C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Nikoli mi ne bo jasno, kako je možno da po toliko letih slabih sklopk, niso sposobni narediti sklopke, ki bi zdržala toliko kot je za te čase normalno. C5 mi je všeč, če pa bi kupoval avto takega ranga, bi se C5 v velikem loku izognil...

dvorjan

@andraz:
Ali pa kupis avtomatika in pozabis na tezave s sklopko ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jakobssen

če bi bil vedež, bi tudi jaz kupil avtomatika ...

DejanO

Citat od: dvorjan;169857@andraz:
Ali pa kupis avtomatika in pozabis na tezave s sklopko ...

potem pa pripraviš 1200-1400 eur za neko hidravliko na menjalniku.
Glih "našemu" dr. Krajnčanu crknila na C5 II break exc., samo dobro on da tretino plače za to. Tony je že zamenjal, pa tudi Rogljičku in sebi na C6.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

dvorjan

Ce si nek normalen uporabnik in z avtomatikom ne furas prikolice ter na 100k km menjas olje, potem v povprecju naredi nekih 300k km brez okvar. Jasno, nekateri vec, drugi manj. Samo pomisli, koliko sklopk je to na C5 mkIII HDI140 ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Èe nebi bil citroen pameten pa trobil na ni potrebno menjat olja v menjalniku bi tile menjalini delali v neskončnost!!! menjaš olje na 60 000 jurjev pa bo menjalnik delal!!!

DejanO

ne vem, če je glih tak, da je olje krivo za te okvare. Mogoče.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

andraž

Sigurno menjave olja pomagajo, verjetno je zaradi tega kakšna okvara manj, ne verjamem pa, da je samo z menjavami olja menjalnik večen...

spajdi

Citat od: dvorjan;169929Ce si nek normalen uporabnik in z avtomatikom ne furas prikolice ter na 100k km menjas olje, potem v povprecju naredi nekih 300k km brez okvar. Jasno, nekateri vec, drugi manj. Samo pomisli, koliko sklopk je to na C5 mkIII HDI140 ...

Jaz sem pri 60.000km ze tretjo skopko vgradil tako da kakih 15 sklopk :Hammer3:

Xandrej

Citat od: DejanO;169934ne vem, če je glih tak, da je olje krivo za te okvare. Mogoče.

Citat od: andraž;169968Sigurno menjave olja pomagajo, verjetno je zaradi tega kakšna okvara manj, ne verjamem pa, da je samo z menjavami olja menjalnik večen...

Nikoli ne crkne menjalnik ampak le hidravlični blok menjalnika. Ta menjalnik imajo noter mazde peugeoti turaeg rec pa še pa še... To je najmanjši menjalnik proizvajalca AISIN in crkne samo zato ker se ne menjuje olje kjer je pri drugih znamkah navedeno na 80 000 kot je Mercedes pa BMW pa take scene. Je pa res, da se pri našem menjalniku nemore menjat sito kakor pri drugih je pa tudi sistem menjave olja drugačen kakor pravijo (izpiranje) tako dolgo olje kroži, da čisto priteče ven...

In kot pravim enkrat avtomatik vedno avtomatik kdo trdri drugače sam sebi laže ali pa si še ga ni lastil!

Splh p amenjalniki novi od MBW pa MB to sploh ne več kdaj menja madona res moraš gledat obratomer!

Andrej c5 III

Ja jaz bi dodal samo to, da jaz 160k in kolega 140k še zmeri uspešno drživa prvo sklopko!
Obe na letniku 2010 brez problema! .... zaenkrat.... :)

sypahh

Jaz imam 135k in tudi še prvo sklopko zaenkrat :) letnik 2009

Picdriver

Moj Concorde se bliža 130.000 km in sklopka še vedno dela (brez menjave), po tem, ko je pri 100.000 km že tako drsela, da sem mislil, da bom potreboval vleko iz LJ v MB :D

Se pa vedno bolj čuti tresljaje pri malih obratih - mislim, da se bosta sklopka in vztrajnik poslovila sočasno :(

dami

Hej, X, kaj pomaga menjava olja pri 80.000, če ti crkne že prej...

Xandrej

Komu p aje avt. menjalnik prej crknil pred 80 000? Načeloma na forumih zaslediš da bi lahko nekje pri 120 000 rec pa še to ni pravilo... So C6 pa še kateri avti ko imajo po 300 000 pa je prvo olje pa prvi hid. blok noter se pravi vse serijsko!