Nadzor tlaka v pnevmatikah

Začel/a Picdriver, Januar 17, 2010, 08:42:23 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

g0gY

Jest imam izklopljeno in vidim da mi je ogromno težav prihranjenih :D Itak ponavadi ko preverjam na 2 tedna stvari preverim vse od olja do zraka :)

sulicar

Kaj to so vsi enaki senzorji za vse citroene ali kaj?Namreč  jaz imam ene ki so baje bili na mk1,zdaj pa me zanima če pašejo tudi na mk3?

olidekova

Kako oz. kje lahko pogledam če moj avto podpira ventilčke oz. nadzor tlaka v pnevm....

gule

Pritisni "check" tipko in poglej kaj piše...

dvorjan

Ali pa se zapeljes na bencinsko crpalko do aparata za polnjenje zraka in mocno izpraznis gumo. Pa potem pogledas, ali bo avto kaj napisal. Seveda ne pozabi nazaj napumpati gume preden odpeljes. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sulicar

Sam imam te ventilčke in sem menjal prednja kolesa z zadnjimi in ni bilo nobenega problema.Zdaj pa bom verjetno kupil zimske gume z jeklenimi platišči in me zanima,če se da ta nadzor izklopiti kako ceneje kot pa preko servisa.To mislim predvsem če se da preko lexie,ki jo ima kar nekaj forumašev!?

rsm23

Da se prek Lexie. BSI->Manual configuration->Under inflation detection nastaviš na Absent.
Nisem pa še sprobaval kako je s tem na novejših vozilih (odkar je TPMS obvezen po EU pravilih) - bom pa te dni to probal.

CEPETKO

Citroen - kreative tehnoloži.

sulicar

Èe bom nabavil gume s platišči se slišiva;-)

megane007

Pozdravljeni, rad bi malo obudil temo.

Imam 1 mesec starega berlinga ki je opremljen z TPMS ventili. Zanima me če se še da izklopiti to funkcijo odkar je sistem za nadzor tlaka obvezen v EU?

Sedaj imam letni komplet, za zimo si bom pripravil še zimske gume na jeklenih platiščih, zanima me če si berlingo zna zapomniti 8 senzorjev in tako ločiti med letnimi in zimskimi, da ne bi potreboval hoditi 2x na leto na servis vpisovat nove ventile?

Zanimajo me predvsem izkušnje lastnikov čim novejših berlingov, ker ne vem kako imajo rešeni ostali citroenovi modeli.

Že v naprej hvala za odgovore.

Lovro

Meni so rekli (sicer na suzuki servisu), da ne smejo izklapljati, prav tako tudi stop &go sistema ne.

Je pa res, da bom tam nova stranka. Mogoče kaj pomaga, če si stara stranka ;)
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

megane007

Verjetno res ne smejo saj uradno ne. Sem pa dobil informacijo od nekega vulkanizerja, da se da kupiti univerzalne senzorje na katere se skopira informacije iz originalnih, tako da imaš za zimski komplet duplikate in ni potrebno na servisu nič spreminjat. Moram pa se pozanima še o ceni nekaj je omenjal okoli 30€ na senzor.

rsm23

Funkcijo se tudi sedaj ko je obvezna, preverjeno da izklopit. Z Diagbox orodjem v BSIju označiš, da je TPMS ECU manjkajoč.
Ventilčke se da nabavit "neoriginalne" in pridejo 4je ca 100€ (originalni so še enkrat dražji).

megane007

No naj povem za vse lastnike Berlinga 2016 letnik, da smo danes pri vulkanizerju na veliko začudenje ugotovili da sploh nima TPMS ventilov, ampak očitno preverja napolnjenost pnevmatik s pomočjo ABS senzorjev, tako da očitno tudi na servisu ne vejo točno, ker so mi hoteli prodati dodatni komplet ventilov.

xsarar

4-je ventilčki 100€, pa še to ponaredek? Pa da ne smejo izklapljat, pa še kurčevi start/stop?! Me ne vidijo v salonu! Kam nas bo pripeljala ta tehnologija..., jao  jao.
Moj prvi je bil AX.