Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: Lovro;159502Lepo, boš fajn musko imel -

Plan je tak, da mora vsaka kocina pokonc stat, ko bo Bohemian Rhapsody špilal, pa ne zato, ker bo tolk naglas :emot145:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Lovro

Razumem - to sem tudi mislil s fajn musko. :BigThumbs:

Ni bistvena glasnost, temveč glasba v vsej svoji veličini po vsej lestvici tonov, pa 3D zvok ali kako se že reče.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

No, danes sem mislil malo lenarit, pa kasneje en roadtrip do zbilja narest, pa sva se skregala s centralnim zaklepanjem na bjondi.
Jaz sem si vtepel v glavo, da mora bit na javnem parkingu zaklenjena, ona je imela pa ravno nasprotno mnenje.
Po precej prerekanja, mi je dvignila pritisk in sem odprl sovoznikova vrata, ker sem sumil, da bo tam težava (ne dela notranja luč, če samo ta vrata odprem recimo).

No moji sumi so se izkazali za pravilne, en "majster" je rihtal vrata, se vidi že po tem, da so 3je različni vijaki držali gor panel. Kljuka je kar s knipingom fiksirana, od spodaj se vidi, da je bil rob polomljen. Pa konektor, ki gre na samo ključavnico je fiksiran na mestu z dvema knipingoma s strani, in je izgubil stik. :argue1:

Sem samo malo premigal, da dela, in zaprl nazaj, ker nimam koncev, da bi zrihtal kot se spodobi.
Ko bodo prazniki mimo pa grem v nabavo ključavnice s konektorjem vred in kljuke za vrata.
Mogoče nabavim kar cela vrata, če jih kje dobim ugodno.
"Watch this..."

Jogador

No takole, bjonda po 20k km dobila servis, pa še nove svečke.
Motor lepše laufa, tudi bolj odziven je (minimalno, ampak se opazi).
Zraven sem dobil še novo plastično blendo za pred hladilnik, moja je bila polomljena.

Vse skupaj smo zrihtali v naravi, v dobri družbi, prav fino.:BigThumbs:

Na poti tja sem še eno pokojno V6 olajšal za sovoznikovo kljuko in ključavnico z napeljavo vred, čaka na lep vikend, da si lahko v miru do krvi členke zbrusim:breaking_pc:
"Watch this..."

Jogador

No, pa je še en "nepomemben" detajl urejen-sovoznikova vrata.
Sem zamenjal kljuko in ključavnico z "novimi", ker se avto občasno ni hotel zaklenit, pa ni ravno prijetno...

Ko sem zagledal zadevo od znotraj, je postalo jasno, da so v ta avto nekoč poskusili vlomiti, sploh spodnji rob kljuke in pleh okrog je to potrdil.

Sem poravnal pleh, kolikor se je dalo in zmontiral novo kljuko in ključavnico. Ob tem sem si seveda "malenkost" pobrusil členke, ampak sedaj funkcionira, kot je treba, še osvetlitev se prižge, ko vrata odprem, prej se ni.
Bom pa mogoče kljuko vseeno še prilepil s kakšnim dvokomponentnim lepilom, da bo res fiksno na mestu.
Mimogrede sem še sprednje ploščice menjal z novimi.

Na tem mestu bi se pa rad zahvalil konstruktorju "genialnega" sistema ukrivljenih paličic, ki povezujejo vse to: da se mu koruza posuši in naj mu voluharji pojedo vse korenje!:argue1:

Mimogrede, kdo bi šel vlamljat v citroena, sploh pa hidravličarja?
Očitno ne vedo, da nebi s parkinga prišli, ker bi prej nekaj crknilo...:Hammer3:

Ta teden pa akustika, mater traja tole...
"Watch this..."

xantos

Citat od: Jogador;162110Mimogrede, kdo bi šel vlamljat v citroena, sploh pa hidravličarja?
Očitno ne vedo, da nebi s parkinga prišli, ker bi prej nekaj crknilo...:Hammer3:

:emot68:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Jogador

No, akustika je fertik, jasno ne more bit mir ane, dopusti pa to, mamo ja cajt.

Precvikal se mi je kabel za stikalo sovoznikove šipe, zdaj pa ugotavljam, a lahko zraven pridem brez da razrežem gumjasto izolacijo, zadaj se da, ker je 10cm kabla v b stebričku skritega. Je kdo že lotal te kable?

Aja, pa zadnje bremze cvilijo ko sto mater, sem razdrl, spucal vse naležne površine, namazal z bakreno mastjo, isti šmorn. Ploščice pa skoraj nove, diski tudi še čisto ok ...:breaking_pc:
"Watch this..."

Romzi

Jogador

Mah to je skrajna rešitev, zadnje ploščice nimajo 10k (Ate), diski so tudi še čisto dobri...
Verjetno je razlog to, da jih postrani pobira, mogoče bom dol vzel čeljusti pa zbrusil naležno površino do ravnega...
"Watch this..."

gregor

Ah če nebi  zgoraj napisal, da si ščistil vse naležne površine, bi ti že napisali, da je v tem problem.

Še en nasvet, da se ne boš preveč trudil z oksidiranim aluminijem. Zamenjaj čeljusti med sabo, levo daj na desno stran avta in obratno. Luknji za hidravlično cev in odzračevalni vijak sta enaki.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

alesz

CitatPrecvikal se mi je kabel za stikalo sovoznikove šipe, zdaj pa ugotavljam, a lahko zraven pridem brez da razrežem gumjasto izolacijo, zadaj se da, ker je 10cm kabla v b stebričku skritega. Je kdo že lotal te kable?

Podreš tapeto vrat,sprostiš napeljavo in jo iz vrat porineš v pregib.Na del ki je pretrgan prispajkaš vmes 10 cm žice,nato pa en del porineš proti stebričku,drugi del pa proti vratom.Tako dobiš na pregibu novo žico,ki bo zdržala nekaj odpiranj.....

Jogador

Citat od: gregor;163349Ah če nebi  zgoraj napisal, da si ščistil vse naležne površine, bi ti že napisali, da je v tem problem.

Še en nasvet, da se ne boš preveč trudil z oksidiranim aluminijem. Zamenjaj čeljusti med sabo, levo daj na desno stran avta in obratno. Luknji za hidravlično cev in odzračevalni vijak sta enaki.

A sem si jaz nekaj narobe zapomnil, ampak a ni luknja za hidro cev na vrhu čeljusti, torej bo na drugi strani spodaj (govora je o "notranjem" delu čeljusti)? Ali govoriš o menjavi samo "zunanjega" dela čeljusti? Nebi moral potem še cevi nekako prekrivit? To me res ne mika, če sem iskren:breaking_pc:

Alesz, hvala:BigThumbs:
"Watch this..."

gregor

še enkrat preberi.
komplet čeljust iz leve strani daš na desno stran, nič je ne obračaš na glavo. zunanja, torej ravna, neoksidirana stran od leve čeljusti postane na desni strani notranja stran, naležna površina z roko. Še vedno sta obe luknji na vrhu. Le tam kjer je bil na levi strani vijak za odzračevanje, pride na nesni zavorna cev.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Jogador

Citat od: gregor;163358še enkrat preberi.
komplet čeljust iz leve strani daš na desno stran, nič je ne obračaš na glavo. zunanja, torej ravna, neoksidirana stran od leve čeljusti postane na desni strani notranja stran, naležna površina z roko. Še vedno sta obe luknji na vrhu. Le tam kjer je bil na levi strani vijak za odzračevanje, pride na nesni zavorna cev.

Aha, zdaj mi je jasnoi:Hammer3:

Bom pa namazal z grafitno mastjo, sumim, da se bakrena na temu stiku ne obnese najbolje.

Hvala za info, zdaj samo čakam en dan ko ne bo tak peklensko vroče.:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

Malo update-a okrog moje bjonde:
Vsak dan na cesti, vse dela, edino air bag lučke občasno težijo, ampak premigam kontakte, pa gre. Mogoče zlotam vse skupaj, če bom take volje.

Jeseni dobi nove ležaje zadnjih rok, pa da mam mir s tem, potem pa ostane le še sanacija rje zadaj na stiku, na levi strani se začenjajo kazat pikice.:gimme_money:

No pa še čeljusti bom levo-desno menjal ob menjavi ležajev, samo rabim nove bremz lajtenge, ker so zapečene noter, pa jih ne bom več skupaj dobil, ko jih razdrem, že narazen dobit bo veselica.

Sem pa vsak dan vesel, da se vozim na hidravliki, za naše ceste je to zakon.
Aja pa muzika tudi ne škodi, samo zadnjo tablico je bilo treba prilepit brez okvirja, da ne vibrira.:BigThumbs:
"Watch this..."