DS naprodaj

Začel/a andraž, Maj 24, 2007, 08:02:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Ja, se strinjam. žaba je nekaj popolnoma drugega. Isti je samo proizvajalec in užitek, ko se voziš z enim ali drugim. Moja druga šelja je bil 2cv, ki sem ga kupil po cca. 5 letih tuhtanja. žaba mi je bila seveda prva, nakup pa se je zgodil po cca. 25 letih od prvih idej, da bi pa to nekoč imel. Seveda je vse skupaj povezano z financami, spaček je precej lažje dosegljiv kot DS, tudi to nekaj pomeni...
Sigurno pa je, da je 2cv 20 letnemu mulcu mnogo bolj pisan na ko?o, kot pa žaba. DS-i so za kasnej?a leta. Vsaj po mojem ob?utku.
Ti pa oba zlezeta pod ko?o in to postane skoraj Našin ?ivljenja, pa čeprav te marsikdo hoče tipat za šelo, ?e nimaš vročine...

LP

garac

sem naredil eno sliko v prolazu. fant stanjeje blizu mene, tako, da si moram enkrat vzet čas in se ustavit pri njem. Menda jo bo  malce obnovil in za??itil, zato je ?e snel nekaj delov
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Bi si jo tudi jaz ogledal...
Se pa število ?ab ali pa vsaj obnova pove?uje. Sem se včeraj ustavil pri tapetniku, ker me je zanimala obnova sedežev, pa mi je povedal, da je letos naredil sedeže ?e za dve DS-ki. Zanimivo.

garac

@andraž sem se malo pozanimal o tej žabi, menda bo en prag za zamenjat, sicer pa jo bo novi lastnik menda trenutno popravil le toliko, da bo lahko nekaj časa užival znjo in se vozil, kasneje pa jo bo restavriral.
Mehansko je bp, razen v menjalniku se močneje sliši ena izmed prestav
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Ja, manjalnik je klasika pri žabah. Veliko tistih s štiri prestavami glasno poje v četrti, kar sicer ne pomeni, da se bo menjalnik razletel, gre pa na živce in kliče po obnovi. Tisti s petimi prestavami so malo boljši. Enako težavo ima moja žaba-manjalnik je zeloooo glasen v četrti od 90km/h naprej, dodatno pa tudi pušča olje, zato sem se odločil za zamenjavo. To se trenutno dogaja v Mb, pri Robiju Marzidovšku. Je pa to dokaj zapleten postopek :Hammer3:, ki ga opišem v mini reportaži.

LP, A.

garac

@andraž menda bo res četrta ja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Seveda, tako kot pri skoraj vseh.

aygo

V Avto Oglasniku se je pojavil oglas,da je naprodaj DS20.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

Èrna žaba, ki se je prodajala na avtonet pri neki firmi na štajerskem vsaj tri leta (DS 19, 1967), je bila prodana mesec nazaj v Lj., zdaj pa se spet ponovno prodaja. Se mi zdi da bo prodajalec kar ostal lastnik... Baje je dokaj slaba, saj je tri leta stala na prostem... Škoda.

LP, A.

Xandrej

Tista bi pred 3 leti morala bit moja... Pa mi ni bila usojena... No zdaj je propadla...

Lovro

Za nekoga, ki bi si vzel čas niti ni tako slaba. Pločevina je cela, je pa res, da se je spodaj pojavila začetna rja. Edino, kar je, so mi bili sumljivi pragovi, ker je bila tapicirunga videti kot bi bili spodaj mehurji. Lahko je problem v tapicirungi ali pa bo mogoče treba povariti pragove.

Èe pa so pragovi celi to pomeni, da varjenje ne bo potrebno, saj je drugače pločevina ok, vsaj na prvi pogled.
Baje jo je ta ljubljančan (tako pravi) tehnično porihtal, torej preostanejo le ličarska dela - sanacija rje na spodnjem delu žabe in ličarija vsaj sprednjih dvojih vrat, pa še kaka malenkost.

Vsaj, ko sem jo jaz lansko jesen gledal pri celjanu je bilo tako, s tem da je bila takrat tudi tehnika tako-tako. En jermen pri motorju spoh ni bil napet in je opletal, zadaj je puščala hidravlika, avto je težko speljeval, sprednje luči so bile fuč. Lastnik npr. sploh ni hotel peljati žabo na testno vožnjo.

Sedaj, če je ta novi lastnik - ljubljančan to porihtal, bi razen zgoraj omenjenih ličarski del, ta žaba morala biti kar OK.

Glede cene pa je pač potrebno ugotoviti, koliko bi stala ličarija in se nato pogajati. Meni je rekel, da cena ni končna in jo je pripravljen znižati.

Èe povzamem - ta žaba je po mojem zelo dobra osnova za restavriranje, zlasti če znate veliko stveri postoriti sami - v tem primeru se vam po mojem vsekakor splača iti pogledat.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

LuCit

No pa da se oglasim-me je kar malo sram da nisem nič povedal ampak imam samo letanje sedaj služba šola avtomobili,... No vglavnem tole žabo iz Celja sem kupil jaz, prodajal sem pa jo, ker sem kupil sedaj še eno DS23 Pallas. Avta ne prodajam več, ker ga bova s prijateljem restavrerala, jutri se pa že pričnejo dela na omenjeni žabi. Vglavnem kar se tiče ohranjenosti je avto kar na nivoju je pa en drug problem človek, ki je restavriral to žabo bojda, ponavljam bojda, ker nisem prepričan: Robi Marizidovšek "veliki strokovnjak za DS-e" širom okoli. Ko sva s prijateljem, (ki tudi restavrira žabe, samo na malo višjem nivoju kot Robi) malo pregledala avto sva ugotovila neverjetne šlamparije, ki se jih odpravi z zelo malo truda ampak rabiš malo več časa kar pa očitno velikemu strokovnjaku ni odgovarjalo. Kaj je tip naredil: barva avtomobila je polna pikic tako, da je očitno, da ni barval ravno v čistem prostoru, kaj šele v komori, ni se mu dalo sneti vseh gumic pa so zato še te malo pobarvane, ni poiskal novega desnega blatnika, ker je bil poškodovan ampak je raje uporabil khm malo več kita, potem napeljava kaj je naredil z napeljavo za žmigavce malo je pocvikal in ni nič na novo napeljal jaz pa sem se cel dan jebal da sem ugotovil kje je prekinjena žica, potem nobenih novih konektorjev, vsi stari in nekateri zelo bogi, tapiceranje prtljažnika, ja vse zamazano s neostikom seveda tudi tam kjer ni treba in se vse sranje vidi ven, še ena cvetka odlomil se mu je vijak od izpušnega kolektorja in tudi to se mu ni zdelo vredno popravila, o njegovem varjenju pa raje nebi izgubljal besed. To drugače niso nevem kako velike zadeve za odpravit sploh če poznaš prave ljudi, ki ti pomagajo, problem je ko ti nekdo tako "zrihtan" avto proda kot restavriran. Avto je drugače zelo dobra osnova za restavriranje pragovi niso prerjaveni, nasploh je pleh zelo zdrav za avto, ki je toliko časa stal samo pod nadstreškom, vse je vglavnem originalno, kar pa pušča od hidravlike so pa povratne cevi, kar je standard pri teh zadevah. Avto sem bil pripravljen dati za manj denarja ampak se mi ne da več cenkat z ljudmi, ki mi pametujejo po telefonu. Zato sem se oz. sva se z prijateljem odločila da se lotiva zadeve,  pa bova videla če lahko premagava velikega mariborskega restavratorja. tako da je žaba danes prepeljana v Kranj brez problemov, vsi vitalni deli delovali brez problemov.

janez

Se ga spomnim ko je pred leti kupil ta avto. Je bil še plave barve in z velikimi lučmi spredaj. Je bil že takrat pošvasan mal čudno. Ne vem če je pol kaj varil na njem, vem pa da ga je mal rihtal , mal vozu in preden ga je prodal zmontiral prednji del z enojnimi lučmi in prefarbal v črno. Kje in kak pa tud kam ga je prodal pa nisem več sledil, ker tud nisem več imel stika z njim. Avto je bil ok, je pa bil kot vsaka žaba precenjen.

No hotu sem ti to povedat , če je ta avto res tisti od Robija, potem je bil v originalu model z velikimi lučmi. Prvi model z novim izgledom letnik 67.če je res ta letnik  ...

Pa če je to res ta ga kot restavrator moraš spravit v originalno stanje ali ga pustiš takega? Predelanega.

LuCit

Avto je bil v originalu bele barve ker ima še kodo AC 133. Glede na mesec proizvodnje bi pa morale biti okrogle luči originalne.

janez

Slikano na Boču na srečanju.Takale je bila okoli leta 2000 in vse dokler ji ni zamenjal prednji del in jo pobarval v črno. Taka je bil a tudi ko jo je kupil. Ne govorim o original barvi.
Èe jo imaš namen obnavljat, ti predlagam da malo pokraspaš po barvi, ugotovi, če je kje metalik modra. Èe je je to ta žaba. Pol pa lepo idi vprašat v Maribor Mrzidovška o zgodovini tega avta. Je fajn ded in ti bo vse povedal.
Jaz sem napisal sam tisto kar vem , vem pa bolj malo o tem avtu.

lp