C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ggors

Citat od: Navaroff;176591Ja prosim ;)

Menjati mislim vse, samo zanima me kateri komplet bi bil najboljši, pa magar dvomasni.

Žal nimajo več...
http://www.mercatoricambi.com/it/ricambi/citroen/jumpy-5640/20-hdi-120-20037/frizione---parti-di-montaggio-100050/kit-frizione-479/21/valeo/835069-21/

CEPETKO

Ti samo čipiraj če si upaš meni pri 177.000 vztrajnik tako ropotal se sem mislil da bo motor raztrgalo pa imam vse original brez čipanja.
Boš še prej menjaval vztrajnik.
Citroen - kreative tehnoloži.

ggors

No enomasni komplet od Valea  (835069) je po OEM številkah primeren za 140 in 160 KM 2.0 HDI, torej razlike v "obliki" med originaloma ne bi smelo biti....

breznikar.peter

Èe je avto pravilno elektronsko optimiziran, ne bo sklopka nič bolj obremenjena kot pri ostalih. Imam optimiziranega in mi je prva sklopka zdržala tako dolgo kot pri ostalih.

Čojko

Točno tako. če sklopka prenese novo moč in navor oz je temu primerno dimenzionirana ni nobenega straha zanjo. Je pa res, da ko je na koncu začne pri močnejšem motorju prej deset in zdrset do konca.

odpad

Samo če že pri 320 Nm oz. 140 KM zdrsuje, potem bo tudi pri 400/170, ne?

dvorjan

Citat od: odpad;176916Samo če že pri 320 Nm oz. 140 KM zdrsuje, potem bo tudi pri 400/170, ne?

Ne, takrat bo prej sla "v roze" in jo bos zamenjal - upam, da s kaksno ojacano. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

odpad

Menjal bi za tisto od 160 konjskega, če gre noter.

"Optimizacija" je zelo mamljiva, ker sicer 140 konjev je kar ok, samo včasih se zdi, da nekako ne dohaja teže avtomobila.

StefZ

x2
Jaz imam sicer 125 kw (170 KM) pa imam tud večkrat tak občutek... :argue1:

odpad

Najbolj se to pri tem avtu pozna, ko se voziš po razgibanem terenu na kakšni regionalki. Poraba pod 7 zna bit kar utopija, ker se zna zelo naprezat pri vzpenjanju. 1600 in več kg je precejšnja masa.

BT-C5

mogoče obstaja kakšna močnejša-športna sklopka?

Lp.

odpad

BT-C5

baje?
nekateri trdijo da je ohišje bloka,kjer se nahaja vztrajnik in sklopka nekoliko spremenjeno(160-140)menjal bi namreč vse!

Navaroff

Kaj pravice na Valeo kit 4p, ki ima enomasni vztrajnik. Menjas pa vse v kompletu? So tukaj tudi vibracije obcutnejse? A kako močnih vibracijah tu govorimo?

xpuser

Lahko je glasnejši menjalnik v prostem teku, bolj trpijo ležaji v motorju....