Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

No tole me je pa doma čakalo, kaj vse se najde na e-bayu, če imaš malo sreče.

Delujoča daljinca za mojo, ta od xsare je bil pač zraven (če kdo rabi, naj bi deloval, prodam jeftino).

V drugi pošiljki pa samo ključek z elektroniko vred (nov, še nekodiran).
Zdaj pa lexio dobit, da daljinca sparim, za transponder bom pa profijem pustil, da zrihtajo.

Končno bom prišel do rezervnega ključa, če bo vse posreči celo daljnica :BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Citroenovc

A Xsara ma tudi takega?
Ker drgač zgleda tako kot moj (se pravi od C5 II).
OK

LP
Primož

Jogador

Ja Mk2 Xsara ima tak daljinec, vsaj tisti 2 ki sem jih jaz vozil...

Èe paše pa na C5 pa ne vem, ampak ponavadi je s temi daljinci tako, da če zgleda enako, potem paše, kolikor jaz vem.
"Watch this..."

Jogador

No danes le bil D dan za bjondo, sem celi familij menjal gume, pa je še ona na vrsto prišla.
Letne fulda so bile nove, zadnje so še vedno kot nove, sprednje imajo nekje pol mm obrabe, pač...ovinkasta cesta in težka noga :)
Bremze so ok, dolil sem pol deci LHM, pa še feltne sem zrihtal, ker sem ravno še vreme ujel, da gredo lepe v hrambo.
Pa še before/after fotke, da ni samo tekst:take_picture:
"Watch this..."

Jogador

Na, danes sem šel nabavit novo spalnico, pa so bile njihove ocene o količini materiala "rahlo" netočne, zato sem šel brez strešnih prečk, hlod:Hammer3:

Problem je bil predvsem v omari (225x210cm) pa še dvojna postla je zraven, pa ni preostalo drugega, kot takole.:take_picture:
Aja pa še odbojni jopič je bil čez med vožnjo=)

Brez problema prišel domov, enkrat vmes sem ustavil pa preveril gurtno, pa celo pot se mi je smejalo, da mam hidravliko.
Zaradi blaženja neravnin, da višine naložene riti ne omenjam, ni bolšga :BigThumbs:
"Watch this..."

Mike666

tak sem jaz v mojo ex xantio naložil colo kopalnico.

Jogador

No kot vse kaže, se bova z mojo bjondo morala pogovorit o razhodu.

Se mi prikazuje opcija za en avto, ki tudi spada med moje dolgoletne želje, zelo ugodno, pa še kilometrina se mi bo povečala precej v kratkem.

V roku enega do dveh mesecev bo verjetno avto naprodaj, čeprav mu ne manjka nič.:Hammer3:

Itak vem, da so časi obupni za prodajo, sploh pa bencinarja s hidravliko...

Bo pa na voljo z 2ma kompletoma gum na feltnah (letne so stare eno sezono, zimske vozim zdaj drugo sezono), po dogovoru ostane noter lahko tudi akustika, jasno za drugačen denar.
V planu sem imel obnovo komplet bremz (saj niso še slabe, samo me moti škripanje zadaj, ker jih postrani pobira, potem bi pa zraven še sprednje zamenjal, da mam mir), ravno sem kupil nove zadnje diske in ploščice, jih dam zraven z avtom pa je.
Vmes bom še en mali servis naredil, ker je že 14k od prejšnjega. Pa še centralno bom končno zrihtal, ko je vreme.

No skratka, če bo kdo rabil ohranjeno xantijo (zunaj ma buške, noter je lepa =)) za ugodno ceno, se lahko kaj zmenimo.:BigThumbs:
Ma pa zdajle 197k km, realnih.
"Watch this..."

xantos

Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

Čojko

Pregledal vseh 204 postov, pa nikjer nobenih pametnih slik bjonde,...
Daj malo bolj detaljno poslikaj in objavi. Tudi pomanjkljivosti.

Jogador

OK poslikal jo bom, ko bo vreme oz priložnost, hodim ponoči od doma in domov.

Pomankljivosti lahko napišem tukaj:

- zadnje bremze škripajo (napisal post višje zakaj)

- CZ ne dela daljinec (vezje šlo), imam drugega, samo sprogramirat moram

- zadnje desno kolo je par stopinj na noter postavljeno (verjetno ležaj), ne pobira gume, ne poka, ne vpliva na vožnjo, zato še nisem rihtal-po posvetu z mehanikom, mislim, da je napisano v enem postu
- levi prag na spoju zadnjega blatnika (standardno mesto) začenja kazat prve pike rje

- nosilci amortizerjev še niso bili menjani-tudi po posvetu z mehanikom, da še ni krize. imam drugače 2 pripravljena za obnovo (sem mislil v litvo poslat Elastomer-u ali pa it na Hrvaško), lahko dam zraven.

- buške in praske s parkirišč primerne letom in km, zadnji levi bok ima vdrtino že od prejšnjega lastnika, pikice od kamenčkov po havbi.

Aja poraba: težka noga: 8,5-9 (v mestu lahko tudi 10, če gremo v skrajnosti),
umirjena vožnja (AC do 130) cca 7,5-8 na 100.

Slike pa ob priliki:BigThumbs:
"Watch this..."

skrt3

kako pa zgleda tale akustika :) sploh cenovno... ker po mojem je karkoli boljše od tega, kar imam trenutno noter

lp

Jogador

skrt, imaš temo v delu akustika: akustika v xantiji, tam je nekaj napisano, na hitro:

Dvosistemci rainbow el.c6.2 spredaj
V prtljažniku Rainbow hammer 10" bas v kompresiji
4-kanalni ojačevalec Crunch GTX4600, (če se ne motim, nekje 4x 80 RMS), dva kanala spredaj, zadaj v bridge-u poganja bas.
Aja pa na pioneer radio z dvojnim RCA izhodom je vezano.

Cenovno je bilo kar drago (skupaj z vsemi kabli in materialom, brez radia) je bilo cca 500€, ampak špila pa super (brez nabijanja, pr men se Bohemian Rhapsody vrti).
Najraje bi prodal z avtom vred, za šenk zraven ne dam, raje premontiram v naslednjega alpa shranim. Lahko pa vzamem ven pa prodam posebej, cena bo pa po dogovoru, stem da je amp še eno leto v garanciji, zvočniki pa tudi še nekje pol leta.

Ja, original ozvočenje pa ni vredno tega naziva v xantiji :)
"Watch this..."

skrt3

OK, sem razumel vse... se bolj nagibam k varianti 4x zvočnik preko ojačevalca, radio načeloma že imam.

brezveze, da ti razdiram komplet, pa še najboljše, da gre kar z avtom :)

hvala za info

P.S.: si bom prebral tvojo temo, da ugotovim, kako je z avtoakustiko v xantii, lp

xantos

Vsi bežijo od Xantij, nekateri pa še kar ne obupamo... :Hammer3:
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)