"Èipanje" 2.0 Hdi 140 KM

Začel/a Mika, Januar 11, 2012, 06:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mika

Pozdrav!

Je že kdo šel svojo C5-ko v Sloveniji "motorno nadgraditi"? Zanima me, saj sem pred nakupom kolebal med tem in BMW, kjer so mi zaradi poznanstev obljubljali nadgradnjo moči z ohranitvijo garancije(motorji so isti, SW pač ne). Kdo slučajno ve, če je to možno tudi pri naših dizlaših? Rad bi pa ohranil garancijo. Pri slovenskih ponudnikih nisem zasledil ponudbe za te nove dizle...

lp

yamaha20252025

RSR motorsport je pri nas expert za take stvari. Sicer pa je veliko ponudnikov, ki se ukvarjajo s temi sistemi.
Èe tudi ni videti ponudbe za omenjeni model, se jih vpraša. Sem 100% da imajo za vsak model vozila rešitev- čipanje.

Garancije pa ne bo nihče dal... Ponavadi pooblaščeni serviserji niti ne vedo, da je bilo vozilo dodatno čipano. Èe pa bi se že slučajno zgodilo, da bi v garancijskem roku odpovedal kakšen vitalni del motorja, bi moral najprej povrniti tovarniški SW.

Dobil pa boš cca 25 -30 konjskih sil in precej navora.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Tignes

drugače je še SKN ki ponuja tudi garancijo in avtoelektrika črnuče...sam sem imel optimiranih več avtomobilov vedno pri rsrju, sedaj jih ni več v ljubljani, se je potrebno odpeljat v ribnico ( tam blizu ena vasica ), sam vedno zadovoljen, je pa pri vsakem avtu poraba narastla za 2 deci do pol litra...pa naj kdorkoli reče drugače, če bi pa vozil familijo na morje in pazil na porabo bi bila pa verjetno malenkostno manjša...

breznikar.peter

Jaz sem čipal svojo c5tko...in sicer pri a3m ljubljana...Ni moj prvi avto pri njih čipan in tudi ni kaj druzga dodati..Fantje se spoznajo in stvar laufa tko kot treba. Drugače pa jaz temu raje pravim " elektronsko optimiziran ", ker nekateri ljudje zelo zamenjujejo ÈIP ali pa dejansko re-programiranje krmilnika.
Torej slabih izkušenj ni, če seveda to delajo res " majstri ", ter seveda,da avto ne turiraš non stop in sploh v mrzlih dneh.Pač bla bla to tak verjetno vsak ve, kak se naj avto vozi dokler ni ogret ipd stvari.
Kar se tiče garancije je že tako yamaha dosti dobro povedal. No, kar se pa mene tiče, sem čipal avto , ko je bil star eno leto, torej sem imel še eno leto garancije...Im niso ugotovili,da je bilo karkoli spremenjeno, ker tudi roko na srce ti naši mehaniki niso podkovani tako daleč..Poleg tega še sklopko, ki so mi menjali, so mi menjali v roku garancije, torej z opzimiziranim avtom.
Torej na kratko, sem definitivno za čipiranje, ampak pri tem ne " šparajte " z denarjem in peljite tam kjer za vaš avto res poskrbijo tko kot treba!

LP,
Peter

nest

Peter, koliko si si pa dodal "konjev" in navora? In koliko € si prispeval? Sem že enkrat debatiral na to temo, da mi za 20 do 30 KM in 40 - 50 Nm ni 600 € za dajat (pogovarjal sem se z RSR v Ljubljani, imeli pa so tudi možnost, da to naredim v Petrovčah, ki so mi bližje kot LJ). Pa takrat se je ravno o teh nesrečnih sklopkah začelo pisat. Seveda sem sedaj tudi sam med "sklopkarji" in tudi vem, da mi je sklopka kljub NEpovečanju moči šla v...

breznikar.peter

Nest..Ja na žalost bo kr držalo tam okoli 600€...Jaz sem imel srečo, ker sem neko nagradno igro zadel prek njihove strani in sem potem imel cc 400€ za plačilo..Drugače pa, ja..tole okoli sklopke so debate.Ampak kot vidiš, pri naših c5kah gre sklopka pri tovarniškem vozilu :) Jaz sem naredil s " čipano " sklopko skoooraj 40.000km, torej koliko sem bral tu gor, so vsem skorej šle pri 30-38.000 km, tako,da tle ni govora,da, če imaš pa chipan avto, grejo slopka, vztrajnik ipd ipd..Sej veste, vse je v vožnji in voznikovi glavi..Pa servis more bit taprav pa je to to. Moč se izredno pozna, sploh na avtocesti, k ga stisneš, res lepooo pospešuje. Ja drugače pa več kot 30km ne boš pridobil, pač tko kot si rekel..Lahko sicer več, ampak potem bi bilo pa že nestabilno za vitalne dele avta in glede na to,da vidmo kakšne dele imamo mi notri ( kot iz kinderjajčke ), je to,da greš v rdeče številke preveč rizično.

Mops

Jaz mislim da je za zjebane vztrajnike (dvomasne) 99% kriva voznja s prenizkimi obrati in nic drugega. Kaj je pa razlog da sklopke zacnejo drset pa nimam pojma.

dvorjan

Saj nacet vztrajnik "pomaga" k okvari sklopke.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

MSrougeZX

Citat od: Mops;120035Jaz mislim da je za zjebane vztrajnike (dvomasne) 99% kriva voznja s prenizkimi obrati in nic drugega. Kaj je pa razlog da sklopke zacnejo drset pa nimam pojma.

Jaz pa ne bi tako rekel...kolega vozi isti avto dosti bolj v nižjih obratih in ima še po 80k km še vedno prvo, meni je crknilo pri 35k km.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

dvorjan

No, saj bolj kot konstantna voznja pri nekih obratih, vztrajnik "zjebe" odlocno pospesevanje iz (pre)nizkih obratov. Ce ti pohodis pri 1500rpm do konca, ga bo hotelo kar raztrgati, medtem ce to naredis pri 2300rpm bo bistveno bolje.

Xandrej

Jaz bi pe avte dal na valare kot skutere ko mu blokado vzameš... Pa kazn če je za skuter 1000€ za avto 5000€... To je to!

dvorjan

@Xandrej:
To bi bilo potem smeha, ko bi vse 1.2 TSI-je pospravili s cest, ker imajo cca. 115-120 konjev namesto deklariranih 105 KM. Pa se kak tak primer se najde ...

BT-C5

:) zavarovanje je za 103kw in 130kw enako,tako da ne vem zakaj bi nas ti kaznoval!
mogoče zato,ker bi morebiti kdo pihnil mimo tebe??
z dizlom:)
Povej rajši kje imate valarje v MB,pa da me ne bodo kaznovali..

Xandrej

Citat od: dvorjan;120050@Xandrej:
To bi bilo potem smeha, ko bi vse 1.2 TSI-je pospravili s cest, ker imajo cca. 115-120 konjev namesto deklariranih 105 KM. Pa se kak tak primer se najde ...

Ja tak avto pač nebi dobil homologacije naæalost jebat ga...

Xandrej

Citat od: BT-C5;120051:) zavarovanje je za 103kw in 130kw enako,tako da ne vem zakaj bi nas ti kaznoval!
mogoče zato,ker bi morebiti kdo pihnil mimo tebe??
z dizlom:)
Povej rajši kje imate valarje v MB,pa da me ne bodo kaznovali..

Prijatelj ti lahko zaradi mene vgradiš še 16 turbin pa daš noter 54 čipov pa če me pihneš ali ne mene kratkomalo boli palčka pod popekom! Èe nisi razumel pointa! hecno mi je ker lovijo tukaj neke skutere 50 kubične ne lovijo pa avtov ki so eni prav pošteno nabildani amapk samo na motorju na bremze pa še kaj pa ljudje kratkomalo pozabijo... Pa kar nekaj avtomobilov prebije teh 130 konjičkov tak, da o tem bi se tudi dalo pogovarjat...