Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ja po 15 km pa opazi, da ni tega... itak zgrešena zadeva...

Pri našem drugem avtu pa je gušil, da naj preverimo tlak v gumah pa naj napumpamo gume v mejo normale pa vse zrihtamo itd itd... Pa je še vedno gušil... Avto pa sploh nima senzorjev za tlak... In kaj grem na servis in pravi majster, da avto meri obseg gume in da mu nekaj ni pasalo in da hoče potrdidev novega obsega gume... Iz 18 na 16 col...Ko smo pa spomladi dali gor letne pa nič ni gnjavil...

superca13

Ja, res cca 15km rabi, da opazi , da ni pravih gum gor.

gap

No pri mojem je opazil zmeraj sele po cca pol ure voznje - me je motilo zato sem tudi izklopil. Sedaj mam pa tak spet prave ventile notri in je ok

Flukturr

Moj pa se ne da preslepit.

Zdaj po menjavi platišč z običajnimi ventilčki mi ko dam kontakt piska, vžge SERRVICE na armaturki in napiše 'More than one tyre not monitored'.

Check pokaže klicaje pri vseh 4 gumah.

In to potem, ko so mi na servisu 'kao' izklopili senzorje......... Tip ki je avto pripeljal je rekel da njemu ni nič piskalo. Res a je razdalja manj kot 15 km.....

Eh ja, spet me čaka pot nazaj na servis.

Kje izklapljate?

Lani smo se na servisu matrali kar nekaj časa, dokler jih ni uspelo senzorjev vklopit v nekem začetnem meniju 'Priprava vozila za stranko', nekje v globini menijev jih je sicer večkrat vklopil, ampak kljub temu niso nič merili.

Mislim da so zdaj izklopili globje v menijih in bi morali v tistem osnovnem in zato niso 'popolnoma' izklopljeni... Ma kdo bi razumel.
Eh, kaj bi dal za svoj diagbox (razen kupa €€€ mislim).

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

bobr

Jaz sem nekje v osnovnem meniju izklopil in je mir. Èe si z Ljubljane ali blizu lahko pogledava z mojim diagboxom...

jumper1

Citat od: Flukturr;145123Moj pa se ne da preslepit.

Zdaj po menjavi platišč z običajnimi ventilčki mi ko dam kontakt piska, vžge SERRVICE na armaturki in napiše 'More than one tyre not monitored'.

Check pokaže klicaje pri vseh 4 gumah.

In to potem, ko so mi na servisu 'kao' izklopili senzorje......... Tip ki je avto pripeljal je rekel da njemu ni nič piskalo. Res a je razdalja manj kot 15 km.....

Eh ja, spet me čaka pot nazaj na servis.

Kje izklapljate?

Lani smo se na servisu matrali kar nekaj časa, dokler jih ni uspelo senzorjev vklopit v nekem začetnem meniju 'Priprava vozila za stranko', nekje v globini menijev jih je sicer večkrat vklopil, ampak kljub temu niso nič merili.

Mislim da so zdaj izklopili globje v menijih in bi morali v tistem osnovnem in zato niso 'popolnoma' izklopljeni... Ma kdo bi razumel.
Eh, kaj bi dal za svoj diagbox (razen kupa €€€ mislim).

LPF
ja kam pa hodiš sedaj na servis? jaz imam lexio pa bi lahko to izklopila

Flukturr

Citat od: jumper1;145164ja kam pa hodiš sedaj na servis? jaz imam lexio pa bi lahko to izklopila

Tam ko ni več servis... Košak Celje. Gume mi še menjajo tam. :Hammer3:
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

tom62

Tudi meni je odletel senzorski ventilček pri 200 km/h. Napako je javil takoj. In sicer se je zlomil navojni del ventila zunaj, ki je alu, avto pa je bil star 2,5 leta.

Sem ga zamenjal z novim, pri naslednji menjavi gum je odšel drugi, na servisu pa jih na zalogi takrat niso imeli, tako da mi ni preostalo drugega, kot da dam noter navadnega ( to je bilo letos spomladi ).  Saj valjda ne bom čakal kake tri dni, da ta ventil naročijo in dobijo, avto pa v delavnici :Hammer3:

Sedaj pa sem zamenjal še preostale za navadne... Če kdo potrebuje naj napiše na ZS. Eden je skoraj nov ( na avtu je bil kaki 8 mesecev ), eden povsem ok, tretji pa ima rahlo zjeban navoj ( imam pa novo matico zanj )

gule

Jaz bi to vse ven popipal in dal navadne noter...zaradi svoje varnosti...

yamaha20252025

tom62, meni je prav tako, kot omenjaš ti včeraj zlomilo matico na navojnem delu ventila.
Ker imam še en komplet platišč z gumami za poleti, sem dal izklopiti senzorje.

Tudi sam sem se peljal okoli 200km/h in ko sem zapeljal na izvoz Ac, mi je pri cca 130km/h začel avto plavati... Guma je bila v trenutku prazna. Precej zoprno in hkrati nevarno. Sreči ni uničilo pnevmatike...sem še hitro ustavil. Sicer bi moral menjati dve.

V tem primeru bi bilo super imeti vkopljene senzorje.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Citat od: bobr;145128Jaz sem nekje v osnovnem meniju izklopil in je mir. Èe si z Ljubljane ali blizu lahko pogledava z mojim diagboxom...

Pri meni je razkopal nekje v meniju BSI, tak bomo spet imeli ful problem kako nazaj vklopit.

Itak da se takoj v začetnem meniju vklopi/izklop, samo kaj ko si ne dajo dat dopovedat, on rine pa rine pa razkoplje vse :argue1:

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

sypahh

Lp,

rabil bi eno manjšo razlago. Zanimajo me tej senzorji, ki so da merijo tlak v gumah, oz. ali je guma predrta in podobno. Kako ta zadeva dejansko zgleda, ker me res zanima oz. kako se ga vgradi? Sicer ne mislim to delati sam, ampak me zanima iz firbca. Sem ze iskal po internetu, pa ubistvu nisem našel.

Prašal bi še kakšna je sploh cena za ta senzor, ker mi je na sprednji levi gumi izgleda crknil, ker mi ne zaznava gume.. Verjetno pa to imajo na zalogah v vsakem Citroen servisu?

garac

lepa cena, še fino zrustajo ti ventili, zamenjaj z navadnimi pa je

Sicer pa že kar nekaj o tem napisano na forumu, malo pobrskaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Klump je to prijatelj obične daj noter

,,

3001

No jaz sem pri mehaniku snel vse senzorje ,očistil ventile od ostankov starih matic z ščetko na bormašini.Kupu nove matice 3€ komad,zmotiru nazaj .Zdaj imam mir za nekaj časa ,seveda pa zdaj redno pucam ventile in mažem z wd40.