C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

A ni bolj pametno da zamenjaš, če je jasno, da ne bo več dolgo, kot pa da nekje obstaneš. Po možnosti daleč od doma? Èe je treba menjati, to pač narediš prej, ne pa da tistih 5000-8000 km misliš da varčuješ?

tadej81

Zobnik 5. prestave UPDEJT:

Zamenjan pobran zobnik 5. prestave, zamenjani ležaji in sinhroni. Hvalabogu za CarGarantie, saj bi drugače bil ob 1k€.
C5 Tourer 1.6 HDi 112 - 2011

BT-C5

pri C5 postane mehanizem za samodejno nastavljanje sklopke malo len-"zapika" posledično zdrsi sklopka.Takrat je sklopko možno rešiti z bolj suvereno vožnjo,da se vse skupaj spet aktivira,meni je to pomagalo,sedaj prevozil že 80Tkm po zdrsu in je še vedno vse ok.

lp.

odpad

Citat od: BT-C5;210977pri C5 postane mehanizem za samodejno nastavljanje sklopke malo len-"zapika" posledično zdrsi sklopka.Takrat je sklopko možno rešiti z bolj suvereno vožnjo,da se vse skupaj spet aktivira,meni je to pomagalo,sedaj prevozil že 80Tkm po zdrsu in je še vedno vse ok.

lp.

Ta napotek si že napisal pred časom in sem ga upošteval. Vedno pomaga. Parkrat je potrebno grdo prestaviti pa je spet vse OK.

Sem pa pogruntal, da je precej bolj občutljiva sklopka dokler ni avto popolnoma ogret.

Sine64

Citat od: veliki;211642http://www.zurnal24.si/dvomasni-vztrajnik-sklopka-menjava-funkcija-start-stop-mehanik-leta-cena-janez-kranjcic-zabloda-avtoindustrija-clanek-260913

MOrda pride komu prav.

Nisem dovolj pozorno spremljal celotne teme, me zanima če je kdo dejansko že zamenjal dvomasni vztrajnik z enomasnim in kako se do sedaj obnese?

sam imam sicer 126.000 prevoženih in je sklopka "zaenkrat" še nekako ok.

Navaroff

Citat od: Sine64;211649Nisem dovolj pozorno spremljal celotne teme, me zanima če je kdo dejansko že zamenjal dvomasni vztrajnik z enomasnim in kako se do sedaj obnese?

Nekaj Strani nazaj imas opis. Zamenjal in dela perfektno.
Kupil pa tukaj:  http://m.mister-auto.at
Cena je bila 283€ sedaj malo vec, vendar so skoz neki popusti. V SLo je bila najcenejsa okoli 450€.

xpuser

Citat od: Sine64;211649Nisem dovolj pozorno spremljal celotne teme, me zanima če je kdo dejansko že zamenjal dvomasni vztrajnik z enomasnim in kako se do sedaj obnese?

Ja to je malo smešno vprašanje če eni ne slišijo rožljanje dvomasnega verjetno tudi ne opazijo rožlanje po menjavi na enomasnega.

Sine64

Sem napisal da zaenkrat ni nič slišati, torej da je verjetno sklopka in vztrajnik še OK, kako bo pa naprej bom pa slišal in čutil slej ko prej.

xh4ntos

xh4ntos

bikec1

Pozdravljeni,

Zopet sem pred menjavo sklopke. Zdržala mi je celih 80000km. Res je da vlecemo vsako leto prikolico po jadranu in vsake toliko tudi tovorno... Zdaj pa me zanima povratna informacija tistih, kateri ste dali notri enomasni vztrajnik. Verjetno se je v teh nekaj letih nabralo že nekaj izkušenj :)
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

avt

Sem menjal za enomasnega in sklopko ter se eno leto zelo slabe volje vozil. Potem sem menjal nazaj in enomasni vztrajnik s sklopko prodal.

Razlogi zakaj sem menjal :
- Avto se je nenormalno tresel že pri najmanjšem pospeševanju, da ne govorim na avtocesti ali prehitevanju in pod malimi obrati po mestu pred vsakim semaforjem.
- Pedalo za gas mi je butnalo pri vsakem dodajanju in odvzemanju - katastrofa.
Posledično sem menjal tri nosilce motorja zaradi vibracij, ki so nastale v enem letu.
- Plastike v notranjosti so se začele "oglašat" od tresljajev.

Ko sem menjal se c5 vozi zdaj 35.000 km tako kot se mora in zato kar je bil narejen - udobnost in skoraj neslišnost motorja.

Mislim, da je C5 pretežak avto za enomasni vztr. Kolega v peugeotu se vozi brez problema, lahko, da kdo tudi s C5..

Ne morem pa verjeti, da te spet zajebava sklopka in to po 80.000k, res so zaj**** z dvomasnimi vztrajniki in sklopkami. Jaz vem, da ne menjam več, bom prej avto prodal :)

Citroenovc

Citat od: BT-C5;210977pri C5 postane mehanizem za samodejno nastavljanje sklopke malo len-"zapika" posledično zdrsi sklopka.Takrat je sklopko možno rešiti z bolj suvereno vožnjo,da se vse skupaj spet aktivira,meni je to pomagalo,sedaj prevozil že 80Tkm po zdrsu in je še vedno vse ok.

lp.

Hm, a veš da sem se ravno ene 14 dni nazaj spraševal, a je tale mehanizem "občutljiv" na tip voznika ...
Odkar sivega C5, ki je imel sklopko menjano (z original in z 2M vztrajnikom) pred cc 50k km, v glavnem vozi moja - in se jaz kot voznik vsedem vanj morda 1-2x mesečno - mi vedno prvih nekaj km sklopka spodrsuje v hrib, ko pač malo bolj odločno vozim; potem se pa nastavi in je mir ...
OK

LP
Primož

carot

Ravno prevozil 350kkm.. še s prvo sklopko.