Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Pyr0Beast

Pomeri kako je ko je dvignjena do kraja
Kako je v višjem položaju
Pa kako ko je spuščena

To če ti visi ko je ugasnjena ni hudega, če je prižgana potem pa požokaj in namaži tisti regulator. To lahko preverjaš samo takrat ko je absolutno na ravnem.

Moja se naprimer popolnoma zravna, kar se riti tiče, pa čeprav je leva guma 5cm višje od desne, če parkiraš na luknji (makedam) pa jo tako pustiš čez noč.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;128380Pomeri kako je ko je dvignjena do kraja
Kako je v višjem položaju
Pa kako ko je spuščena

To če ti visi ko je ugasnjena ni hudega, če je prižgana potem pa požokaj in namaži tisti regulator. To lahko preverjaš samo takrat ko je absolutno na ravnem.

Moja se naprimer popolnoma zravna, kar se riti tiče, pa čeprav je leva guma 5cm višje od desne, če parkiraš na luknji (makedam) pa jo tako pustiš čez noč.

Saj upam na to, da je res samo regulator, sem zadnjič na hitro nekaj vohal tam okrog, pa je zadeva zapacana do amena, samo ne vem točno, kateri del dejansko moram spucat in namazat...

Drugi mesec me čaka registracija in (končno:BigThumbs:) prepis, nato se bova pa verjetno kar do Nemca zapeljala (če še vedno dela?), sumim, da je centralna bunka malo švoh, ker se pumpa prepogosto oglaša, LHM-a je pa dovolj (ga bom pa itak menjal, ko bo ostala hidravlika poštimana), pa naj mi še to zrihta.
Vmes bom pa zraven bluzil, da se še kaj naučim:BigThumbs:

Aja, visi tudi prižgana, v vseh položajih, sem preveril.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Pyr0Beast

Daj preveri če se ti ni zataknil un selenoid, s katerim ecu izbira med soft pa hard načinom.

In tudi če se ti ni - preveri če odpira ventil.

Sem bral po tujih forumih da notri poči ena gumica in zadeva obstoji

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;128522Daj preveri če se ti ni zataknil un selenoid, s katerim ecu izbira med soft pa hard načinom.

In tudi če se ti ni - preveri če odpira ventil.

Sem bral po tujih forumih da notri poči ena gumica in zadeva obstoji

Hm sicer nisem majster, ampak a nimata ecu enote samo hydractive in activa?
Ker moja je plebejska brez Hy...

O katerem ventilu je pa govora, nekaj v/na/blizu zadnjega regulatorja?

Saj pravim, se bom pustil v živo poučiti s strani Nemca, ali pa Novaka, če Nemec ne dela več...

Aja pa hvala za predloge, je dobro vedet da so mogoče tudi drugačne diagnoze, predvsem pa cenejše kot menjava ležajev zadnjih rok:gimme_money:

Mimogrede, ali kdo, ki je te ležaje že menjal ve, približno kakšen je to strošek?

Oziroma, če se dokopljem do dvigala za kakšen dan, je za to potrebno kakšno specialno orodje in znanje, ali se lahko tega lotim z mehanikom, ki se ne spozna na citroene, ali bo samo še slabše?:Hammer3:
(sem bral @garač-evo temo o tem na njegovem bxu, pa tam noter pravi, da je na xantiji zelo podobno)
"Watch this..."

Jogador

No končno imam frej soboto (no po tem, ko staršema skopljem kanal za novo vodno inštalacijo:emot62:), pa lahko spet malo brkljam okrog bjondine.

V planu je odzračitev zadnjih zavor in pregled/čiščenje/lubrikacija zadnjega regulatorja višine.
Vzrok je rahlo dvigovanje riti pri zaviranju in zgoraj opisan položaj zadka.

Ampak najboljše pride na koncu: vse to bom lahko počel v garaži z napeljanimi zračnimi vodi in pravim pravcatim kanalom:emot112:

Bom poročal, če se zadeva izboljša oz če naletim na kakšno mino:Hammer3:
"Watch this..."

firbec

Mogoče res stoji malo postrani, daj prevri na res vodoravnem asvaltu, ker na pesku nikoli ne veš.
A gume imaš obe enako napolnjeni? Kaj pa vpliv polnega tanka?

Kako misliš dvigovanje riti pri zaviranju? Èe močno zaviraš, ti rit počepne, ko spustiš zavoro pa skoraj sunkovito skoči nazaj gor (ko se z sunkovitim zaviranjem ustaviš).

Pa po regulatorju ne šari preveč, dokler dela dela. Mogoče ga za začetek samo z WD-40 našpricas, toliko da stopi vso umazanijo, čez dan ali dva pa dodatno z mastjo v spreju.

Jogador

Citat od: firbec;128622Kako misliš dvigovanje riti pri zaviranju? Èe močno zaviraš, ti rit počepne, ko spustiš zavoro pa skoraj sunkovito skoči nazaj gor (ko se z sunkovitim zaviranjem ustaviš).

Ob pritisku na zavoro mi dvigne rit, konkretno, tudi če je rahlo zaviranje.

Gume so natančno napolnjene, preverjam redno, stoji postrani s polnim in praznim tankom...

No sem bil danes pod avtom, vse okrog regulatorja precej zapacano...
Sem našprical z wd 40 izdatno, pustil nekaj časa, nato pa obrisal in spihal vse okoli (predvsem tisti dve vzmeti sta bili precej svinjski), pa našprical z mastjo v spreju.

Nato sem še odzračil zadnje bremze: res moram menjat lhm, ima barvo motornega olja, še malo na rdeče vleče, me skrbi, da ni kdo v preteklosti slučajno lds not nalil zraven...:Hammer3:
Bom poskusil najprej uno zadevo Hydrarincage al kako že dobit, da mi sistem spuca preden dam not svež nov lhm...

Bom pripel še fotke, ko bom lahko, imam dve vprašanji za majstre.:take_picture:

Aja posledica tega je, da mi rit nič več ne skoči pokonci, ko pritisnem bremzo, čeprav se mi vseeno zdi, da sprednji konec počepne malo bolj kot zadnji, ampak je itak težji, pa še večja zavorna sila je tam...

Zaenkrat sem zadovoljen, plujemo dalje:BigThumbs:
"Watch this..."

andraž

Èe že samo zamenjaš LHM in sčistiš filter bo razlika že občutna.

Jogador

Citat od: andraž;128639Èe že samo zamenjaš LHM in sčistiš filter bo razlika že občutna.

Lhm imam že naročen, samo še eno popoldne fraj rabim, drugače pa čez vikend.:BigThumbs:

Moram pa priznati, vedno bolj mi leze pod kožo hidravlika v tem avtu...
Včeraj sem prvič po dolgem času zavil dol z avtoceste in šel domov po regionalki, ki jo poznam...čista zmaga, edino volan ima malenkost premalo občutka za moj okus, podvozje je pa zakon, čeprav gume niso ravno top:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

No še obljubljene fotke izpod avta.:take_picture:

Barva lhm-a v sistemu je vidna iz slike regulatorja, sklepam da je to povratni vod do rezervoarja, ker ni visokotlačna cevka...

Stik zadnje roke, precej masten na obeh straneh, čeravno se mi ne zdi, da bi kolesa stala postrani...

Je to znak dobro podmazanega ali odpovedujočega ležaja?:Hammer3:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Tole zgleda malenkost preveč mokro za olje

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;128837Tole zgleda malenkost preveč mokro za olje

Gre na tehničnega, nato pa h mehaniku na diagnostiko in morebitna popravila...

Tebi sem pa dolžan pivo ali dva ob vseh koristnih nasvetih:BigThumbs:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Jogador

Citat od: Pyr0Beast;128971Sporoči, kaj bo :)

Jutri gre avto v shrambo za nekaj dni, upam, da ne za več kot dva tedna...:argue1:

Èakam odločbo, da ga končno lahko prepišem nase, do takrat bom pa nabiral konce na kup (kljuka, stikalo, nosilci, lhm, baje lambda nekaj zafrkava...), na drug kup pa evrčke za tisto, kar sam ne morem narest.:gimme_money:

Bo tema malo mirovala, za spremembo:AngelPray:
"Watch this..."