Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Ali pa se proda Picasso in kupi C6. Pa ima potem zena za vozit super, varen stirikolesno gnan SUV, ti pa plavajoco rdeco ladjo ;). Pa mislim da bo tudi s prikolico vred se vedno udobnejsa voznja na morje kot s Picassojem :).
Variant kolkor hoces, je pa tale C6 eden od redkih res dobrih na trgu ta hip. Ce ne celo edini ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

No evo zeko se pa je še najboljše varijante spomnil!

:emot112::emot112::emot112:

JureA

Soproga pravi, da Picassa ne da.

Citat od: Èojko;179025Samo, da ti ga ne bo na koncu kdo pred nosom odpeljal,...

Naj me že kdo odreši skušnjave!

Citat od: gule;179009Jure, a si mogoče že menjal kakšno luč, ali pa recimo tisti mali katadiopter na odbijaču(meglenka na levi, na desni, pa je prazen)?

Na Crosserju še ni bilo nič menjano, razen nekega koničnega elementa na izpušnem sistemu (20 EUR pri Jerovšku). In pa zadnji brisalec.
Mislim, da še tudi nobene žarnice nisem menjal.

Malce sem še raziskoval dovoljeno težo prikolic.
C6 2.2 HDi z ročnim menjalnikom lahko vleče dosti več -> 1700 kg.
Vsi modeli z avtomatskim menjalnikom pa 1400 kg.
Očitno "težava" ni v moči motorja ampak v delikatnem menjalniku.

http://www.gocaravanning.com/towcars/C6-Saloon-Towcar-Range.html

1400 kg sicer zadošča za našo prikolico - ne bi pa rad zaradi vleke prikolice skrajšal življenjske dobe menjalnika.

frodo1

Lahko bi ga vzel tudi kdo od vas, ki ga toliko napeljujete k nakupu,...
:Red-Wink:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

Xandrej

Evo po vcerajsni debati zakaj ima c6. 2.7 hdi samo 1400 kg. Zato ker ima avto 2 toni in skupna dovoljena teza avta s prikolico bi presegala 3.5t kar pa pri nas zakon narekuje da.moras imet izpit za C. Ne zato da menjalnik pa avto nebi morala to vlect. C6 s tem motorjem ima malo preko 200 konjev pa 450 nm navora. Tak da bi tudi kako prikoloco ki ima kot je razvidno iz slike lahko on vlece zadaj kaj hoce.

Xandrej

Aja ša še to. Mi smo imeli golfa 1 z dizlom leta 1981 pa potem golfa 2 tudi dizl... Kolkor se spomnim so ti avti imeli 55 konjev potem golf 2 celo 60 konjev pa smo ADRIO 500 vozili v pulo gor pa dol kdaj češ. Tak da ne vem zakaj bi bilo to težko danes peljat z C6 z twin turbo avtom z 207 konji in 450 nm navora....

tomaz555

Mal ste že sitni z vsiljevanjem avta. Se bo še premislil (JureA). Sicer pa cena ni visoka, za enega Clia, torej kje ste junaki.

Xandrej

Ni junakov Tomaž :)

:BigThumbs:

Xandrej

Evo dobil sem ponudbo za lita platišča 18 col atlantique da pa glede na trenutno situacijo ki je dam avto takšen kakršen je za 10 jurjev. Se pravi z zimskimi gumami in original 18 col felne ki so sedaj gor na avtu. 10 000€ prvi pride prvi pelje.

:BigThumbs:

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gregor

Citat od: Xandrej;179117Evo po vcerajsni debati zakaj ima c6. 2.7 hdi samo 1400 kg. Zato ker ima avto 2 toni in skupna dovoljena teza avta s prikolico bi presegala 3.5t kar pa pri nas zakon narekuje da.moras imet izpit za C. Ne zato da menjalnik pa avto nebi morala to vlect. C6 s tem motorjem ima malo preko 200 konjev pa 450 nm navora. Tak da bi tudi kako prikoloco ki ima kot je razvidno iz slike lahko on vlece zadaj kaj hoce.

Blablabla

C nima nič z osebnim avtom.
BE rabiš, kadar NDM prikolice + NDM avta presega 3500kg.
Kaj lahko avto vleče, piše v homologaciji, tu pa velja DEJANSKA masa priklopljene prikolice s tovorom.
Treba je preverit še največjo dovoljeno maso skupine vozil, kajti včasih avto ne sme biti polno naložen, da sme vlečt prikolico s takšno maso kot je v homologaciji.
Avtomatik dostikrat ima vlogo pri tem. Moja barčica, ker je bila avtomatik, sme vleči le 1200 namesto 1500kg, pa še to le ob popolnoma praznem avtu.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Xandrej

No mislil sem te druge oznake kot so BJKFGHWSIGEOEGGOI... Zakaj pa potem C6 iz drugih držav za sabo vlečejo dvoosne prikolice? (kot sem jih videl pa slike iz neta) Kaj ker imajo tam Močnejše menjalnike al kaj??? Zdaj pa to itak nima veze ker semo pozabili na priklop...

gregor

Zakaj lahko?
1. se požvižgajo na zakonodajo
2. imajo navaden menjalnik, ki lahko vleče več
3. so našli kompetentnega TÜVlerja ki je ocenil, da avto s primernim priklopom do 12% ali 8% vzpona lahko vleče več (Anhängelasterhöhung)

sodeč po tej strani imajo tovarniško vsi c6 avt. 1400 kg.
http://www.gocaravanning.com/towcars/C6-Saloon-Towcar-Range.html
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Čojko

Kakorkoli že, C6 je busines klasa avta, kjer poleg kravatarskega voznika sedi morda še en tak sovoznik ali poslovno urejena dama, na obešalnikh za prednjima sedežema visi kakšna obleka v "oblekici", na zadnji klopi torbica, prenosnik, aktovka, v prtlažniku pa se pelje par kufrov.
In to je C6,... kar je verjetno ugotovil že tudi JureA, pa Lugr78 pred njim, pa morda še kdo drug na forumu. Tistih zgornjih" bussines" potencialnih kupcev pa tu najbrž ne boš našel.

Za v tako ali drugačno ljubiteljsko zbirko pa bo tak C6 prišel šele ko bo samo še par jurjev vreden.

garac

direktor, ali kdor koli že, se vozi zadaj desno
spredaj morda varnostnik, sicer pa, kot je napisal čojko
C6 mi ni ravno avto za prikolico vozit, že z nosilci za bicikle se mi zdi smešen... pa še s kakim down hill biciklom...
Moram pa pohvalit zekota, ki sem ga pred časom srečal, črne hlače, bela srajčka, pravi nastopač!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/