"Èipanje" 2.0 Hdi 140 KM

Začel/a Mika, Januar 11, 2012, 06:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

BATKO

Skozi tehnični greš z dizlom tudi brez katalizatorja...na mazdah ko mečem ven dpf, se v večini primerov stopi zaradi dpf-ja tudi katalizator in ga skoraj vedno vržem ven...nikoli pa tega niso na tehničnem ugotovili...Trenutno  na dizlih mirijo samo dimnost in nič drugega, pri bencincih je pa drugače

Xandrej

Èe majo valjarje za faking skuterje da nebo ki letel 47 km/h pol naj naredijo za avte... Simpl ko pasulj! Itak se v tej državi drka samo male... Vsepovsod. Zatemniš šipe pa moraš homologacijo delat. Hočeš 1 colo večje felne ker jih peder na citroenu ni not vpisal, rabiš homologacijo, čipneš avto za 30 konjev pa nerabiš nič! Pa še narsikdo bi padel v odprti razred zavarovanja. Ampak to je brezveze... Vsi bi meli mlinčke pa da leti ko svinja to nea gre skup!

BATKO

Èe bi na tehničnem imeli valje, pol se bi sam pregled podražal...pa še vedno yi ne morejo dokazat da je avto čipan, ker ne morejo primerjati softwerja v centrali...že če daš dva enaka original avta na valje, ti bo pokazalo razliko v kpnjih...na moji prejšnji mazdi ki je imela original 136hp, je na valjih brez nič tikat pokazalo 145hp...in kaj se bi v tem primeru na tehničnem naredilo, če bi imeli valje? Zaradi tega se nikjer na pregledih tega ne gleda, ker je skoraj nemogoče ugotovit...

Xandrej

Simpl ko pajek naredila bi se podatkovna baza vozil. Èe prideta v LJ pa v MB enaki mazdi na tehničnega nemora imet ena 130 konjev druga pa 145? Toleranca med istimi vozili je 5% ostalo pa jok brate odpade! Vse se da če se hoče! Ampak država je pač taka kot je zunaj si to ne dovolijo kr povprek pa po dolgem le pri nas na balkanu!

BATKO

Glej, dovolj je dat upor na senzor pritiska v commonrailu in se na dizlu dvigne cca 10% moči...me prav zanima kako bodo oni to meni dokazali...lahko ga peljejo na pooblaščeni servis in ne bodk našli nič....ni to tako enostavno...

sl1

Ja merilna steza za scooter je praktično isto kot merilni valji za avtomobile s 4x4 zavoro in močjo do cca 1500 konjev...

sl1

sl1

Citat od: Xandrej;208210Simpl ko pajek naredila bi se podatkovna baza vozil. Èe prideta v LJ pa v MB enaki mazdi na tehničnega nemora imet ena 130 konjev druga pa 145? Toleranca med istimi vozili je 5% ostalo pa jok brate odpade! Vse se da če se hoče! Ampak država je pač taka kot je zunaj si to ne dovolijo kr povprek pa po dolgem le pri nas na balkanu!

kolikšna je toleranca pri novih motorjih ne vem, je pa, ko je avto star 10 let najbrž več kot 10%.
Pa povrhu vsega tudi proizvajalci ne navajajo vedno pravih moči, ker ne želijo, da njihov produkt za mišji k. pade v višji davčni ali zavarovalni razred in tako postane nekonkurenčen. Primer je VW tsi 1.2, ki naj bi imel 105 konjev. Dejanko jih ima cca 125. In kaj boš naredil, ko ti bodo to izmerili in rekli, da si avto načipal in ti nabili kazen?
Moči v bistvu ne morejo natančno meriti in v zvezi s tem izvajati sankcij.

odpad

Si kar predstavljam kakšno veselje bi bilo s pisanjem pritožb in ugovorov na rezultate meritev z valjev.

BATKO

Je pa res da za take neumnosti smo v SLO med prvimi, ki jih uvedemo....tako da se nikoli ne ve

gepl83

Zakaj pa si tak pristaš valjev Xandrej?  Ti je nerodno, ko tvojga 6 cilindrca pihne navit mlinček? Al kaj?

Xandrej

Prijatelj idi pa se vsedi v florido pa se idi malo zluftat.

gepl83

Ne bit žaljiv. Ampak resno me zanima. Kaj tebe moti, če ima nekdo namesto tovarniških 110 KM, načipanih 150 KM? Zakaj te moti, če je nekdo brez filtra? Avto za kazat si kupil ti, oziroma vsaj misliš, da ga imaš. Jaz pa sem kupi avto, ker imam tri otroke. Ko bo DPF zapacan, bom hudičevo razmislil ali bom dal 300 eur za odstranitev al pa 1500 za nov DPF.

Xandrej

Zdaj pa sem jaz zaljiv. Folk je ubrisan... Boli mene qurac kaj imas ti pa ce imas 1300 konjev pan16 fsranih dimmikov iz avta... Debatirali smo do tvojega posta je bila debata na nivoju zdaj pa ni vec. :breaking_pc:

gepl83

Debata je bila res na nivoju. Sploh tvoji posti so vsi nad nivojem. Še enkrat si jo preberi od začetka. Za informacijo: jaz imam vse original. Ne spotikam se pa ob nikogar ki to nima. Še vedno mi nisi odgovoril zakaj tebe moti, če ima nekdo čipan (optimiziran) avto, ali pa odstranjen DPF. :emot28: