C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

BT-C5

"spajdi"
kateri model in letnik pa imaš?

Lp.

Sine64

spajdi

Citat od: Sine64;154343Ruževega :P

jp, kupil sem ga od MSrougeZX (2009, 2.0 HDi, 140KM)... aja pa še to rekli so mi na Avtotehni da so baje pr City Avto, slabo vgradil sklopko in je zato spustil semering.

BT-C5

evo to je servis!!
Mojega se pa še dotakniti "nočejo",čeprav je še v garanciji je pa res,da sem bil na SV koncu na servisih...
spajdi,bolj verjetno je da so semering "zaj.."pri vgradnji po sistemu(če ne gre ne uporabljaj sile ampak vzami večje kladivo):)

superca13

Citat od: spajdi;154349jp, kupil sem ga od MSrougeZX (2009, 2.0 HDi, 140KM)... aja pa še to rekli so mi na Avtotehni da so baje pr City Avto, slabo vgradil sklopko in je zato spustil semering.

To pa je izjava. Sklopko so mu menjali, nato pa ej čez 20kkm spustil semering in je montaža sklopke kriva. Po moje je prej kriva Petrolova nafta ali slabo napumpano rezervno kolo.

bikec1

al pa slaba jutranja kava......
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

Picdriver

Moja sklopka je "preživela" 15.000 km od prvih znakov drsenja in ko sem se ravno začel veseliti, da jo bom menjal na servisu ob 120.000 km, mi je zgleda crknil vztrajnik :/ Bemti!

Kako izgleda, ko crkne vztrajnik? Èudne vibracije pri malih obratih in v prostem teku? Kako dolgo traja, da "zruži do amena"?

MSrougeZX

Ponavadi zaropota takoj ko ugasneš avto....maš pa dobre živce da si naredil 15k km...jaz bi vsak dan sprobaval če drsi ali ne...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

StefZ

Citat od: Picdriver;159012Kako izgleda, ko crkne vztrajnik? Èudne vibracije pri malih obratih in v prostem teku? Kako dolgo traja, da "zruži do amena"?

Zdravo!

Tole tudi mene zanima. Kakšni so simptomi, ki kažejo na to, da bo šel vztrajnik? Da se pripravim na morebitno menjavo :Hammer3:
Pri mojem 2.2 170ks (skoraj 140k kilometrov)opažam rahlo cukanje med 1800 in 2000 obrati in to takoj po prestavljanju v višjo prestavo, ko obrati padejo nazaj med te vrednosti in nato rahlo dodaš gas. Ali pa ko se recimo pri teh obratih pelješ po ravnini in gas samo malce "božaš" toliko da vzdržuješ hitrost.
Ko rahko dodaš gas malce cukne (kot bi reagiral z zamudo in kasneje zagrabil) na obratomiru pa se vidi da kazalec malce zaniha gor in dol (kot bi bil kazalec na elastiki in zaniha par milimetrov gor in dol).

Ne opažam pa nikakršnih zvokov v prostem teku, ko se avto vžge ali ugasne, pri pospeševanjih, ki bi kazali na morebiten slab vztrajnik. Prav tako ni nobenega drsenja sklopke - višje prestave in pri cca 1800 do 2000 gas do konca.

Ravno zato sumim, da bo začel protestirat vztrajnik? Kakšna mnenja?

Hvala za odgovore.

Picdriver

Da še malo začinim temo. Moj Concord spet čisto normalno deluje!

Nobenih vibracij, sklopka drži, ... brez kakršnegakoil posega mehanika - na trenutke se mi zdi da z mano ni čisto vse OK :)

Tole je res nek fantomski avto :D

Tignes

Citat od: StefZ;159161Zdravo!

Tole tudi mene zanima. Kakšni so simptomi, ki kažejo na to, da bo šel vztrajnik? Da se pripravim na morebitno menjavo :Hammer3:
Pri mojem 2.2 170ks (skoraj 140k kilometrov)opažam rahlo cukanje med 1800 in 2000 obrati in to takoj po prestavljanju v višjo prestavo, ko obrati padejo nazaj med te vrednosti in nato rahlo dodaš gas. Ali pa ko se recimo pri teh obratih pelješ po ravnini in gas samo malce "božaš" toliko da vzdržuješ hitrost.
Ko rahko dodaš gas malce cukne (kot bi reagiral z zamudo in kasneje zagrabil) na obratomiru pa se vidi da kazalec malce zaniha gor in dol (kot bi bil kazalec na elastiki in zaniha par milimetrov gor in dol).

Ne opažam pa nikakršnih zvokov v prostem teku, ko se avto vžge ali ugasne, pri pospeševanjih, ki bi kazali na morebiten slab vztrajnik. Prav tako ni nobenega drsenja sklopke - višje prestave in pri cca 1800 do 2000 gas do konca.

Ravno zato sumim, da bo začel protestirat vztrajnik? Kakšna mnenja?

Hvala za odgovore.

Pozdravljen, meni se enako dogaja pri mojem C5 BVM 140, avto ima 12k km in včasih pocuka, kot da mu zmanjka goriva, kolega je imel na servisu DS5ko in je spraševal kaj bi to bilo, v Komnu ( štolfa ), pa so mu povedali da so imeli že tak primer, baje je nekaj z računalnikom narobe...naslednji teden pokličem Jerovška pa bomo vidli...

lp Marko

Mitja

a imaš kakšne nove informacije?

Citroenovc

Ej, kako vi vozite?

Ste med "špar" vozniki ali pač se ne sekirate ravno za vsak dcl in pač vozite avto normalno ...

Meni je moj C5 še najbolj pocukaval pa to prvih nekaj k km, ko sem ga "utekaval" in vozil malo bolj "rezervirano".

Odkar ga pač uporabljam normalno - je priden. Se pa amo nula/nič/nada/niente/nichts/zero sekiram za porabo in pač požlampa kolikor požlampa ...
OK

LP
Primož

BT-C5

meni se dogaja isto(2.0 HDI 140 ročni) ampak samo ob nežnem pospeševanju in odvzemanju plina,ko ga pa priganjam tega ni.
Me pa zelo moti ko za nekom voziš in nenehno odvzemaš in dodajaš plin,se čuti kot bi vlekel staro prikolico-vedno neki sunki(cukanje).
Bil že na dveh servisih in za njih je to "normalno"vsi sopotniki pa me nenehno sprašujejo"kaj tako cuka,če je kaj narobe"!!
Seveda tester nič ne pokaže,ker gre po moje za mehansko okvaro,kaj točno pa bog ve!!
Sem bral veliko o tem na nemškem forumu in v večini je bil kriv vztrajnik,čeprav ni kazal klasičnih simptomov okvare,nekdo je celo omenjal,da naj bi software bil nastavljen na EURO4 namesto na EURO5 in s tem naj bi bilo povezano delovanje ARG ventila,kateri naj bi povzročal občutek zakasnitve-cukanja....!

Lp.