Moja Xantija a.k.a. spaceship

Začel/a Jogador, Januar 16, 2012, 07:57:10 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Točno, ti maš take, k jih gigo išče za svoj plaisirko.
Napiši mu zs, ziher jih odkupi, ti pa pežotove gor pa je:BigThumbs:

Pežo znak pa vržeš dol, pa zakitaš vtore, preštrihaš, pa nalepiš gor en lep citroen 3D logotip:emot112:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Jogador

No tako, activia feltne so doma, sem jih pa poslal na manjšo lepotilno kuro, da se površinske praske zrihtajo, sem mislil, da bi jih speskal pa prebarval, samo mi je rahlo škoda toliko denarja dat v feltne:gimme_money:

V sredo gre avto na servis (olje, filtri, lhm...), da mi majster preveri, če je vse bp...prvič da si ne servisiram avta sam (naprej ga bom sam, to je nekako nulti servis, ker ga ob nakupu nisem delal, saj je bil narejen pred pol leta pri istem mehaniku):BigThumbs:

Je pa @gregor povedal, da bi bilo fino zamenjati o-ringe na pumpi, eden malo pušča očitno...
"Watch this..."

Jogador

No, danes sem frej, pa sem si vzel čas za bremze, da ne bo rjavina ven sekala, ko zmontiram activia feltne.
Pripomočki: rokavice, dvigalo, žična krtača, vrtalnik z žičnim nastavkom, ploščat izvijač, stisnjen zrak za izpihavanje, brusni papir, maskirni trak, nitro in krpa, en izvod slovenskih novic in seveda barva (sam sem uporabil toplotno obstojno srebrno barvo v spreju, naj bi držala do 650°C:BigThumbs:).

Vse skupaj je trajalo slabe 4 ure, predvsem zato, ker se barva suši cca 1 uro, nato pa jo toplotno fiksiraš (jaz sem jo z vožnjo na Trojane in nazaj:funny34d:).

Nato sem še vijake očistil rje, verjetno jih bom pa tudi pihnil z barvo, čeravno ne bo zelo obstojno...
No spodaj pa nekaj slik, prej, vmes, potem; pa ena mična gospodična se mi je prikradla zraven, sem pravkar opazil:Hammer3:
"Watch this..."

Lovro

Citat od: Jogador;136137...pa ena mična gospodična se mi je prikradla zraven, sem pravkar opazil

Aja, jaz sem pa mislil, da morajo ravno zato biti Slovenske novice...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Jogador

Citat od: Lovro;136138Aja, jaz sem pa mislil, da morajo ravno zato biti Slovenske novice...

Haha, to je bil prvi časopis, ki sem ga našel doma, naključje je hotelo, da je takole ratalo...
"Watch this..."

Jogador

No včeraj sem malo računal, koliko me je do sedaj stala moja bjonda (brez nakupa in goriva).

Ob nakupu sem menjal zadnji dve bunki (120€ z delom vred), sta bili povsem fuč, pa osvetlitev v armaturki je bila samo za podnevi dobra (3€ za žarnice). Prejšnji teden pa je prišel na vrsto redni servis (filtri (olje, zrak, gorivo, klima) in menjava LHM-a, delo)-brez računa je mehanik vzel 100€, sem pa prištejem še nakup olja-30€ in lhma-36€. Pregledani so bili nosilci amortizerjev, po ugotovitvah še niso slabi, pa bo vseeno menjava v roku 2-3 mesecev-preventivno.
Aja pa nabavil sem activia feltne (110€), samo to ravno ne šteje pod nujni strošek, hehe:Hammer3:

Pod črto nekje 400€, kar se mi sploh ne zdi veliko, glede na udobje, ki ga avto ponuja v zameno.

V načrtu je menjava centralne bunke, že omenjenih ploščic in nosilcev amortizerjev. Na hitro tam nekje 300€, tudi ni tako grozno. Pa obvolanske komande, ko jih dobim. Pa menjava o-ringov na pumpi. Sčasoma pa še ležaji zadnjih rok, za to pa cene nimam, razen na uradnem servisu, samo nimam sončarice, da bi tja peljal (500-600€:argue1:)...

Poraba se giblje tam od 7.7l (relacije, vožnja po omejitvah) pa do 8.7l/100km, če je več mestne vožnje pa težja noga (gremo tudi 190 ob priliki). Se mi zdi zelo spodobno, pa sem daleč od počasnega šoferja.
Motorček lepo prede, vžiga takoj, edino kakšnih 10-20 konjev bi mu še privoščil (pa bo moral eden za volanom zadostovati:Hammer3:).

Skratka, z avtom sem zelo zadovoljen, in se bova družila še naprej:BigThumbs:
"Watch this..."

Lovro

Sicer te bo koštalo 2/3 vrednosti avta, ampak če ga misliš imeti dlje časa in če ti bo dobro služila, to res ni neka investicija, sploh v primerjavi, da bi kupil nov avto.
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Lovro

Citat od: Jogador;136851...nabavil sem activia feltne...

He he, prav zabaval sem se pri tem... Simpatična fora... :BigThumbs::emot112:

Kaj vse se da narediti iz mleka, he he...
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

Xandrej

Sicer stylam te čerljusti ohoho let pa bi vsem dal en nasvet:

Vse kar je treba naredit: vzami eno ''drot piršto'' po slovensko... Žičnato krtačo pa potegni dol kar se da potegnit, sploh če to delate prvič kjer je rje gor kar nekaj. Potem to dol spihajte ali pa ščistite z bremzsprayom nato pa z barvnim sprejom pošpricat kar se da. Nič ni treba abdekat diske pa to ker ko prvič zabremzate gre ta barva iz diskov dol. Barva splaya po želji. Nekateri dajejo v črno nekateri na srebneo nekateri pa v druge barve.

Ker vidim zgoraj rec. na sliki si pošprical zav. čerljust ostalo pa pustil v rji. Pošpricaš disk, naleg felne pa vse. Naleg felne nato ščistiš dol kolo gor pa gremo... Zadaj pa si naredil vse ampak pustil rjo na disku gor.

Lp

Jogador

Citat od: Xandrej;136855Sicer stylam te čerljusti ohoho let pa bi vsem dal en nasvet:

Vse kar je treba naredit: vzami eno ''drot piršto'' po slovensko... Žičnato krtačo pa potegni dol kar se da potegnit, sploh če to delate prvič kjer je rje gor kar nekaj. Potem to dol spihajte ali pa ščistite z bremzsprayom nato pa z barvnim sprejom pošpricat kar se da. Nič ni treba abdekat diske pa to ker ko prvič zabremzate gre ta barva iz diskov dol. Barva splaya po želji. Nekateri dajejo v črno nekateri na srebneo nekateri pa v druge barve.

Ker vidim zgoraj rec. na sliki si pošprical zav. čerljust ostalo pa pustil v rji. Pošpricaš disk, naleg felne pa vse. Naleg felne nato ščistiš dol kolo gor pa gremo... Zadaj pa si naredil vse ampak pustil rjo na disku gor.

Lp

Spredaj nisem barval nalega feltne (se mi je zdelo brezpredmetno, se itak ne vidi, ker so alu feltne skoraj povsem polne, zato tudi nisem roba diska barval), sem pa zbrusil rjo dol, samo ni slike.
Zadaj sem pa zbrusil stran rjo s komplet zadeve in prebarval, samo rob diska je ostal, iz istega razloga kot spredaj, ker se ne vidi ama neč.
Je pa res, da bom najbolje videl, ko dobim feltne iz obdelave in jih dam na avto, in če bo takrat kje rja vidna, kolesa dol in ponovi vajo:BigThumbs:

@Lovro: bo kar 1/1 vrednosti avta, ampak sem povedal, ga nameravam imeti lep čas, pa hočem da so bistvene stvari bp, activia gor ali dol:Hammer3:
"Watch this..."

Xandrej

Gre se glih zato, da vsaj malo zaščitiš, da tista rja ne seka okoli in okoli... Mislil sem rob diska ter rob kjer pride kolo našraufano gor... Spredaj tisi 2 cm zadaj pa 8 cm kar pa si pobarval ampak je tak hrapavo pa sem mislil, da nisi vredu odstranil rje...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

Jogador

Sem zadaj drgnu ko manijak, najprej na roke, nato še z mašino. Ne vem, a je še original disk, al zakaj je tako naguban... Spredaj bom mogoče pihnil še sredino, ko bom feltne menjal, se bom na mestu odločil.:take_picture:
Ma nima veze, ko je enkrat kolo gor se tak ne vidi, lepotnih tekmovanj se pa z bjondo ne bova udeleževala, je že malo v letih (čeravno je ta oblika meni še vedno lepša kot 85% novih avtov):BigThumbs:
"Watch this..."

Pyr0Beast

Naguban je verjetno zaradi načina izdelave, tam kjer je kovina švohnejša, bolj rjavi, zadeva pa je žagana ven iz valja ter prešana.

Pa tudi ploščice imajo verjetno veliko pri tem.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

isarajli

Jaz sem se odločil ,da xantio lifram od hiše , ker je strošek vzdrževanja na starem avtu pač prevelik . Obdržal sem audia 04 letnik 1.9tdi, ki je teden dni po prodaji bjonde, užaljen in sam začel počasi umirati.....
Odmična gred, ležaji, posledično tudi zobati remen, vodna pumpa,šponar, micro jermen, olje filtri itd....cca 800€, No potem sledi tehnični in menjava dveh rok 140€, požrem še to slino, ga spravim na cesto in se tolažim ,da imam z motorjem mir vsaj 100.000km, razen olja in filtrov..po parih dneh od regitsrcije in po napolnjenem tanku na bencinski ne vžge več, ker se je odločil , da je vtrajnik z sklopko potreben menjave - 680€, ko je blo glih narazen, sem še zamenjal nosilec motorja...zdaj se vozim in se tolažim, da bom najdu poceni in dobro xantio.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Za ta denar dobiš dve, pa lahko narediš iz dveh eno dobro=)
"Watch this..."