(ali večkrat komentiral), ventile z senzorji spipat ven, dati obične noter in kvit. Ni vredno, da se človek toliko matra, okoli nečesa kar je srannje v barvah...

garac

Vem, da je problem vsakič, ko se menjavajo gume, pa še vmes, ampak res ni potrebno vsakič novo temo odpret, forum ima funkcijo išči

hvala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

ggors

Èe še koga zanima...

Napako javi po 30 min vožnje. Zapiska samo enkrat napis SERICE pa ostane aktiven. Èe te to ne moti ni panike preslišati tisti en pisk.

LPG

sulicar

Jaz imam 4 kom za prodat,če koga zanima.