Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bobr

Citat od: Ales79;138514Moj avto (letnik 2008/09) je bil že pol leta iz garancije, pa so mi na servisu vseeno brezplačno zamenjali vse senzorske ventilčke z novimi, kateri naj bi bili boljši in se to naj nebi dogajalo več.
Na katerem servisu si uspel menjat ventilčke izven garancije? Toliko da jih vem obiskat :)

gap

Meni je tudi na prejsnjeem c5I delalo 300.000 brez tezav. Delalo je super. Pri novem je tudi delalo super dokler je delalo. Jaz ze skozi govorim prejsnji je bil bolj kvaliteten in bolj prostoren ta nov je pa lepsi, o hitrosti in udobju pa ne bom razpredal.

Lp gap

Ales79

Citat od: bobr;138566Na katerem servisu si uspel menjat ventilčke izven garancije? Toliko da jih vem obiskat :)

Jerovšek v Grosupljem

gule

Ja zadeva se dogaja...zadnjič sem imel enega v servisu, ki mu je šel ventil! Sam pa je folk butast...ko sem stranki povedal, da je to boljš ven dati in navadne ventile noter(in mu to gratis naredimo), sem dobil odgovor v tipu...hočem, da mi vse dela, kar je tovarniško...he-he ni problema jarane...75 eur kos+ montaža...živio!!!

Xandrej

No tukaj sem isti če imam in če avto to ima naj to dela madona... na ebayu se dobijo ceneje!

north

Niso zmer ventili krivi lahko je tudi pri menjavi gum z monitroko zadel venitl
Citroën - Creative Technology

Jogador

Citat od: north;138760Niso zmer ventili krivi lahko je tudi pri menjavi gum z monitroko zadel venitl

Se zgodi zelo hitro, če ne paziš, ampak ponavadi potem tista krhka plastika odleti  takoj, ne šele med vožnjo...
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

gule

Citat od: Xandrej;138756No tukaj sem isti če imam in če avto to ima naj to dela madona... na ebayu se dobijo ceneje![/QUOTE

Saj sem jaz tudi tak, ampak zadeva naj bi opozarjala voznika, če pritisk ni pravilen, oziroma je prešibek, je pa groteskno, da je prav ona vzrok za preslab, ali nikakršen pritisk...zatorej mi ne pada na pamet, da imam nekaj v avtu zaradi česa lahko doživim nesrečo, ali v najboljšem primeru gumi defekt z poškodovano pnevmatiko...

gap

Jaz jih bom tudi kupil se mi je stvar dopadla kr je fajn delovala dokler je ha ha. Ko menjam za zimske ruknem nove ventile, bom pa bolj pogosto menjaval kot sem zdaj

DejanO

imam 4 kose iz C5 II, če kdo rabi ugodno prodam, da kaki modelček kupim.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

gule

A so v dvojki isti kot v trojki...na C6 vem, da so?

alesio

Fantje zanima me, tisti ki imate izklopljen nadzor tlaka, ali vam, ko pritisnete check tipko na C5 III izpiše, da so pritiski o.k. ali popolnoma nič?

superca13

Na prejšnjem sem imel pozimi izklopljeno: takrat pri pritisku na tipko ne izpiše nič v zvezi z gumami ampak vse ostalo.
Sedaj imam nonstop vklopljeno, kljub drugim platiščem. Zelo redko javi, da so platišča "not-monitored", zato se čez zimo s tem sploh ne ubadam več :)

gap

alesio

Hvala za odgovore. Pri menjavi zimskih gum sem moral zamenjati dva ventilčka. Ko sta bila na avtu dve zmontirani (dve pa še pri vulkanizerju) smo za finto pritisnili tipko check in na zaslonu je prikazalo, da so vsi pritiski o.k. kljub temu, da dveh ventilov sploh ni bilo v bližini :).