"Èipanje" 2.0 Hdi 140 KM

Začel/a Mika, Januar 11, 2012, 06:53:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Mika

Sem že klical in je rekel, da naj nič ne poskušam sam, ker če bo karkoli narobe mi gre garancija...je pa takrat jamral nekaj glede te garancije in plačljivosti, zato še tukej povprašam.

MSrougeZX

Zvočnik je pritrjen na vrata in ne na oblogo...pokrova ni, snet moraš celo tapeto vrat ki je v enem kosu...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

M_M

Da še jaz postavim eno morda neumno vprašanje za v to temo...

Malo gledam za okoli 3-4 leta starimi c5 MK III.

Na trgu so večinoma 1.6 HDI s 109 KM, kar pa se mi zdi za tako velik avto premalo. Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem? Je to prešvoh in naj gledam 2.0 HDI?

Lamy

Citat od: M_M;125030Da še jaz postavim eno morda neumno vprašanje za v to temo...

Malo gledam za okoli 3-4 leta starimi c5 MK III.

Na trgu so večinoma 1.6 HDI s 109 KM, kar pa se mi zdi za tako velik avto premalo. Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem? Je to prešvoh in naj gledam 2.0 HDI?

Odvisno za kaj ga potrebuješ in kakšen način vožnje imaš. Sam imam 1.6, za normalno uporabo vozila, glede na njegovo težo je čisto o.k. in motor ni prešvoh.

Na AC mu manjka 6 prestava. Glede porabe se suče med 5 - 6l., če pa je avto naložen rečima dve do tri osebe in polni prtljažnik se mu pa kar pozna. Avto s tem motorjen ni za dirkanje in tudi pri prehitevanju rabiš nekaj zaleta.

Èe bi sam izbiral bi verjetno izbral prej 2.0 kot 1.6
[SIGPIC][/SIGPIC]

M_M

Normalna - umirjena vožnja. Nisem divjak, imam pa rad, da pri prehitevanju avto skoči :)
Tudi z neki pretirano nabasanim prtljažnikom se ne potikam po svetu. Prtljažnik je običajno sicer poln, a roba ki jo tovorim s sabo ni pretirano težka...

yamaha20252025

Verjetno ne kupuješ prvi avto...? Želim povedati, da verjetno veš, kaj predstavlja 109 ali pa 140 konjev...

Sam moraš preceniti, kaj ti vse skupaj predstavlja, pomeni.
Menim, da je 1.6 motor v C5 podhranjen in komaj sebe prenaša..., kaj šele, da bi od njega pričakoval, da bi skočil, ko prehitevaš.
Sicer ne vem, kakšna je razlika v registraciji in porabi goriva...
Mislim, da je vseeno bolje vzeti 2.0 motor, kateri ja zagotovo bolj poskočen, več navora, pa zagotovo je racionalen...
Pa če bi se kasneje odločil, da ga chipaš, dobiš spet novo dimenzijo delovanja celote vozila...cca 160-170 konjev, kar spet ni malo.

Konec koncev, pojdi preizkusiti 1.6 in 2.0 motor, pa se potem odloči..., ti bo lažje.:BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

DrBekuni

Brskam pa ne najdem.... Zanima me, če je priporočljivo in kako  se kaj obnese čipanje avtomatika 2.0, 100kw, C4GP ... Hvala.

dragan1

Je že kdo "optimiziral" C5 2.0 163 konjskega automatik? Se pozna na porabi, vožnji....?
Razmišljam o temle: http://www.sbs-tuning.com/index.php?s=motor&znamka=Citroen&model=C5&k2=406&t=0

Kakšna je sploh razlika med optimatizacijo in čipanjem, razen v številkah?
C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive:BigThumbs:

kikitron

Jaz imam isto C5 avtomatika in razmišljam o chip tuningu in mislim da bom šel http://www.css-tuning.com , ki čipa na valjih. Odstranil bom tudi EGR in ga blendiral, ker je zanič.
Citroen C5 Tourer 2.0 HDi Exclusive FAP Avt. 120kW/2011

pixxel

Xandrej

Nea to čipaj 1.6 Hdi je raketa sploh za 1.7 tone težek avto

pixxel

:Hammer3:dej si kup 5.0 motor ko se da po nasih cestah tok divjat

mirchi

C5 pa 1.6 je ze v osnovi problem zaradi preobrenenjenosti mehanskih sklopov. Pol bi pa brihte to se cipale. Pizda za cipanje mate,da pa das v startu jurja vec za 2.0 ko avto gre normalno to pa ne. Ma X cist prav. C5 1.6 je za spackarje. Ker je mogljivost primerljiva.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Citat od: pixxel;206475:Hammer3:dej si kup 5.0 motor ko se da po nasih cestah tok divjat

Jaz sprašujem za čip al ti? :Hammer3:

Romzi

Pa kaj se z ljudmi dogaja? Noben ni fu****l že dva meseca al kaj?