"Èipanje" 2.0 Hdi 140 KM

Začel/a Mika, Januar 11, 2012, 06:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Èe se že gremo je optimum 2.0 motor.

Čojko

Pa ni samo čip pri močnejšem motorju, je pa čip s pametjo boljše kot nečip.

odpad

Čipal pri tunercu 170/400.

Modela lahko samo pohvalim, avto je pa ko dan in noč :D

BATKO

Jaz ko sem svojega cipal, sem mu odstranil se egr in fap...avto je pridobil ogromno, poraba je pa padla na odprtuh cestah...

BATKO

Aja...avto ima pa 200.00km in avtomatski menjalnik.

superca13

Citat od: BATKO;208120Jaz ko sem svojega cipal, sem mu odstranil se egr in fap...avto je pridobil ogromno, poraba je pa padla na odprtuh cestah...

Mene pa zanima, če avto brez FAP-a in brez EGR-a itd. pride skozi tehnični pregled?

fifk

Mislim, da zaenkrat ja, ker še ne merijo trdih delcev...

sl1

Itak sedaj merijo samo še pri štandgasu. Tam ne boš izmeril dusikovih oksidov ki nastajajo samo pri zelo visokih izgorevalnih temperaturah (nad 1300 stopinj priblizno). Tako da EGR-ja ne rabiš.
In ja, trdih delcev tudi ne merijo in jih tudi najbrž ne bodo ker ni tako enostavno, tako da FAP-a tudi ne rabiš.

odpad

EGR sem imel blindiran že prej. FAP ostaja, dokler ne bo začel povzročat problemov.

Xandrej

Najbolj gnilo je ko se za visoko tehnologijo danes kadi za vami ko za starimi kripami potem vidis da imajo ljudje avtw samo da se vidi pa itak jim zere 2 litra pa ful prisparajo pa obogatijo. Za njimi pa ko golf 1 D iz leta 80.

Xandrej

Aja pa papki co2 merijo kaj je bolj strupeno? Vsem merit trde delce pa vsak avto na valerje pa naj placajo to kaj vozijo! Pa homologirajo ce ze morajo met cip pa se kaj.

sl1

Problem je v tem, da merjenje z valjarji ni tako enostavno - moras imeti drago opremo, usposobljene ljudi, pa se potem dejansko merjenje nekaj stane, pa se riziko je, da avto zleti z valjarjev dol ali pa da se pri kaki kripi kaj pokvari pri takem toriranju pod obremenitvijo in kdo bo potem to plačal? Drzava? Mi? EU?
Tako da pozabi. Valjarjev na tehnicnem ne bo nikoli.

Merjenje trdnih delcev pa morda nekoč bo, samo potem bodo morali za vsak avto posebej gledati katere norme bi moral izpolnjevati in ali jih ali ne, ker pac eni imajo dpf in euro 5, eni euro 2, 3 in 4 itd. To jim precej zakomplicira zivljenje, zato tega tudi zlepa se ne bo.

Zaenkrat merijo samo CO, CH in NOx in se to pri standgasu (ker je verjetno ze pri tem, ko so torirali masino da bi izmerili NOx, kaj crknilo na kaki kripi in jih je lastnik tozil), kar pomeni, da NOx dejansko ne morejo izmeriti. Torej merijo dejansko samo CO in CH pri standgasu, kar jim pove samo ali je izgorevanje v motorju v mejah normale in ali katalizator ni cisto hin, ker meje so postavljene tako, da jim ustrezajo vsa vozila, ki imajo katalizator.
Ok, edino ce si katalizator snel dol, potem lahko da ti kaj izmerijo - edino to.
Če si snel dol EGR in DPF, ti zlepa ne morejo nic izmeriti in ti verjetno tudi nikoli ne bodo mogli.
Pa tudi ce imas nacipan avto (ne z box-om ampak zares), potem pod standgasom itak se vedno deluje prakticno popolnoma enako kot originalni, ceprav je lahko navit na 2x vec konjev. Tako, da tudi tega ne morejo ugotoviti.

sl1

Pa meni se zdi naumno navadne ljudi maltretirat zato, ker avto na 100 km proizvede 250g CO2 namesto 100g.
Kaj pa ko vojska zakurbla svoje tovornjake? Da ne govorim o letalih, ki pokurijo na tone goriva brez kakrsnihkoli katalizatorjev, dpf-jev in euro standardov? Kaj pa razne tovarne ki izpuščajo v zrak še bogve kakšne strupene kemikalije? Pa razne atomske nesreče za katere vemo ali pa tudi ne?
Zakaj imajo ribe veliko vsebnost težkih kovin? Glede na to kako ogromno je morje, je bilo potrebno brezvestno vanj zmetati nepredstavljivo količino svinjarije, da je do tega prišlo. A je to naredil sosedov Jože, ker je z avta snel dpf?
Drugje je treba spremeniti stvari, mali človek dela zanemarljivo malo škode.
Pa če želijo motivirati ljudi, da bodo bolj "zeleni", naj subvencionirajo predelavo na lpg, pa hibride in elektricna vozila. Jaz bi tudi imel hibrida in bi se lahko samo na elektriko vozil v sluzbo. Brez onesnazevanja in bolj poceni. Vsi zmagamo. Zakaj pa to ne?

sl1

Zato, ker sploh ni point v varovanju okolja.
Point je izklučno samo večji dobiček.
Ves ta "zeleni" trend je samo še en od načinov, kako ljudem nabiti več davkov, energetskih izkaznic, eko vinjet in kazni.

alesz

CitatJaz bi tudi imel hibrida in bi se lahko samo na elektriko vozil v sluzbo. Brez onesnazevanja in bolj poceni. Vsi zmagamo. Zakaj pa to ne?
Ja ,jaz tudi,samo a mislite,da ko se bomo vsi vozili na elektriko bo to 2€ na dan,strošek bo enak kot danes,ker od tega živi država.Sploh pa se elektro avto razvija z denarjem naftnih lobijev in oni določajo kaj bo,vse glavne "patente" sodobnih akumulatorjev imajo v lasti naftaši in s tem zagotovljen prihodek v prihodnosti obenem pa striktno kontrolirajo hitrost razvoje,,,,,,