C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Citat od: Xandrej;169973In kot pravim enkrat avtomatik vedno avtomatik kdo trdri drugače sam sebi laže ali pa si še ga ni lastil!

ali pa je tako mišljenje eden od znakov staranja :))
(šalim se, itak)

zlikovski

Me pa res zanima kakšno je to olje pri 300000 v avtomatskem menjalniku.
Saj servisi si delajo tak delo, da pravijo da je lifetime olje, ti crkne primer pri tistih 80000 kilometrov več kot dajo garancijo in opet vadi pare.
No ja to je napisano bolj tak tak, ampak osnova pa je, da je olja potrebno menjavat,...
zraven tega ojla se tudi starajo in postajajo agresivna na material, in tako naprej,....

Meni osebno, če bi imel avtomatika bi menjaval olje, ti je ta strošek zanemarljiv, ter tudi veš da je vzdrževan kot je treba.

Xandrej

Citat od: GSclub;170447
Citat od: Xandrej;169973In kot pravim enkrat avtomatik vedno avtomatik kdo trdri drugače sam sebi laže ali pa si še ga ni lastil!

ali pa je tako mišljenje eden od znakov staranja :))
(šalim se, itak)

He he pri 28 ko sem imel prvega avtomatika še nisem kazal nekih znakov staranja prav tako ne zdaj pri 32... ;)

:BigThumbs:

GSclub

Citat od: Xandrej;170458
Citat od: GSclub;170447He he pri 28 ko sem imel prvega avtomatika še nisem kazal nekih znakov staranja prav tako ne zdaj pri 32... ;)

:BigThumbs:

mogoče pa samo jaz nočem biti star, da tako razmišljam oz. ne razmišljam (čez nekaj dni bo okrogla številka, mogoče me to malo matra, pa si ne želim priznat) :)

BT-C5

jakobssen

evo, avto s servisa, menjan vztrajnik in sklopka. delo in vztrajnik na garancijo sklopka 290 evrov plačal, ne priznajo pod garancijo. stvar dela precej boljše in zvezno, upam, da bo mir nekaj časa ...

BT-C5

kako so ti testirali sklopko in vztrajnik?
sem bil včeraj tam,a ima tvoj zadaj mrežo v prtljažniku(bel).
Mogoče veš katero verzijo sklopke in vztrajnika so ti namestili?
Lp.

jakobssen

moj je bel, z mrežo v prtljažniku, ja.
pozabil vprašat, ker smo eno uro rihtali sistem mycitroen, ne znajo še čisto tega, pa še dva avta imam pri njih, da sem dobil 10% popusta :-(
kako so testirali ne vem, je blo pa vztrajnik precej slišat med vožnjo (drsalo je, kot da so kolesa odvijačena) ...
sklopka zdaj precej prej prime, ni več potresavanja med vožnjo ... eno leto garancije, upam, da bo zdaj mir ...

BT-C5

no super samo,da so uredili to je največ vredno in da naši avioni spet služijo namenu!

BT-C5

dobil sem odgovor od enega nemškega prodajalca sklopk za C5,napisal je sledeče!
Za model 2.0 140KM do leta izdelave 10/2011 in Org.12774 je zadnja verzija P3,kasneje od 10/2011 in Org 12775 pa verzija P6 katera se vgrajuje tudi v model z 160KM.
Zamenjava ni možna ker je na bloku motorja po 10/2011 nekaj spremenjeno.
Mi pa omenja ,da so najkvalitetnejše sklopke za ta model sklopke firme SACHS-naj bi imele boljšo lamelo.
Èe se motim naj me kdo popravi,ampak kot pravim to je bil njegov odgovor na vprašanje ali lahko vzamem od 160KM!Moj je pred 10/2011!

Lp.

pixxel

ali so težave tudi pri 1.6 hdi ,letnik je pa 11.2010
mi je že žal, da sem šel iz avtomatika

ModelJT

Citat od: pixxel;173613ali so težave tudi pri 1.6 hdi ,letnik je pa 11.2010
mi je že žal, da sem šel iz avtomatika

Ne.
[SIGPIC][/SIGPIC]

pixxel

uh hvala
ali je potem druga sklopka al kako
čeprav sem pred tem tudi imel c5, sicer 2.2hdi avtomatik 2001 najmanj (po števcu) 247.000km in tudi imel nekaj težav sem ostal zvest citroenu, zaradi udobnosti in vsega tega, želel pa bi si vožnje brez servisov

ModelJT

Citat od: pixxel;173626uh hvala
ali je potem druga sklopka al kako
čeprav sem pred tem tudi imel c5, sicer 2.2hdi avtomatik 2001 najmanj (po števcu) 247.000km in tudi imel nekaj težav sem ostal zvest citroenu, zaradi udobnosti in vsega tega, želel pa bi si vožnje brez servisov

Ja, sklopka je drugačna kot za 2.0 hdi.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Dr. MadMan

Èe si želiš vožnje brez servisov kupi ljudski avto... baje jih eni še tankat ne rabijo tolko malo porabijo...:emot72:
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si