DS naprodaj

Začel/a andraž, Maj 24, 2007, 08:02:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

andrač, kot tipišen slovenec sem ti ?e sedaj nevo??ljiv:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Saj ?e ne zavzema častnega mest v moji garaži. Počasi.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

rok.si

?estitam tudi jaz !! ( o fov?iji pa raje nebi, da ne bo kdo gasilcev klical :-)
Si ?e ravno ujel tapravi letnik, s plastičnim volanom in GSovimi kljukami je žaba izgubila malo ?arma.

Citroenovc

O huuudoooo - kaj je lepa ...

A to je drugače bila pri nas (v ex-Yu) kupljena kot nova ali je/bo kasneje priromala na Naša tla?
OK

LP
Primož

andraž

Narejena v Belgiji, kupljena na Nizozemskem in od tam tudi pred kratkim pripeljana v Naše kraje. Koliko lastnikov je imela se ne ve, kar tudi ni tako pomembno, važno je to, da se je veliko časa skrivala po garažah, saj ima le 156000km, pa tudi ohranjenost kaže na to, da je bila stalno na suhem in da so zanjo skrbeli takšni, ki jim ni bilo vseeno.
Na slikah je res lepa, ko jo pa gledaš od blizu pokaže nekaj manjših pomanjkljivosti. Na slikah je skoraj vsak avto lep.

deyo

Citat od: andrač;8668Na avto.net se prodaja ve? kot huda žaba, kot nova. Krasno bi jo bilo imeti. Edina stvar, ki pri avtu ni krasna je cena. 19000 Eur. :Hammer3:Verjamem, da bo prodana za to ?edno vsoto.

Citat od: andrač;10334No, pa je padla cena žabe o kateri je bila debata. 16900 Eur. ?e malo pa bo tam nekje, kot je verjetno realno, med 12 in 14. Me prav zanima za kakšen denar bo šla...

Morda kdo ve koliko je delujočih DS-ov je trenutno v Sloveniji glede na to, da se pojavljajo novi sre?ni lastniki. :breaking_pc:

Zdej sem preveru, ?e je ta DSka ?e na avtonetu in ugotovu da je.
"Zaslučkar" pa je ceno spustil ?e na 14.900,- EUR .

andraž

Cena paaaaada. Je ?e na 12990 Eur. mogoče jo bom šel pogledat.

rok.si

Kot dinar v 80-ih :-)

Ljudje, ki kupujejo žabe za precej denarja verjetno niso neumni in se pozanimajo, koliko so taki avti vredni drugod. žaba iz 70ih po Evropi ni ravno stračna redkost. Prodajalec je pa? poskusil, ?e bo kdo "padel na finto".

andraž

Na avto.net se prodaja nova žaba za 9500. Po slikah je zelo dobra za ta denar. Govoril sem z lastnikom, letos jo je pripeljel iz Francije, ni ?e naredil uvoza, zato ima ?e vedno francoske tablice. Naj bi vse brezhibno delovalo, prodaja pa jo zaradi prostorske stiske??? Grem danes popoldan pogledat, potem napišem komentar.

LP

andraž

Danes se šel pogledat. Letnik 1969, nove luči, stara armatura, tista vmesna med modelom z okroglimi luči in novo armaturo s tremi okroglimi ?tevci. Registrirana je do konca decembra, ima pa ?e francoske tablice, kupec bo moral narediti uvoz, certifikat in registracijo.

Avto je kompleten in originalen, sedeži so na novo tapicirani, nov je tudi strop, volan potrebuje navijanje novega traku.

Pobarvana je bila kar nekaj let nazaj, ker tudi ta barva ?e kaže nekaj patine. Barva je AC 421 - bordo, streha je bela. Varjena je bila po obeh pragovih, na zunanji strani-tam kjer nale?ejo vrata na prag. čez popravljeno pločevino je sedaj montirana nerjeve?a pločevina, morala pa bi biti tkanina, kot pri vseh ID, Dspecial, Dsuper...
Sami podni so spredaj v vogalih pri pragu popravljeni s poliestrom, na sredini so dobri, pri zadnjih sedežih pa so v celoti prekriti tudi s poliestrom. Kaj je spodaj, ne vem.
Prtljažnik je tapiciran - to tudi ni originalno, ID ima "gol" prtlja?ni prostor. Pod tapeto je pločevina v dobrem stanju, nekaj je sicer rje, vendar so kriti?na mesta o.k. Zadnji most pri regulatorju višine je o.k. Od spodaj ni nikjer videti rje. Blatniki in vrata na nekaj mestih kažejo veselje do rjavenja, vendar zadeva ni kriti?na. Spodnji robovi so o.k.

Motor dobro v?iga in lepo vleče brez oklevanja (1985ccm, 57Kw), ni nič masten in močno je, da bi bili ti kilometri realni-104000! Menjalnik ni glasen, kot je navada pri 4+vzvratno, ležaji 3. in 4. prestave so tihi tudi pri 100 km/h. Avto gre naravnost, dobro zavira in ga nikamor ne vleče. Gume so 185/70R15, skoraj nove, vendar to ni originalna dimenzija. Sklopka lepo prime in ne drsi.

Hidravli?na pumpa deluje, avto se zelo hitro dvigne in tudi volan deluje kot mora, nekaj sicer poka v mehanizmu, vendar je to verjetno problem mazanja.

Nekajtudi pokanja v sprednjih obesah, vzrok za to je, po mojem mnenju, da ni v vseh zglobih masti.

Malo se tudi slišijo sprednji ležaji.

Kromirani deli so vrhunsko ohranjeni, niti malo rje ni na njih. Res lepo.

Torej; avto je po moji oceni vreden nakupa, saj je v tak?nem stanju, da ga je močno uporabljati nekaj let (poletja), potem pa gre na temeljito obnovo. Edino kar bi jaz naredil, je temeljito ?is?enje notranjosti in poliranje zunanjosti, pa bi bila zadeva o.k.

Cena je zaenkrat 9500, ni pa fiksna in bi se jo dalo ?e lepo zničat.

LP, Andrač

gigo

To je pa bila temeljita raziskava vozila. Imaš morda kako sliko poleg tistih, ki se nahajajo na avtonetu?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

hadei

Ja, res slikovit opis...ni kaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

?e sem ?e šel pogledat, potem naredim ogled temeljito. Malo iz zanimanja, malo pa iz pomoči tistemu, ki bi se odločil za nakup te ali podobne žabe. Sklepam, da bo vsak potencialni kupec pred nakupom malo brskal po portalih na temo Citroen in upal, da naleti na kakšen zapis o žabi, katera ga zanima. Glede na opis se potem lažje odloči, ?e gre avto sploh pogledat ali ne. ?e si iz Lj., je zelo lahko ogledovati si v Lj., ?e si iz MS, avto pa je v Lj., pa je ?e malo te?je... Jaz bi bil vsake informacije pridobljene na tak Našin vesel.
Dodatnih slik nimam, tiste, ki so na avto.net so kar o.k., ker pokažejo praktično vse. Avto kakšnih drugih skritih napak nima. Je pa treba pri teh slikah vedno računati, da avto v "živo" vedno izgleda malo slab?e. Digitalna fotografija kot kaže polep?uje...  :funny34d:

LP, Andrač