Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

No sem sicer nameraval predstaviti avtek, pa sem ga itak že drugje, samo naslov mi ni več všeč, saj je ne kupujem več:Hammer3:

Vprašanje, je mogoče, da zaradi mraza (-8°C) zjutraj zaštrajka zadnji regulator višine oz. se avto ne dvigne zadaj?
Drug vzrok mi res ne pade na pamet, regulator je ok, kugle so nove, lhm-a je tut tolk kot treba...:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

GSclub

pri GS se včasih zgodi podobno , samo spredaj. dvigne se, če dam eno višino navzgor, nato pa spustim nazaj na vozno.

Jogador

Citat od: GSclub;120312pri GS se včasih zgodi podobno , samo spredaj. dvigne se, če dam eno višino navzgor, na to pa spustim nazaj na vozno.

Sem tudi jaz tako rešil zadevo, potem je verjetno res samo mraz kriv.
"Watch this..."

firbec

Sem imel podoben problem.

Probaj temeljito očistiti vzvod in vzmet pri regulatorju, ter nato vse skupaj izdatno nasprejš
z belo mastjo. Pri meni je pomagalo.

Jogador

Citat od: firbec;120466Sem imel podoben problem.

Probaj temeljito očistiti vzvod in vzmet pri regulatorju, ter nato vse skupaj izdatno nasprejš
z belo mastjo. Pri meni je pomagalo.

Kako zgleda ta bela mast oz kje jo staknem, al jo ma vsaka štacuna z avtodeli/mazivi?
"Watch this..."

Jogador

No pa je dobila še novo vinjeto.:BigThumbs:

Zdaj pa v lov na letne gume počasi, spotoma pa še nosilce amortizerjev zamenjat...

Je pa dober občutek, par dni je stala, sva xsaro mal terala, sem jo spustil na tla, pa ko jo vžgem pa se počasi dvigne na svojo višino...res je filing, kot da si v ladjici.:emot112:

Še vprašanje, a je mela kakšna xantija spredaj naslon za roko?
Mislim, da sem videl eno fotko nekje, pa bi ga z veseljem imel, če se dobi, dvomim, da bi kakšen univerzalen pasal zaradi položaja stikal za zadnje šipe...
"Watch this..."

ggorenc

Kaksno velikost pnevmatik bos nataknil na svojo Xantijo? Imas tudi homologirano zgolj dimenzijo 185 65 15? Ce ti smem svetovati, vkolikor ne maras divjanja ampak zgolj udobje.. na taksen avto pasejo mehke pnevmatike. Pirelli ali Michelin. Dunlop in Bridgestone imata izrazito trdo bocnico, sploh slednji.

Jaz premisljujem, da bi jo postavil na 195 65 15, ki je prvic poceni in drugic ena najmehkejsih balonov. Na Pirelli P6, ker je avto lahek in je ne bo tako hitro zradiralo, ker je dosti obcutljiva zadeva...

Jogador

Jap po homologaciji je samo 185 65 15, pa se mi zdi zadost mehka, niti draga ni preveč, pa še s homologacijo drugih se mi ne da ukvarjat, ker rabš s feltnami vred homologirat, ne morš z originalnimi druge dimenzije gume homologirat.

Po mojih izkušnjah:
Michelin je top, samo cena je precej zasoljena, samo zdrži pa eno sezono dlje.
Pirelli je zelo dobra, mi pa ni všeč da jo pobira neenakomerno oz zna začet trest, ko se obrablja (rata stopničasta).

Drugače mam pa že izbrano gumo, BF Goodrich G-grip:BigThumbs:
Super cena, odlična guma, zelo dobro drži, tudi na mokrem.
"Watch this..."

ggorenc

Kateri model Pirellija si pa imel? Prvi modeli P4 so imeli strasne probleme s porabo, meni jo je na 1500kg enoprostorcu pobralo po 5.000km - sprednje. sicer pa je Pirelli ita. znamka in je dobro kupiti zadevo, ki ni cisto frisna in so napake v zmesi ze odpravljene.

Jaz bom verjetno kar 195 65 15 vzel in malce tvegal :D

Jogador

Zadnja, ki sem jo vozil je bila P6 (če me spomin ne vara), prvo sezono je bila res zakon guma, nato se pa precej poslabša, sploh je hitro stopničasta ratala, tega se pa ne da s centriranjem uredit (valda težak avto-polo s tono in pol)...:argue1:

Ja js si ne upam tvegat, to veš, da v primeru prometne nesreče (tudi, če ni tvoja krivda) zavarovalnica ne bo plačala polnega zneska, če avto ni po homologaciji bp(sem spadajo tudi gume)?:funny34d:

Drugače pa, če imaš možnost (še kakšen avto, sploh manjši, če te skrbi obraba) preizkusi BF Goodrich G-grip, sam sem bil navdušen, fiat punto se je držal ceste kot gokart... No ja, kolikor se pač lahko punto dobro pelje:Hammer3:
"Watch this..."

dvorjan

Samo res, na gumah, olju in zavorah se ne spara. Kaj bo to enim postalo jasno?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Jogador

Citat od: dvorjan;122002Samo res, na gumah, olju in zavorah se ne spara. Kaj bo to enim postalo jasno?

:emot112:

So me gledali ko da sm z lune padu, ko sem na '93 R5 namontiral nove zimske mišelinke (sem jih dobil nesramno poceni, ampak še vedno 40% dražje kot recimo sava), samo s taistim avtom sem v snegu mirno prehitel kar nekaj x5...
Alpa ko sem v 6 štacunah spraševal, na koncu pa posebej naročil komplet, da sem dobil Ate diske in ploščice za taisti avto (ki ima itak bremze v ku**u, samo na poceni robi pa bolje da ne bremzaš), olje pa vedno Elf competition.

In pol maš mir, ker veš, da so ključni sklopi pokriti, sploh pa gume.:BigThumbs:

Me je zadnjič skoraj odneslo z blondinko, ker je še vedno na gumah, ki so prišle zraven, zato pa vozim še bolj previdno, spomladi grejo pa v smeti, čeprav so še za najmanj 2 sezoni "dobre" (po DOT-u in profilu).:funny34d:
"Watch this..."

ggorenc

Citat od: dvorjan;122002Samo res, na gumah, olju in zavorah se ne spara. Kaj bo to enim postalo jasno?

Jaz nikoli. Sem delal v razvoju v gumarski industriji. :D Za nase velikosti so razlike med top znamko in tretjerazredno zelo majhne.

Goodrich Corp. dobro poznam, koncern Michelin. Tako kot Maxxis in Kelly (ja prav ste prebrali) so podcenjene na stari celini ceprav delajo cisto spodobne modele. So pa bolj heavy duty zadeve. Precej trsa zmes s trdo bocnico in zastarela tehnologija. Kar niti ni slabo, ko gre za zanesljivost (Pirelli in Continental sem preklel, ker sem imel gumidefektov kot za stavo). Odlicne v prvi in drugi sezoni kasneje hitro postanejo plasticne. Sicer pa Michelin in GY se vedno veljata za top kar se tice vlaganja v razvoj in kvalitete. Japonski Bridgestone mu tesno sledi, jaz osebno ga ne maram prevec, ker imajo navadni modeli izrazito trdo bocnico, ostala trojica malce caplja za njimi, Continental, Dunlop in Pirelli.

Zelo pomembno je, da pogledate kje je bila guma narejena. Bolj pomembno od datuma izdelave.

In DOT ne pomeni datuma izdelave pac je kratica za U.S. Department of Transportation (US DOT, UK DfT), kar pomeni, da je guma odobrena za voznjo po US.

ggorenc

Na R5 si v celcu z nalitimi Rotalkami z 11mm profilom preverjeno hitrejsi in prilezes visje kot GY Ultragrip 7+. Celc je tako specificena zadeva, da nobena zimska guma kot jo poznamo v nasem pasu ni namensko narejena za taksne razmere. Vsaj zadnjih 10 let ne vec. Ce pogledas profil, postaja zimska guma pravzaprav guma za dez z dodanimi lamelami (!). Tri skupine zimskih gum poznamo danes> navadne zimske, namenjene 90% plundri, dezju in 10% snegu  (Michelin Alpin, GY Ultragrip 8, Dunlop Snowsport (kaj ima sport skupnega s snegom?! in podobno), zimske - zimske, namenjene 50% sneg, 50% plundra, dez  (Debica Frigo (bivsi GY Ultragrip 3), sava trenta, eskimo 2, Bridgestone pred zadnjo generacijo...vse s knofi namesto smrekic, ker smrekica po snegu odpove) in zimske - skandinavske (Nokian, z zeblji..)

coyote

FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!