Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ggorenc

Aja, BFGoodrich G grip ali nekaj podobnega sem dal na svojo Multiplo, ki je spredaj z dizel motorjem tezka kot prasica. Ker navadne Michelin mi je spredaj pobralo kot za stavo, Pirelli pa sem krpal enkrat mesecno dokler mi ni hotel dati notri slaufa. Ampak sem imel dosti, ce bi hotel slauf v gumi bi vozil traktorsko prikolico. :D Tele americanke pa odlicno opravljajo svoje delo.

Jogador

Citat od: ggorenc;122047Na R5 si v celcu z nalitimi Rotalkami z 11mm profilom preverjeno hitrejsi in prilezes visje kot GY Ultragrip 7+.

Ha to pa potrdim, v cel sneg v konkreten klanec (asfaltiran jasno), za stavo v lokalu: do vrha sta pršla 2 avta, eden je bil Terrano 4x4 na kramparcah, drugi pa Zastava 101 (s fotrom za volanom) na nalitih Rotal:BigThumbs:

Citat od: ggorenc;122047in zimske - skandinavske (Nokian, z zeblji..)

Haha si me spomnil, ko sem še delal pri vulkanizerju, tip dobi iz Nemčije šleper gum, večinoma Conti in Blackstone.
In največji štos: 60 komadov je naročil modela Alaska, pa začnemo mi raztovarjat, pa se men zdi čudno, zakaj majo noter čepe, če pa pri nas to ni legalno... Samo ni noben poslušal, tko da smo mogl najprej raztovort, pol grem js vseen do tipa, mu povem kako pa kaj, in smo pol pa lahko vse nazaj na šleper naložil:argue1:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Jogador

No danes je pa moja blondinka dobila dve darilci:emot112::
Na uradnem servisu sem ji kupil čep za posodo za pranje stekel (prejšnji mi je ostal v roki v več delih, ko sem poskušal dolit vitrex) in original anteno za radio, ker hočem, da je gor original, ne nek ponaredek.
Vse skupaj je stalo točno 10€.:BigThumbs:

Hehe sem pa vprašal za ceno nosilca amortizerja, tko iz firbca: 170€ na komad, pa še delo mora bit zraven, drugače ne dajo nobene garancije na nosilec... No tenkju!:argue1:
"Watch this..."

Jogador

Danes sem blondinko prestrašu očitno, sem ji dolil vitrex, pa se je polulala:Hammer3:

Tako da bo treba spet šraufat očitno...
Tank za vitrex je pod desnim blatnikom (vsaj tam je lulala)?

Pa še vprašanje, ali sta dejanska posoda in cev za dolivanje vitreksa (zgornji del) v enem kosu?

Ker je nehala lulat, ko ni bilo do vrha polno, pa sumim, da se je kaj staknilo samo...
"Watch this..."

Pyr0Beast

Na, vmes je gumjast šlavf, če se prav spomnim
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

No bo treba eno pomladansko preverjanje na bjondi narest...

S klimo je kot kaže vse ok, samo bom verjetno vseeno drug mesec majstru peljal, da mi jo zrihta, da bo zares zrihtano, napolnjeno, pa da mam mir.

Me pa že nekaj časa moti ena malenkost, po prebiranju različnih tem sem pa ugotovil, da je to pač del karakterja citroena-menjalnik.:Hammer3:

No ampak resno, ob prestavljanju ven  iz 1., 3. ali 5. prestave slišim nek smešen cvileč zvok, najbolj spominja na zvok slabo namazanega tečaja.

Menjalnik naj bi bil ok (tako mehanik po nakupu avta), tako da sklepam, da je verjetno kakšen vzvod slabo podmazan ali pa na izhodu...

Zdaj pa upam, da pridem čimprej do dvigala in zadevo preverim, da ne bom kot Tiki končal v drugi prestavi na domačem dvorišču:funny34d:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Vzvodi pri menjalniku oz. tiste puše kjer so ležaji.

Namažeš pa je

Pri ax-u je isto cvililo, pa pri moji tudi. Litijeva mast v spreju fajn pomaga

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;127809Vzvodi pri menjalniku oz. tiste puše kjer so ležaji.

Namažeš pa je

Pri ax-u je isto cvililo, pa pri moji tudi. Litijeva mast v spreju fajn pomaga

Ah potem pa pridem od zgoraj zraven, sploh ne rabim dvigala...
Hvala:BigThumbs:

To ma verjetno vsaka malo bolje založena avto trgovina, se bom kar danes popoldne lotil zadeve, še prej jo pa operem:take_picture:

Edit: urejeno, ne škripa več:BigThumbs:

Vprašanje, kam je (če sploh kam) je priklopljen drugi konec cevke, ki gre ven iz sredine pokrova rezervoarja LHM?
Al je to samo za luft potegnt, da se ne dela podtlak...:Hammer3:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Ene 3 ali 4 komadi so teh puš. En je direktno pod ročko.

Sam moje spodaj nisem mazal ker nimam dvigala, če bi pa hotel priti do teh vzvodov bi se pa moral lotiti mašine s fleksarco. Paca ni ajma 0.

>Vprašanje, kam je (če sploh kam) je priklopljen drugi konec cevke, ki gre ven iz sredine pokrova rezervoarja LHM?

Nikamor. Tisto je če imaš preveč LHM-ja v rezervoarju in nima kam več odteči pa malce pomaga pri tem da ne gre ravno vsaka smet noter. Cev ni nikamor povezana in samo nekam v brezveze visi

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;127899Ene 3 ali 4 komadi so teh puš. En je direktno pod ročko.

Sam moje spodaj nisem mazal ker nimam dvigala, če bi pa hotel priti do teh vzvodov bi se pa moral lotiti mašine s fleksarco. Paca ni ajma 0.

Nikamor. Tisto je če imaš preveč LHM-ja v rezervoarju in nima kam več odteči pa malce pomaga pri tem da ne gre ravno vsaka smet noter. Cev ni nikamor povezana in samo nekam v brezveze visi

Ja sem malo akrobatike zganjal včeraj, pa zgleda, da je zaleglo, bom pa verjetno čez vikend pri fotru kanal odpru, pa gor postavu, da uredim to tko kot je treba še odspodaj...:emot54:

No saj se mi je zdelo, da je samo za kaj takšnega, ampak prvi refleks, ko vidiš cev, ki je na enem koncu prosto po prešernu nekje okrog motorja...:emot62:

Hvala za vse informacije, sej počasi bom pa tudi citroena naštudiral, rabim samo še ključ za svečke (ga bom kar nabavil verjetno, xsara bo tudi dobila nove v kratkem), ostalo sem pa že vse pogruntal:BigThumbs:

Pa še vreme se rihta, se bom končno lahko lotil precvikanih kablov v sovoznikovih vratih, samo ne vem še, če mi bo uspelo brez rezanja gumjaste izolacije, ki prekriva cel šop...:Hammer3:
"Watch this..."

miklavz

Moj nasvet - kot dolgoletni lastnik xantie (dobro, sedaj jo vozi hčerka), prej pa BXa - če te kaj zafrkava pri menjalniku zamenjaj vzvode in puše - niso drage, dobiš pri Avtonovi - poleg Novaka.
Žičke v vratih pa kar poštimaš - prerežeš plastiko pa gre. Le glej, da boš prej vse šraufe odšraufal pa ne se preveč igrat z žičkami za el dvig stekel - tista stikala so blago rečeno "čudna".
pa srečno, moja ima že čez 370 kkm pa nobenga problema.
LPM

Jogador

No danes je bil dan d za zadnja leva vrata, začnem tam, kjer ne gledam vsak dan, če kaj zaj...
Polomil sem stikalo za zaklepanje vrat od zontraj (delno), bom najverjetneje kupil novega, (razen če ima kdo enega na zalogi=)), pa en čep v vratih ni spustil, se je tudi odlomil, ampak itak se ne vidi, niti ne škodi , če ga ni.

Itak sem ugotovil, da je znotraj vrat vse ok, pa smo razdrli še B stebriček, zategovalec pasu ven in Voila! (slika)
Res čudno, da stikalo ni delalo:Hammer3:
Zalotano, izolirano, pospravljeno.

Me je pa razp. zategovalec pasu, ni hotel spustit, sem ga hotel razdret, pa sem odprl napačno stran, je vzmet ven padla:ahh1:

15 minut sem jo nazaj zvijal, da spet dela:breaking_pc:

No jutri pa menjava gum, pa še sovoznikova vrata so na vrsti, da končno zrihtam stikalo lučke, pa še spodnjo pušo menjalnega vzvoda namažem, čeprav nič ne škripa:BigThumbs:
"Watch this..."

Pyr0Beast

To je ABS lampa utripala ?

Kje se je pa drot strgal ? Na voznikovem ?

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;128094To je ABS lampa utripala ?

Kje se je pa drot strgal ? Na voznikovem ?

Tale slika je iz zadnjih levih vrat, ni delal pomik stekla, oz kabel se je držal vsak še na ene dveh do treh nitkah, ko sem ga dobil narazn sta jasno že dokončno popustila.

Sprednja sovoznikova vrata so pa na vrsti, ker ne dela osvetlitev notranjosti, če odprem samo ta vrata, hiter pregled je razkril kar nekaj načetih žic v pregibu.

Abs lampa se mi pa prižge enkrat na tri tedne, pa malo prerukam "zelo kvalitetne" spojke pod sedežem, pa ugasne spet. Bom kar zalotal kable skupaj, ko pride to na vrsto:BigThumbs:

No danes sem opazil, da rit blondinke ne stoji naravnost, leva stran stoji višje kot desna, a je lahko to samo zapacan zadnji regulator ali so to že tisti znameniti ležaji in puše na zadnjih rokah?:ahh1:

Pa zdi se mi, da motor v prostem teku ne teče gladko, se mi zdi, kot da se "zaganja" tam od 950 pa do 1100 obratov, je minimalno slišno, ampak mene zmoti, ker sem preveč natančen za svoje dobro.:argue1:
V planu:menjava svečk in nastavitev vžiga, kar bo moral pač narediti mehanik, ker nimam računalnika.
"Watch this..."

Jogador

A se samo meni zdi, da visi rit na desno, kot da je spustil botoks v desni ritnici?
Je slaba fotka, ampak sem šel preverit z metrom pri prižganem avtu na ravnem asfaltu, je desna stran cca 2 cm nižja kot leva...
"Watch this..."