Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Niso avti za primerjavo, ampak meni je C6 boljše vozilo. Zato, ker je limuzina in se nima kaj pretvarjati, da bi to želel biti. Po drugi strani imamo C-Crosser, ki izigrava terenca, od spodaj so pa plastike, ki komaj čakajo, da odpadejo na malo bolj krutem terenu...

Citroenovc

Potem pa pač pobereš dol, kar je ostalo od njih, daš namesto njih pleh in se ganjaš dalje ... Sej limuzine pa taiste plastike puščajo v snežni brozgi. Preverjeno :(

Sem se vozil s C-Crosserjem po kakih kolovozih, kjer z nobenim od hidravličarjev ne bi imel srca jih uničevat - pa ni nič stran padlo od njega. Je pa seveda popolnoma res, da je Crosser ipak SUV in ne pravi rasni terenec.
OK

LP
Primož

gule

Sem pozabil še omeniti, da so deli za C-Crosserja večkrat veliko dražji kot za C6...

Citroenovc

To pa je potem resen minus - ker že za C6 niso poceni.
OK

LP
Primož

Xandrej

Deli za C6 niso kaj dražji kot za pol cenejšo C5... Iz prve roke si delita ogromno delov pa večino se dobi tudi nachbau... Vseeno je C6 stal 60K evrov! Privoščili so si jo firme kar je v 90% pa intuzijati, ki pa ne vem za 3 ki si si jo kupili zase pa še to je ena moja ena v murski ona od rogljička je pa tudi bila na firmo 100%... Se pravi vem za 2.

gule

Citat od: Xandrej;178957Deli za C6 niso kaj dražji kot za pol cenejšo C5... Iz prve roke si delita ogromno delov pa večino se dobi tudi nachbau... Vseeno je C6 stal 60K evrov! Privoščili so si jo firme kar je v 90% pa intuzijati, ki pa ne vem za 3 ki si si jo kupili zase pa še to je ena moja ena v murski ona od rogljička je pa tudi bila na firmo 100%... Se pravi vem za 2.

Res je vse kar sem do sedaj naročal za C6 je bilo v rangu C5(X7). Tudi karoserijski deli...:BigThumbs:

Xandrej

No evo iz prve roke. Thanks Gule za info!

:BigThumbs:

Citroenovc

No, a za C5 III so deli poceni? Niso ravno. Al pa je na tem forumu samo en kup jamravčkov (???) ... ker se stalno išče neke ugodne variante ... Pa mislim, da ni krivda sam v "jamravčkih".
Torej moja trditev še vedno velja - da niti za C6 niso tako poceni. Èe je C-Crosser samo še dražji - večja katastrofa.

A veš kaj je npr poceni - da se na avtu zamenja zobati jermen skupaj z vsemi pripadajočimi pritiklinami, da to nekomu plačaš (ker se ti ne da šarit/ne znaš/nimaš prostora/greš raje počet kaj prijetnega po avtu), pa je vse skupaj še vedno 100Eur ob kvalitetni vgrajeni robi (Gates). Takih avtomobilov danes žal ne delajo več ... Se pa še dobijo rabljeni :-)
A veš kaj je poceni - da daš za 1 redni servis, set 4 dobrih gum in registracijo nekaj takega, kot danes zmečemo za neke malo boljše fa..g 16"-18" gume za en avto ... Takih avtov danes ne delajo več :( Vsaj ne v velikostnem razredu, na katerega ciljam.
Se pa še dobijo rabljeni :-)
OK

LP
Primož

MSrougeZX

Že od nekdaj velja, da so deli za japonske avtomobile dražji kot za evropske. Èe drugo ne, pol že zaradi carine.

Jure, c6 bo čez nekaj let začel pridobivat na ceni, crosser pa bo utonil v pozabo. Peljal sem oba avta in se ne moreta primerjat. Ko sem kupoval novo C5 III je bil v igri tudi crosser. Ni me prepričala plastika, niti sedenje ne udobje, nič.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

JureA

Èojko je dobro povzel.
Crosser bi nam bolje služil za družinsko rabo, izlete, dopuste itd.
Je le precej bolj praktičen.
Tudi zelo solidno in robustno je narejen skupaj.
Kupil sem ga, ker sem menil, da bi nam praktičen in robusten 4WD avto prišel prav, cena je bila pa zelo mamljiva.
Pričakovanja je povsem upravičil.

C6 bi bil pa izključno za moje veselje.

Tako da je kar dilema.

Danes sem pogruntal še eno nekoliko neugodno reč.
C6 2.7 HDi ima presenetljivo nizko max. težo prikolice: 1400 kg.
To je le malce več od našega Picassa, ki z ubogim 117-konjskim 1800 cc motorjem lahko vleče 1300 kg.
C-Crosser za primerjavo lahko vleče do 1600 kg težke prikolice.

gule

Jure, a si mogoče že menjal kakšno luč, ali pa recimo tisti mali katadiopter na odbijaču(meglenka na levi, na desni, pa je prazen)?

garac

ja res se c-crosser in c6 ne moreta primerjat
sam ne bi imel ne enega, ne drugega, tudi, če bi si ju lahko privoščil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Citat od: JureA;179008Danes sem pogruntal še eno nekoliko neugodno reč.
C6 2.7 HDi ima presenetljivo nizko max. težo prikolice: 1400 kg.
To je le malce več od našega Picassa, ki z ubogim 117-konjskim 1800 cc motorjem lahko vleče 1300 kg.
C-Crosser za primerjavo lahko vleče do 1600 kg težke prikolice.

Vse normalne prikolice imajo od 1 do 1.3 tone... Tako da za 1.4t mora bit že orng prikolica oz. 2 osna... Kolko pa vidim na sliki ono C6 ima gor 2 osno na sebi.

MSrougeZX

Pa za družinske zadeve je še vedno na voljo picasso.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Samo, da ti ga ne bo na koncu kdo pred nosom odpeljal,...