Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

isarajli

hm, si pa naletel na pravo xantio madona.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Star avto, redni servisi pred mano so se pa pokazali za: olje pa filtre prosm:argue1:
So pa kilometri realni, kar veliko pomeni, kaj je pa 150k za ta motor.

Saj niti ni nekih groznih stroškov, če izvzamem nosilce amortizerja, ostalo je bolj potratno kar se mojega časa tiče, ampak itak imam veselje vlagat v avto, ker ga nameravam imeti do nadaljnega, pa rad sam šravfam po avtu, da je vse po moje zrihtano.
Nato dobi pa še alu feltne (original, če jih bom dobil), pa nov sprednji radio sistem z ojačevalcem vred, takrat bo pa projekt zaključen (sem jo tudi kupil kot projekt, če bi hotel poceni in simpl avto bi ostal na R5):BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ggorenc

Konkretna generalka tega motorja te pride priblizno poldrugega jurja pri popoldancu tako, da je bolje kupiti staro xantijo, ki je sproti vzdrzevana in unicenim motorjem kot obratno. Generalko naenkrat zrihtas in imas potem mir 10 let, tukaj so pa malenkosti v tedenskem planu.

Jogador

Vzdrževane (zares vzdrževane) xantije so redke zelooo... Sem gledal tvojo, ko si jo prodajal (če se prav spomnim), če nebi imel te, sem jo mislil kar kupit takrat:BigThumbs:

No saj ne me narobe zastopit, avto je dobro ohranjen, samo jaz imam višje standarde kot večina za svoj avto in me moti, če kljuka malo postrani stoji, čeravno bo delala še 10 let takšna.
Zato tudi malo več dela v tem avtu, zaradi malenkosti, ki me zmotijo.
"Watch this..."

Jogador

No pa je bjonda nazaj, kako sem jo pogrešal:emot112:

Tehničnega naredila ko šus, edino ročna ni prijela prav nič (dokler mu nisem omenil, da naj proba na sprednjih kolesih).

Zdaj pa v akcijo, začnemo s klimo (pregled+filter+čiščenje), nato zmontiram gumb zaklepa (še enkrat hvala @xandreju), nato pa še lhm menjam pa samo gasaa:funny34d:
"Watch this..."

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

isarajli

mene je pa danes moja pustila na cesti, v dežju...kriva je bila lajtnga iz katere je steklo 2-3 litra olja preden sem ustavil. snel ,nesel do dipa ,ki jih izdeluje, plačal 9€, zmontiral, nalil olje in gas...sam sedaj se pumpa dere tak ,da cel avto ruka. Posušil sem se že.

Jogador

Citat od: isarajli;130528mene je pa danes moja pustila na cesti, v dežju...kriva je bila lajtnga iz katere je steklo 2-3 litra olja preden sem ustavil. snel ,nesel do dipa ,ki jih izdeluje, plačal 9€, zmontiral, nalil olje in gas...sam sedaj se pumpa dere tak ,da cel avto ruka. Posušil sem se že.

Važno da si ti na suhem, pa da plavaš dalje:BigThumbs:
"Watch this..."

gregor

Citat od: isarajli;130528mene je pa danes moja pustila na cesti, v dežju...kriva je bila lajtnga iz katere je steklo 2-3 litra olja preden sem ustavil. snel ,nesel do dipa ,ki jih izdeluje, plačal 9€, zmontiral, nalil olje in gas...sam sedaj se pumpa dere tak ,da cel avto ruka. Posušil sem se že.

Lajtnga za servo volan?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

dexterboy

Da ti bo malo lažje pri duši, peljem jaz mojo danes k Novaku na dolgi most, da pogleda kugle in zamenja zeleno olje. Včeraj sva z mehanikom šla delat tehnični k Španu na Brezovico pa je pred nama bil P406, ki je dobil zeleno luč na izpuhu šele po petih minutah turiranja motorja na 3000 vrtljajih. Potlej je pa priklopil mojo na izpušno cev in sta se kazalca KOMAJ premaknila iz začetne pozicije. Ampak res, prisežem. Jaz sem mislil, da me bo pobralo od smeha. No, potlej pa mučno čakanje na blagajni zaradi nedelovanja "tistih" škatel pod mizo....

Edit: sem spregledal zadnjo stran, tole je odgovor na post št. 50.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

sop

ja, xantija smukne cez tehnicnega kot bi jo namazal, ce oni tam vejo na katerih kolesih je rocna zavora in ce ne iscejo gumba za pozicijo zarometov.

Jogador

Citat od: sop;130751ja, xantija smukne cez tehnicnega kot bi jo namazal, ce oni tam vejo na katerih kolesih je rocna zavora in ce ne iscejo gumba za pozicijo zarometov.

Ja, moja ročna zavora ni hotela prijet sploh zadaj, je bil nek mlad majster...
Pa na srečo je laufala, ko je meril snop žarometov, ker na preventivnem jo je izklopil, pol so pa luči "čist previsoko svetile". Ma nemoj:argue1:
"Watch this..."

dexterboy

Èe je kdaj frcera, moram priti v službo z avtom v center prestolnice. In potlej, ko grem ven iz parkirnega prostora, se vedno najde kdo, ki bi rad zasedel prosto mesto. Vsakč je prvo komunikacija s kretnjami, potlej pa moram prešaltati na verbalni pogovor in povedati, da moram počakati avto, da se dvigne. Ne moreš verjameš, koliko folka ne razume, da se ne delam norca iz njih.... enkrat je ena dama v audiju A4 s krzneno lisico okoli vratu popiz.... in se odpeljala naprej, ni pa hotela spustiti šipe in mi prisluhniti. :funny34d:
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Jogador

Citat od: dexterboy;130757Èe je kdaj frcera, moram priti v službo z avtom v center prestolnice. In potlej, ko grem ven iz parkirnega prostora, se vedno najde kdo, ki bi rad zasedel prosto mesto. Vsakč je prvo komunikacija s kretnjami, potlej pa moram prešaltati na verbalni pogovor in povedati, da moram počakati avto, da se dvigne. Ne moreš verjameš, koliko folka ne razume, da se ne delam norca iz njih.... enkrat je ena dama v audiju A4 s krzneno lisico okoli vratu popiz.... in se odpeljala naprej, ni pa hotela spustiti šipe in mi prisluhniti. :funny34d:

Jah v audiju so dame zelo redke, čeravno zgledajo tako...vsaj moje izkušnje:BigThumbs:
Je pa to z dvigovanjem riti prav fino, se mi je zgodilo v garažni hiši v btc: parkiran čakam, da dvigne rito, ko se začne dvigovati se pa tipu zadaj v avtu (je čakal parking) vedno bolj oči širijo, ko da me bo zdaj zdaj razneslo, hehe.
Poseben avtek tale bjonda ja, razmišljam o nalepki zadaj: Pozor! Èudak v bjondi!:Hammer3:
"Watch this..."

isarajli

moja dobi na rit nalepko : Kriziram.
drgač pa ja, za servo lajtnga je šla.