C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Sine64

Citat od: bikec1;197443No zdaj sem pa iz servisa. Peljal sem ga k mehaniku, ki ni original Citroen in videli smo sledeče.... Kupil sem komplet sklopko in vztrajnik in ko je razstavil avto smo ugotovili, da sklopka po vsej verjetnosti še nikoli ni bila menjana in da so mi na original servisu pri prvem uveljavljanju garancije samo malo našpricali potisni ležaj, da je zdržal še 30000km. Zdaj ko je res vse zamenjano je občutek neprimerno drugačen, kar pri menjavi na original servisu nisem občutil. Zdaj sem sicer boljše volje, ampak vseeno se počutim malo izzigranega ko pomislim, da so me mogoče res nategnili in na račun moje garancije pobasali sklopko in jo prodali komu drugemu....  Èe bom šel še kdaj na Citroen servis, bom verjetno ves čas stal zraven avtomobila in jim gledal pod roke...  Aja - najbolj verjetno je bil kriv za zdrsavanje potisni ležaj, ki je bil čisto suh in v slabem stanju. Na sklopki in košu skoraj ni bilo znakov obrabe.

Upajmo, da bo zdaj bolje :Hammer3:

povej še h katerem servisu si ga vozil, da vsaj vemo kje se izogibat...

gule

Saj so ti takrat, ko si bil pod garancijo povedali, kako so rešili okvaro? Ali, pa ne?

Čojko

Preden sodimo o serviserju je potrebno videt garancijski zahtevek. Težava je bila najbrž zapisana zdrsavanje sklopke. Popravilo v garanciji - strošek Citroena. Napaka je bila odpravljena na način ? , avto sproban, vse ok, predan stranki.
Èe imaš kakšen papir, kjer imaš napisano, da je bila sklopka dejansko zamenjana potem ja, upravičena jeza, lahko tudi reklamacija, ipd.

jakobssen

ne se hecat fantje. takoj povej uradnega citroen serviserja, da vem kam ne vozit. meni so tudi zamenjali sklopko v garanciji, ampak nisem zraven stal. res je, da ne zdrsuje, ampak kaj veš, kaj naštimajo in pritegnejo, da nekaj časa še zdrži ...
dolgo sem bil zvest znamki, a me zelo prepričljivo izgubljajo, tudi zaradi c3 picasso in zanič stabilizatorjev ...

zlikovski

Ko so ti kao menjali sklopko, so ti staro dali nazaj?
Ko ti servisirajo, ti morajo dati stare dela zraven, to je kao dokazilo da so stvar zamenjali.

MSrougeZX

Citat od: bikec1;197443No zdaj sem pa iz servisa. Peljal sem ga k mehaniku, ki ni original Citroen in videli smo sledeče.... Kupil sem komplet sklopko in vztrajnik in ko je razstavil avto smo ugotovili, da sklopka po vsej verjetnosti še nikoli ni bila menjana in da so mi na original servisu pri prvem uveljavljanju garancije samo malo našpricali potisni ležaj, da je zdržal še 30000km. Zdaj ko je res vse zamenjano je občutek neprimerno drugačen, kar pri menjavi na original servisu nisem občutil. Zdaj sem sicer boljše volje, ampak vseeno se počutim malo izzigranega ko pomislim, da so me mogoče res nategnili in na račun moje garancije pobasali sklopko in jo prodali komu drugemu....  Èe bom šel še kdaj na Citroen servis, bom verjetno ves čas stal zraven avtomobila in jim gledal pod roke...  Aja - najbolj verjetno je bil kriv za zdrsavanje potisni ležaj, ki je bil čisto suh in v slabem stanju. Na sklopki in košu skoraj ni bilo znakov obrabe.

Upajmo, da bo zdaj bolje :Hammer3:

Banda hudičeva...verjetno nisi edini,  katerega so tako nategnili.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

jaaa, dajmo jih prasce, na kol sz njimi...

no ja, osebno te vase zgodbe delim z 2 in potem se z 4, kovac pa je povedal diagnozo> nategnili so te ko bika cuj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

mirchi

Garac,se spomnis forda?...vsi so nateguni. Ja in nategujejo. Sam pa ves da ti in storitve zate niso merodajne. Jaz jim na podlagi videnega,neglede na znamko ne zaupam niti malo.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

jakobssen

nič mi niso dali, nisem niti zahteval. sem pa prosil, da naj dajo močnejše zadeve noter, ker ne mislim vsake nekaj mesecev tam svetit na izrednih servisih. sem že na rednih dovolj. smo se pa razumeli, da je napaka serijska, in da jo krije garancija. čeprav sklopko sem moral sam plačat, krili so le vztrajnik in delo. zaenkrat je mir, vprašanje kako dolgo. itak sem že vse začel jemati kot potrošni material. ko ta dva avta zvozim me bržkone ne vidijo več pri citroenu ...

Vlado333

Potisni ležaj v nobenem primeru NE MORE biti vzrok za spodrsavanje sklopke. Sklopka pri teh modelih začne drseti zaradi samo nastavljive košare oziroma zaradi napake na tem mehanizmu.
Nekdo je rekel, da ti morajo na servisu dati stari material nazaj, da veš, da so ga res zamenjali.
Sklopka nima številke šasije od avta na katerem je bila zmontirana, torej lahko ti dajo katerokoli sklopko in ti rečejo, da je ta bila v tvojem avtu, kako boš vedel da je to res?
Vse se začne in konča pri POŠTENJU, katerega pa marsikdo nima, to velja za obe strani, tako za mehanike kot za lastnike avtomobilov.

Jaz osebno dvomim, da uporabniku bikec1 prvič niso zamenjali sklopke, ne bom pa dal roke v ogenj za neko meni neznano servisno delavnico, vem le to, da servis na katerem jaz delam, lahko kar takoj zaprejo, v primeru da bi prišlo do ukaza s strani šefov, da naj se stranki nekaj računa, kar dejansko ni bilo zmontirano na vozilo. Vsakomur se lahko zgodi, da kaj pozabi računati ali naredi napako med delom, da pa računaš nekaj kar sploh nisi zamenjal, pa ni napaka ampak GOLJUFIJA.
Jaz vsaki stranki pokažem zamenjani material, razložim glede posega in vprašam, če bojo kaj vzeli s seboj ali lahko vržemo v smeti.

Prosurfer

No, kaj zdaj, bikec 1?
So ti na servisu napisali, da so zamenjali sklopko ali ne?
In kateri servis je bil, da vemo, za koga gre?

odpad

Danes dopoldne mi je sklopka drsela po dolgem času. Upošteval sem nasvet od tu in grobo prešaltal iz 6 v 5 in v 4, potem pa nazaj v 6 in pospeševal od 130 naprej. Ni več drsela. Zdaj al je naključje al je pa res to način, kako jo spravit nazaj v normalno delovanje.

odpad

Sklopka je po zadnjem postu še drsela. Očitno grobo prestavljanje ni nujno takojšnje zdravilo. Zdaj, po treh tednih je vse spet BP.

Picdriver

Ja, včasih rabi malo več časa, ampak po enem do dveh tednih se zagotovo uredi. Je pa dejstvo, da je zadeva kronična - nekaj časa (mesecev) je mir, potem pa se zgodba ponovi. Jaz tako furam že par let oz. preko 80.000 km in sem se nekako navadil. Menjal bom, ko bo totalno fuč.

Čojko

Ja, saj štos drsenja sklopk ni v znucanih lamelah, pač pa potisnem ležaju oz. vodilu po katerem se premika, ki ni dovolj namazano, da bi lepo spajalo sklopko do kraja.