Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Bom poročal, ko prevzamem avto jutri. To so zgornji približki cen, računam, da bo vse skupaj manj, ampak NNNP:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

isarajli

Garač, ne omedlevaj, no, mal sem zamutil ja...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Haha, sva se narobe zastopla z mehanikom, je mislu, da rabim kolesni ležaj...:Hammer3: Za tistga je pa to čist normalna cena, ker je skupi s pestom pa še abs mam.

Sem imel prav, komplet garnitura za obnovo ležaja roke je 70€ za eno stran. Desni gre ziher nov, če bo pa levi tudi kazal znake odpovedovanja (če sem iskren, mislim da jih že, čeravno čisto malo), bom pa še tega menjal, da je pol mir s tem.:BigThumbs:

Mam pa nadomestni avto-mk1 xsaro karavan bencinar... Mam občutek, kot da se v igrački vozim, pa ne da je slab avto, samo občutek v primerjavi z bjondo je takšen (recimo vrata sem skoraj odtrgal, ko sem se vsedu not pa jih zapru):Hammer3:
"Watch this..."

isarajli

Hvala za info. pol ta zadeva res ni nek strošek. še danes grem v akcijo za ležaji.
Menjal bom sam, zaj ,ko so me potolažli ,da ni panike.

isarajli

hehe, sem klical trgovino Avto Vid v Sl.konjice in mi je tip garantiral ,da se garniture ne da več dobit.Sem naročal pri avto Kuk, v ponedeljek lahko prevzamem.

Citroenovc

Jogador - menjaj oba. Razen, če ti tvoj čas in zajebavanje z menjavo še leve strani zelo kmalu v bližnji prihodnosti ni nič vreden.
OK

LP
Primož

Jogador

Citat od: Citroenovc;157331Jogador - menjaj oba. Razen, če ti tvoj čas in zajebavanje z menjavo še leve strani zelo kmalu v bližnji prihodnosti ni nič vreden.

To je plan, pa še ceneje je skupaj, ker je treba itak precej zadnjega konca razdret, tako mehanik. Upam, da ni poškodb na rokah, samo mislim, da še nebi smelo bit tako hudo.:BigThumbs:

@isarajli: ja itak, se absolutno ne da dobit japajade. Èe on nima še ne pomeni, da nihče nima. So tut ratal šalabajzerji eni, še za prodajo se jim ne da potrudit:argue1:
"Watch this..."

Jogador

No mali update, ležaji so ostali zmontirani, ker so po besedah mehanika še povsem ok...
Imam naročene nove gume (Fulda ecocontrol HP), čakam dostavo, potem pa peljem avto na optiko (mi gre na živce, ker je volan malo postrani, če ga pa prestavim za en zob je pa v drugo smer postrani:breaking_pc:), in se ne sekiram do nadaljnega:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

No danes sem imel pota v Šentilj, da je dobila bjonda obdelavo, kakršne pomoje od novega ni videla.
Gospod je že malo v letih, ampak prava zakladnica znanja in izkušenj. Razložil mi je delovanje komplet sistema in vsakega posameznega dela, vse do zgradbe različnih bunk in regulatorja.

Šraufal sem nekaj jaz, nekaj on, odvisno od težavnosti. Je pa preveril in nafilal 5 bunk (aku je glanc nova, nima bit hin), zadnji sta bili nekje na pol, sprednji še kar ok, anti sink skoraj prazna. Zraven je odprl in razmigal zadnji regulator (simpl ko pasulj, če veš kaj narest), pa še vodila razmigal in namazal. Tačas sem jaz z obilo masti obložil zglobe prestavne ročice, pa še zajle ročne namazal.
Sledila je še menjava lhm in čiščenje filtrov (sta bila skoraj čista, sem bil pohvaljen, hehe), pa še ploščice je preveril, pa podvozje komplet (končniki, roke, stabilizatorji-vse ok) pregledal. Svež lhm, zračenje sistema na regulatorju, izmerjena višina spredaj in zadaj je baje kot iz priročnika.
Vmes sva še malo pokomentirala sodobno družbo in slovensko vino, pa še bi lahko, če se mi nebi mudilo. Cena za vse to: 70€...sitnica
Skratka vredno poti na severni konec naše kokoške:emot112:
Avtek pa je baje super vzdrževan/ohranjen (itak, hehe:Hammer3:) in mora služit še lep čas.

Vmes sem pa še @isarajlija srečal in mu prodal gume, pa 2 bunki mi je šenkal (ena je baje hin, druga je še ok-tako pravi majster), ki sta ostali na severu.

Fotk pa ni, ker sem bil do komolcev fsran:take_picture:
"Watch this..."

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Jogador

No bjonda ima nove letne gume, prvi občutki so super (tudi na mokrem), se mi dopade širina alu felten (activia), se zelo pozna na volanu, če malo bolj na ostro ovinek vzamem, pa gume so itak trše kot zimske, in se bočnica precej manj deformira.

Mi je vulkanizer potegnil skoraj cel rob na eni feltni (itak sem jih dal ličarju zrihtat, u nulo so bile zrihtane, jasno ne morejo takšne ostat par dni), izgovor je bil, da je takšne že dobil... Ni pomagalo nič, kar sem rekel... Ma bi ga s pajserjem okol ušes...:argue1:

Sem potem sam popravil rob, minimalno se vidi, pa še to samo od blizu, pa če veš, kaj iskat.

Je pa spet zrak v zadnjih bremzah (zanimivo, v lhm tanku ni mehurčkov, ne glede na to kaj počnem s hidravliko) verjetno-rit skače v luft ko bremzam.
Sumim, da je anti-sink kugla šla rakom žvižgat (pomoje je še originalna, pa nafilana je bila na več, kot je bila nova), pa mi v zadnje bremze dušik spušča.
Bom preveril, če je res, pa nato naročil novo.
"Watch this..."

isarajli

Lepo skrbiš za njo,jaz se pa tolažim ,da nima samo moja neke čudne muhe neprestano :)

Jogador

Jah saj veš kako je, za tolk denarja ne dobim pol tolk avta, prodajat je ne mislim... Saj se tolažim, sam še tole, pa bo mir... aveš kao =)
"Watch this..."

Jogador

No takole je, sem se nekaj dni vozil z drugim avtom po spletu okoliščin, in danes zopet v bjondi...
Z vzmetenjem ni nič narobe, samo moja rit se je razvadila očitno, ker danes se tako lepo pelje avto. Dobrega se hitro navadiš, pravijo:Hammer3:

Pa še en majster je pregledal avto in diagnoza je bila: samo vozi in uživaj.:BigThumbs:
Èez dobrega jurja kilometrov jo čaka redni servis, mogoče bom še sprednje ploščice menjal, samo niso še kritične (praktično skoraj enake kot takrat, ko sem jo kupil-bremzanje z motorjem pa to).

Zdaj pa bo končno čas, da naredim koncertno dvorano iz nje...:gimme_money:
"Watch this..."

Lovro

Lepo, boš fajn musko imel - je pa to res - sčasoma se ti hidro vzmetenje ne zdi več nič posebnega.
Šele ko nekaj časa voziš kak drug avto na fedre in se potem spet vsedeš v hidravličarja, spet občutiš razliko.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)