Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Picdriver

Kako ste uredili z nadzorom tlaka v pnevmatikah v kombinaciji z jeklenimi platišči in navadnimi ventilčki? Na servisu so mi namreč rekli, da če sistemu manjka en senzor, potem javlja napako, če pa mu manjkajo vsi štirje, ugotovi, da so nameščena "zimska" kolesa in ne teži.

Meni je po tem, ko sem namestil navadna jeklena platišča z navadnimi ventilčki, že drugič izpisal nekaj v stilu "more than one tyre is not monitored" ter da naj obiščem servis, nato pa gori oranžna lučka SERVIS do naslednjega starta motorja.

superca13

Jaz sem dal 4 druga alu platišča gor, z navadnimi ventilčki, nadzor tlaka v pnevmatikah pa so mi na servisu izklopili.(do pomladi).Drugače bi baje javljal napako oz. "servis".

LP
Superca13

Picdriver

Hvala, Superca.

Očitno bom tudi jaz moral na servis, da se nadzor čez zimo izklopi. Ponavadi po enih 30 km javi napako, ki pa pri novem startu motorja izgine. Sicer ni neke panike (če veš za kaj gre), ni pa ravno prijetno - še posebej za sopotnike, ki postanejo malo nervozni - nov avto pa lučka za SERVIS ;-)

Picdriver

Ali je možno funkcijo nadzora tlaka izklopiti brez prisotnosti originalnih platišč s senzorji - se pravi pri jeklenih platiščih z navadnimi ventilčki?

alesz

Ja funkcijo se briše iz konfiguracije in  je nimaš več.........s testerjem seveda

visar

pri meni je popolnoma isto.... me pa zanima če je že dko probal s dvemi kompleti "pametnih" ventilčkov
______/\\______
______/\\______

Picdriver

Meni so za zdaj funkcijo izklopili (seveda proti plačilu). Spomladi, ko bom zamenjal platišča, bom funkcijo ponovno vključil, jeseni pa bom poskusil kupiti ventilčke. Kako pa je to izvedljivo, če sploh, pa še nisem raziskoval, tako da ... vsako mnenje šteje!

alesz

Citat od: visar;66987pri meni je popolnoma isto.... me pa zanima če je že dko probal s dvemi kompleti "pametnih" ventilčkov
če se pravilno spominjam ima vsak ventil svoj ID....pa si spet na testerju......

gule

Ne vem, ali ima vsak ventil svoj id(mogoče res pri citroenu), a dvomim-mislim, da deluje na principu off/on, oz. je ali ni...vsaj pri meni na laguni je tako. Imam senzorje na alu. letnih platiščih in senzorje na kov.platiščih, ob sezonskih menjavah še nikdar nisem moral računalnik seznaniti z novimi ventilčki...

visar

______/\\______
______/\\______

nest

Evo, leto od zadnje komunikacije na temo senzorjev tlaka v pnevmatikah je naokrog, približuje pa se tudi 15. marec, ko bomo nameščali nazaj letne pnevmatike. In še vedno ne vem, ali lahko zamenjam zadnje kolo s senzorjem s sprednjim (in obratno) ali ne. Mimogrede, na servisu želijo za izklop funkcije 40 € (to ti je dodana vrednost), vendar jim ne dam. Toliko me pride menjava koles.

Sem se pa, to moram priznati, čez zimo malo naveličal obvestila po 30 km "more than one tyre is not monitored" in potem lučke Servis. In ker bi rad imel enakomerno obrabo pnevmatik, bi vsako sezono menjal par spredaj s parom zadaj. Ali mi bi še kar javljalo napako (kot je napisal alesz), ali pa je računalniku vseeno, kje se nahaja kolo (kot je napisal gule).

Xandrej

¨Jaz mam to izklopljeno čisto nepotreba igračka! Saj če imaš malo občutka za avto čutiš če imaš kakšno kolo bolj prazno. Èe pa greš 1 na mesec malo tlak preverit pa tudi ni nič kaj takega.

superca13

Sicer še nisem testiral menjave koles naprej-nazaj ali levo-desno....mi je pa bilo na servisu rečeno, da mora vsako kolo ostati tam, kje je bilo, drugače bo pisal zgodbice po armaturki ;)

Bom pa poizkusil, ko bo malo topleje.

dvorjan

Ah, tole neumnost bi tudi sam dal cimprej izklopiti. Pa raje runflat gume gor, pa bo mir. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

altair123

@Dvorjan, glede runflat gum sem slišal da so boki tako močni, da je potem najti vulkanizerja, ki ima dejansko opremo za menjavo takih gum...