Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Sam si v ženini Alfi ne upam predstavljati 500 km udobja. Zdrži pa tako relacijo vsak normalno vzdrževan avto. Tudi 34 let stara Dijana, ki ni zgrajena kot tank. To so bili drugi časi in kar ni, tudi ne crkne.

Tiki

Jaz sem s svojo Xantio naredil 700km praktično v šusu, brez kake strašne utrujenosti... Samo zame je še zmerej Evasion zmaga za dolge fure :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Lovro

Citat od: ggorenc;137422Ne govori, nekateri rabimo avto vsakodnevno in nimamo casa, niti znanja, sami sraufat vsak dan avto 1h preden ga rabim. Odlicnih xantij ni vec. Jih je povozil cas. Zal ni to volvo 240, ki delujejo se danes brez vecjih posegov ampak instant izdelek, ki ga zauzijes, porabis in izvrzes v nekaj letih. Enostavno ni racunice.

No ja, jaz se s tem niti pod razno ne bom strinjal. Meni je moja xantia služila 100%. Tudi kupec moje xantie je bil zadovoljen z njo, menjal je le ročico žmigavcev (avto je bil star 12 let).
Pa nobenih kapljic olja okrog pumpe ni bilo, pravzaprav bi lahko avto parkiral na belo preprogo, ker nikoli ni bilo niti kapljice pod avtom.

Res pa je, da je bila moja xantia vzdrževana po PS-u, brez kakršnega koli improviziranja ali bližnjic.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Citat od: Lovro;137662No ja, jaz se s tem niti pod razno ne bom strinjal. Meni je moja xantia služila 100%. Tudi kupec moje xantie je bil zadovoljen z njo, menjal je le ročico žmigavcev (avto je bil star 12 let).
Pa nobenih kapljic olja okrog pumpe ni bilo, pravzaprav bi lahko avto parkiral na belo preprogo, ker nikoli ni bilo niti kapljice pod avtom.

Res pa je, da je bila moja xantia vzdrževana po PS-u, brez kakršnega koli improviziranja ali bližnjic.

No o tem govorim, če bi xantije vsi redno in pravilno vzdrževali, potem bi še vedno bile super, realnost je pa drugačna...
Moja je bila servisirana sicer redno, ampak očitno ne dovolj natančno (al sem pa jaz preveč picajzlast:Hammer3:).
Je pa v moji lasti dobila samo najboljše, ker jo nameravam obdržat nekaj časa.:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

sop

moja je bila ok.

Jogador

Citat od: sop;137666torej sem bil kar razocaran nad ponudbo 10let starih X2 modelov, ko sem jih iskal dober mesec nazaj.

Saj sta ene dve na netu že več kot leto, ena je vzdrževana, z računi, samo je cena takšna, da te na rit vrže, hoče 2.300 zanjo (začetna cena je bila mislim da 2.700€)...:argue1:

Pač star avto, folk noče več vlagat vanje, pol se pa vozijo, do prve resne okvare, pa na odpad...
"Watch this..."

ggorenc

Tako je. Citroeni so ze tako podcenjeni avtomobili, hidravlicarji toliko bolj. Avtomobili so poceni, celo manj kot twingo in clio isti letnik?!?!?  in ljudje razmisljajo, da vzdrzevanje takisto. Tezko je najti avto, ki je vzdrzevan kot se spodobi in zato tudi dobri primerki vcasih stanejo poceni in obratno. Na forumu se marsikaterega hvali, ki se potem izkaze za tako-tako.

Na avtonetu se prodaja vsaj se en, ki je zelo dober.

ggorenc

Citat od: psihopat100posto;137637pa bolečin v hrbtu si pozabil, če si še pri fiatu!heh

Sem, poleg ostalih avtomobilov. Imam 4 pri bajti. Se bom pa malce obregnil ob tvojo bivso xantijo, ki sem jo imel in zanimivo zbijanje kilometrine... sem mislil, da bomo forumasi malce bolj posteni, ane? Vsaj to je bistvo foruma. No nisem izgubil dosti, je pa nekaj akterjev kar nekaj kredibilnosti in Slovenija je majhna.

ggorenc

Citat od: Lovro;137662No ja, jaz se s tem niti pod razno ne bom strinjal. Meni je moja xantia služila 100%. Tudi kupec moje xantie je bil zadovoljen z njo, menjal je le ročico žmigavcev (avto je bil star 12 let).

Sem verjetno takrat naredil napako.

Lovro

Èe je xantia sproti in redno vzdrževana, so stroški vzdrževanja zelo nizki. Kot primer - redni servisi za Golfa III in Boro, so bili dražji.

Je pa problem, da ko so avti starejši, jih marsikdo manj vzdržuje in ko ga prodajo, naleti novi lastnik na jamo brez dna. Ampak to po mojem itak velja za vse avtomobile.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Citat od: Lovro;137795Je pa problem, da ko so avti starejši, jih marsikdo manj vzdržuje in ko ga prodajo, naleti novi lastnik na jamo brez dna. Ampak to po mojem itak velja za vse avtomobile.

Eh menda ne, vag-a nabaviš 10 let starega, pa voziš 10 let samo z oljem in filtri... Pa prodaš naprej kot odlično ohranjenega :BigThumbs:

Je res, vsak kvalitetno vzdrževan avto je dokaj nizek strošek, ampak tisto flikanje pred prodajo, tisto je ponavadi drago za novega lastnika...:argue1:
"Watch this..."

isarajli

no, pozabil sem napisati ,da ima audi za sabo realnih 420.000km, nikoli šparan, vleka prikolice je skoraj vsakodnevna, 500km dnevno je zanj krajši izletek, praktično ima še vse original dele, razen omenjenih po 8 letih..., vsaj polovico ali več km je požiral rdečkasto "nafto", če bi preračunal prihranek med bencinom ,ki bi ga xantia porabla...uf, imam še v dobrem kakšen vztrajnik itd.
Ne da bi si privoščil hvalit krogece na tem forumu , povem pač realnost.
Xantie sem vozil dolga leta, ene dobre ene mal slabše. Še vedno sem mnenja ,da je to eden najboljših citro avtov, a jih je res že čas povozil.
Vsake oči imajo svojega malarja, a meni xantia deluje že preveč zastarana (zunanja oblika) Oprema je sicer za tista leta dobra, za današnji čas ji pa že manjka marsikaj.
Da bi vložil 1000€ v avto ,ki ga nato lahko prodam za 500€ -če imam srečo, se mi pa tud zdi neumnost..edino če bi ga imel namen vozit še en čas, ampak ,ker mi poraba goriva ni dala spati, je morala od hiše.
Xantia in ostali starejši avti, so pač padli v obdobje, ko se ga splača kupit za 300-500€, ga vozit dokler gre, kakšno malenkost še mogoče vmes porihtat, ko pride do resnejše okvare pa vržeš vstran!
Zakaj je lažje dati za popravilo 1000€ na avto ,ki je vreden 10.000, kot na avto ki je vreden 500€ ? Še sam ne vem čist dobro.
Sem zabluzu? Ni čudno, prehlad dela svoje :)
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

garac

tokrat pa se strinjam s teboj, če nisi res nek fanatični ljubitelj hidravlike, pa še ta je v novejših avtih, senca tiste iz ds in cx. Dvomim, da bo xantia kdaj nek zbirateljski avto, najbrž jo bo fajn pogledat čez par let na cesti, pa si boš rekel, tudi sam sem imel tak avto, kar dobro je služil, tako, kot danes večina reče za ami, spaček itd.
Še naš nekadnji moderator Deyo, ki je bil superdruper fan svojega hidravličnega vozila je pred leti sprevidel in si omislil čudovito Sead Aletjo XXL
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sop

Citat od: isarajli;137797Vsake oči imajo svojega malarja, a meni xantia deluje že preveč zastarana (zunanja oblika) Oprema je sicer za tista leta dobra, za današnji čas ji pa že manjka marsikaj.

meni pa se ta sportrno elegantna oblika se vedno izredno dopade, le notranjost je malo zastarana (mislim le na sredinsko konzolo s prestavno rocico). od opreme pa nic vec ne pogresam.
njegov naslednjik C5 I je kot korejska klobasa z babjo notranjostjo, C5 II v zunanjosti malenkost boljsi, ampak so to se vedno krave.
III-jka je vpadljiva, notranjost so dobro porihtali ampak ima zame prevec novodobnih priteklin kar bomo videli kako bo to na dolgi rok.

Citat od: garac;137800Dvomim, da bo xantia kdaj nek zbirateljski avto, najbrž jo bo fajn pogledat čez par let na cesti, pa si boš rekel, tudi sam sem imel tak avto, kar dobro je služil, tako, kot danes večina reče za ami, spaček itd.

tudi sam mislim, da to ne bo kot serija A.

Jogador

Citat od: sop;137802tudi sam mislim, da to ne bo kot serija A.

To se pa povsem strinjam, je pa res, da je mene xantija še dodatno navdušila nad citroeni, posledično si želim najti nekje enega spačka (pač podrtijo, za začetek), da bi ga porihtal in vozil poleti... Pobožne želje:gimme_money:
"Watch this..."