Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Dragan3

sam poglejte obstajamo patud taki ki sami servisiramo svoj avto sami popravljamo. jst naprimer  zdej ze drugo leto vozim xsaro 1.6i  1998 naletev sm res na lukno brez dna sm po enem letu pa pou sm zafilu to lukno, na avtu je menjano skoraj use le še zadnji most pa bo pika na i. na žalost pa bo treba mal avto zamenjat zato bo kmalu šla u prodajo. edino kar je nihče več ne gleda kaj use je bilo uloženo u avto... ampak usi gledajo le letnik ter prevozene kilometre ter zbijajo cene.

Pyr0Beast

Vzdrževati moraš v bistvu popolnoma vsako vozilo.

Stroški le tega pa so načeloma mnogo nižji od stroškov registracije, cestnin, taks in vinjet

Za po mestu in tistih par km do trgovine je čisto vseeno kaj furaš, samo da se premika.
Èe hočeš pa malo komforta pa boš venomar moral več odštet.

Hidravlika je taka da je vzdrževanje 'simpl'
Èe je zadeva porihtana ne rabiš skrbet, pri menjavi vedno ohraniš prejšnje udobje podvozja

Možno je da so se mi samo navadni amortizerji zamerili, samo po 20h letih dobit ekvivalent zluftanim originalom in pričakovati da bo zadeva lavfala kakor mora....

Xantija je za ta denar kakor jo dobiš - čisto soliden avto.
Precej komforta za majhen denar - je pa res da ni avto 'nov', števci so 'za časom'
Npr. novejše xare imajo IMO malenkost všečnejši števec ampak to je zadnja stvar ki bi me matrala.

Stane tam nekje ko clio s tem da dobiš precej več prostora pri nogah in udobja pri vožnji
Ko se vsedeš v en tak mini avto imaš občutek kot da vse skupaj ni 'nič'. Povsod sama plastika, minimalno blaga. Minimalno zvočne izolacije. Vrata taka da jih že s pogledom zviješ, zici ranga zica na beciklu ali pa klopce v cerkvi, rob okna tak da se gor porežeš, kaj šele da bi se naslonil.
Ko jih imaš pa 5 v avtu pa lahko dobiš kolena v hrbet če nočeš volana v naročju držat.

Novejši letniki cliota (2006+) so že nekako solidne zadeve. Se vidi da s alu folijo niso mogli več vrat delat in imaš kaj za prijeti.

Še vedno pa vse to ne moti niti približno toliko kot npr. kakšen 'čriček' v avtu
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

psihopat100posto

Citat od: ggorenc;137764Sem, poleg ostalih avtomobilov. Imam 4 pri bajti. Se bom pa malce obregnil ob tvojo bivso xantijo, ki sem jo imel in zanimivo zbijanje kilometrine... sem mislil, da bomo forumasi malce bolj posteni, ane? Vsaj to je bistvo foruma. No nisem izgubil dosti, je pa nekaj akterjev kar nekaj kredibilnosti in Slovenija je majhna.

poslušaj ti, če imaš meni kaj za povedat povej če ne ne mešaj dreka, za omenjeno xantijo ki si jo kupil od Lugra in ki jo je on kupil od mene pred tem si mi pisal sporočila in dobil si vse odgovore od mene poštene in točne, ko sem jaz kupil omenjeno xantijo jemela vse servisne listke za nevem kolko let nazaj, v mojem lastništvu(1.leto) pa je bil opravljen 1 X mali servis in zamenjana kuplunga, to vse si zvedel od mene v sporočilih.....
Ko sem jo jaz kupil 04.05.2009  pri AvtoMerkur-LJ je imela 123100km, sem pogledal na garancijski list, ki sem ga dobil zraven ob nakupu, moja draga je prevozila z njo ca.10Kkm, naprej prodana 31.07.2010.  Lugr pa jo je prodaja naprej januarja 2012 z 169000 km.
Tak da še enkrat te vprašam , kaj te muči, pa res Slovenija je majhna, ni daleč iz Prekmurja na Gorenjsko....
lp

andraž

frodo1

So vroči dnevi, pa bo nevihta, :emot160:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

lugr78

Citat od: ggorenc;137764Sem, poleg ostalih avtomobilov. Imam 4 pri bajti. Se bom pa malce obregnil ob tvojo bivso xantijo, ki sem jo imel in zanimivo zbijanje kilometrine... sem mislil, da bomo forumasi malce bolj posteni, ane? Vsaj to je bistvo foruma. No nisem izgubil dosti, je pa nekaj akterjev kar nekaj kredibilnosti in Slovenija je majhna.

To pa tudi mene zanima kaj s tem misliš.Pri nakupu avta si dobil vso dokumentacijo skupaj z računi.Računi so od nove naprej, v servisni knjigi so žigi, zraven računi z servisnimi nalogi, vse je dokumentirano. Kaj točno te moti ?!!
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

Jogador

Zdaj bo fajt okrog avta, ki ga nima več nobeden od akterjev...:bombs: Lahko to prestavimo v drugo temo?
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Jogador

No, pa sem končno prišel do svoje active...hehehe.:emot112:

Sicer feltne niso nove, sem jih pa dal malo polepšat, ampak se mi zdi, da avto precej bolje zgleda:take_picture:
"Watch this..."

Tiki

Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

psihopat100posto

ggorenc je očitno brez jajc, da nekoga javno nekaj obtožuješ pol pa ......, pa naj moderatorji tudi to pobrišejo če nimajo drugega dela! heh
lp

garac

@psiho, a so ti mar kdaj že pobrisali kak post? Èe se obnašaš pravilom foruma primerno, potem kolikor ni problema.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Jogador

No, malo update-a okrog moje activie.
Danes ob prepisu (formalnem, avto je moj že nekaj časa, hehe) sem jo malo bolje zavaroval (še stekla in luči), še vedno je zelo ugodno zavarovanje za toliko avta.
Hidro pumpa ni videti, da bi spuščala, še vedno je suha, odkar sem jo obrisal, mislim da edino malo mezi na stiku gumjaste cevi na pumpi, bom samo objemko zamenjal oz malo bolj zategnil.
Poraba zadnjih dveh tankov je 7,5 l na 100 km, vožnja 70% relacija, do 20km/h nad omejitvijo, zelo ugodna se mi zdi.
To je to, plujemo dalje!
"Watch this..."

Jogador

No, še en mini update, xantija še vedno prede, čez vikend je dobila kompletno čiščenje (slik ni, ker me je dež prehitel), posledica tega je, da so se spet prižgale lučke za airbage, ampak so danes zjutraj že odnehale po malo prepričevanja. :breaking_pc:

Je pa dobila tudi nove zimske gume, BF Goodrich, sem jih imel priložnost že voziti, pa so se super obnesle, sploh na mokrem, pa še drage niso (54€/komad).
Tako da jih bom ta teden zmontiral na feltne, potem pa čakam, da bo dovolj mraz, da jih prešravfam na avto.:funny34d:
"Watch this..."

AgitatoR

Zdej si pa frajer k maš lih take feltne k jst. :) Moje bodo za pozimi.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

Jogador

Citat od: AgitatoR;142842Zdej si pa frajer k maš lih take feltne k jst. :) Moje bodo za pozimi.

Mislim, da sva jih celo od istega človeka kupila:BigThumbs:

Meni jih je škoda za pozimi, bodo kar železne gor...
Sem pa te alu že opraskal, sem moral na hitro zaviti v pločnik, drugače bi "opraskal" komplet sprednji del...:argue1:

Pa mini update, sem bil prepričan, da sem ob zadnjem nepredvidenem zaviranju (iz cca 130 na tam nekje 20 km/h) zakuril ploščice, ker je avto tresel ob zaviranju. Sem pa po nasvetu očeta šel najprej malo zategniti sprednja kolesa, saj naj bi ta sorta vijakov bila občutljiva na izredno močno zaviranje (naj bi se znali malo odtegniti).
Rezultat: avto je zopet miren med zaviranjem, ni šans, da bi sam pomislil na kaj takega:emot112:

Zadnje ploščice so pa boge, sem jih nabavil nove za 20€ Ate, smešno poceni.:BigThumbs:
"Watch this..."