C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Navaroff

Torej, moram menjati sklopko in dvomasni vztrajnik, ker mi pocukava pri speljevanju in se bojim se kaksnega kovinskega zvoka pri C5 2.0 HDi 140PS. Ali lahko vgradim Valeo 4P Kit oz ga priporocate? Ali ga ze kdo ima vgrajenega v kak svoj konjicek?

Navaroff

Evo sem kupil valeo kit 4P oznaka 835069. Malo se brskam za kakega mehankarja oz osebo, ki bi mi jo zmontira, saj se mi zdi da bi bili na uradnem servisu presrecni ce bi s seboj prinesel svoj material in to se ne serijski. Ce kdo kaj predlaga se priporocam.

Vlado333

Vgradnja tega ni problem, problem bo nastal, če ne boš zadovoljen s samim kitom oziroma z vibracijami,ki bi se znale pojaviti, da ne bo potem kriva "nestrokovna" vgradnja. Èe želiš več informacij mi piši na zs.

Lp Vlado

mihakk

Koliko pa pride strošek vsega skupaj delo,sklopka,vztrajnik?

lp

Navaroff

Citat od: Vlado333;210140Vgradnja tega ni problem, problem bo nastal, če ne boš zadovoljen s samim kitom oziroma z vibracijami,ki bi se znale pojaviti, da ne bo potem kriva "nestrokovna" vgradnja. Èe želiš več informacij mi piši na zs.

Lp Vlado

Vlado, imas ZS. :BigThumbs:

Navaroff

Citat od: mihakk;210167Koliko pa pride strošek vsega skupaj delo,sklopka,vztrajnik?

lp

Sklopko Valeo 4p stevilka 835069 sem narocil iz Nemcije za 273€, za delo pa se ne vem.

mihakk

Navaroff

Saj zato bom poizkusil to sklopko. Za ta denar me boli... Raje toliko za komplet kot pa 600€ za nekaj kar lahko dela le 30000km, torej eno leto.

tadej81

No... kaj se mi je pa malo prejle zgodilo. Peljem po AC od NM do LJ in po 3km v 5. brzini naenkrat takšen zvok, kot če ne bi sklopke dovolj prtisnil in bi hotel menjat. No, prestavim v 4. tam kr ok, spet dam v 5. in spet hrstanje in grd zvok. Peljal sem lahko v 4. brzini bp. Včasih se je pojavil kak čuden zvok. Pa pri semaforju pri rdeči v prostem teku z nogo na sklopki je bil avto za trenutek nemiren, kakor da bi hotel malo cuknit.

Kaj bi lahko bilo? Sklopka? Menjalnik? Imam sicer CarGarantie, me zanima, če bodo kaj pokrili od tega.

C5 III 1.6 Hdi
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

altair123

Sklopka ti drsi, o tem je bilo že precej napisanega za c5.
Enim neha drset sama od sebe, drugim šele ko jo zamenjajo.

tadej81

Jerovšek v Grosuplju je posumil, da je peti brzini zobnik pobralo ali pa se je kak vijak odvil. Ko ga razderejo bodo vedeli.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

xpuser

Še dobro da imamo dobrega serviserja.

Navaroff

Menjal dvomasno z enomasnim Valeo kit 4P oznaka 835069 na 2.0 140 KM. Moram priznati, da sem se kar nabral po svetovnih forumih, saj je toliko napisanega za in proti, da sem se le s tezka odlocil za menjavo. Me je pa dodatno motiviralo to, da imam raje nekaj vibracij, kot pa sklopko za <40k km.
Menjava:
Zena se je ze navozila ta vikend od serviserja in do doma v Avstriji, jaz pa sem sklopko preizkusal le kak kilometer.
Po nasvetu Vlada, sem menjal semering na glavni gredi, pušo spojne osi in še vilice sklopke. In res je puscal semering, tako da vse upraviceno. Mogoce ostalim naprej tudi predlagam, da ob menjavi sklopke menjate vse te zadeve, ki ne stanejo skupaj vec kot 40-50€. Vibracij ni nic vec, motor tece bolj zvezno, niti v rikverc ni kaksnih cudnih zvokov, kot so nekateri opazali pri sebi. Je pa pedalka veliko bolj mehka, tako da mi je na zacetku crknil, ko sem zelel speljati, ob tem pa se mi je zena malo privoscila.
Za obcutek se je malenkostno spremenil zvok motorja, ampak nic motecega, le drugacno je, ampak se bomo ze navadili. Sicer pa avto bolje spelje, cuti se kot bi imel vecjo moc,... bom pa se kaj vec napisal v prihodnjih dneh.
Skratka zadovoljen sem z Valeo kompletom in hvala Vlado.

Romzi

Navaroff

Citat od: Romzi;210873Cena posega z materialom?

Sklopka 283€
Ostalo kar sem nastel in roke pa 180€