Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: garac;155725lepa cena, še fino zrustajo ti ventili, zamenjaj z navadnimi pa je

Sicer pa že kar nekaj o tem napisano na forumu, malo pobrskaj

Se pridružujem mnenju večine, ni vredno. Itak spuščeno gumo čutiš, pa občasno moraš tak al tak preverit, kakšen je tlak. Navaden ventil ti ne more kar odletet sredi vožnje recimo, pa še elektronika v njem ne more it k vragu...:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

DaKirba

Danes mi je javilo, da je zadnja desna pnevmatika ''deflated''. Ali naj bi to pomenilo, da je v njej premalo tlaka? Ko jo pogledam čisto nič ne izgleda, da bi bila prazna. Enako izgleda kot leva.
Ali je možno, da je crknil senzor?
Pred cca. dvemi meseci sem zamenjal pozicijo gum - prednje sem dal zadaj in obratno. Senzorji niso nič zajamrali.
Ali je možno, da ko mi sedaj javi, da je zadnja guma ''deflated'', da je to v resnici prednja, ki je bila včasih zadaj?

Flukturr

Ja a sprednja je prazna al ni??
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

DaKirba

Na pogled nobena ni prazna, to je fora! Bom šel jutri preveriti na pumpo tlak.

Kakšen je optimalni tlak za C5 tourer, 245/45/18?

sypahh

2,4 po navodilih.. Jaz pumpam vse 4 na 2,5

breznikar.peter

Ali ni 2.3 za 17" mischelinke? Ali to govorite za 18" ?

MSrougeZX

Govora je za 18...jaz sem tudi pumpal vedno na 2.5...tudi zimske 17-ke isto.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

DaKirba

Evo, da sporocim zakljucek.
Opozorilo je bilo, da je zadnja desna guma prazna, v resnici je bila pa prazna sprednja desna. Torej je dejansko tako, da je ocitno treba preprogramirati senzorje, ce dajes gume na nove pozicije.
Drugace so bile pa vse moje gume napumpane na 2.2, ta za katero je pa opozarjalo je pa padla na 2.0. Sedaj sem vse stiri napumpal na 2.4.
Ali je za preprogramiranje senzorjev veliko dela na servisu, ali gre samo za par klikov v racunalniku?

Xandrej

Vedno pupmam koliko je predpisano nevem zakaj bi bil pametnejši od inžinerjev pa pumpal več ali pa manj...

Sem zadnjič na discoveriju gledal Mega Factures Michelin pa so imeli na primer 2 identična avta z identičnimi gumami en je imel pravino napumpane gume drugi pa za 0.3 bare več... Kot je predpisano... Pa se je oni ko je imel preveč napumpane gume par metrov kasneje ustavil pri zaviranju!

:BigThumbs:

DaKirba

Zanimivo, da so na uradnem servisu napumpali 2.2, ceprav proizvajalec pravi 2.4.

Ali kdo ve, koliko je kaj zakomplicirano sprogramirati senzorje?

StefZ

Citat od: DaKirba;162899Zanimivo, da so na uradnem servisu napumpali 2.2, ceprav proizvajalec pravi 2.4.

Ali kdo ve, koliko je kaj zakomplicirano sprogramirati senzorje?

Zdravo!

Za C5 ti nebi vedel povedat, so mi pa isto zadevo delali na Laguni III - senzorji so tako ali tako isti.

Rabil je cca. pol ure. Avto priklopi na računalnik, izbere neke nastavitve, potem pa se s "čitalcem" oz. nekim oddajnikom sprehodi okoli avta in pri vsaki gumi naredi nastavitve. Videti ni bilo nič komplicirano.

DaKirba

V nedeljo sem gumo napumpal na 2.4 bare, danes mi pa spet javlja, da je deflated.
Očitno mi res pušča. Kaj je ponavadi vzrok za puščanje? Kako se to reši? Upam, da ni treba menjati cele gume??

dvorjan

Ventilcek?

Sicer pa prej preveri, da nimas kakega zeblja ali vijaka v njej ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Ponavadi je vzrok za puščanje luknja takšne ali drugačne etiologije=)

Pelješ h vulkanizerju, pa ti zrihtajo, niso to takšni stroški.
Edino, če je vzrok puščanja sam senzorski ventilček, tisto se potem rešuje odvisno od tega, kateri del ventilčka ima luft...

Edit: me je dvorjan prehitel že:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

DaKirba

Ali predlagate, da peljem k vulkanizerju, ali lahko tudi na uradni servis, ker ga imam bližje.
Ali so uradni servisi kaj dobri pri reševanju težav z gumami? Mislil sem peljati k Jenkotu v Cerklje na Gorenjskem.